Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Bewegen in de openbare ruimte: er kan meer dan alleen trap- en speelveldjes

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Cécile Koestering, W&H Sports, vrijdag 16 juli 2021
92 sec


Urban sporten heeft de toekomst

Gezondheid en welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanuit gemeenten komt dan ook steeds meer aandacht voor sporten en bewegen in de openbare ruimte. Sporten die op straat beoefend worden, worden ook wel urban sports genoemd.


De juiste inrichting van de buitenruimte is van cruciaal belang om mensen aan het sporten te krijgen en daarmee een gezonde leefomgeving te creëren. W&H Sports heeft een gevarieerd aanbod van urban sports-materialen in het leveringsprogramma, dat is gericht op het sportief, recreatief, uitdagend en interactief inrichten van de openbare ruimte. Verschillende sporten kunnen ook op één locatie gecombineerd worden tot één urban sport park.

Multifunctionele sportvelden

Naast de traditionele trap- en speelveldjes is er inmiddels veel meer mogelijk. Zo biedt W&H Sports boarding aan die gebruikt kan worden voor soccercourts of multicourts, waarop diverse sporten kunnen worden beoefend. Ook is het mogelijk om op allerlei manieren basketbalvelden in te richten voor streetball, baseball5 en 3×3 basketball op speciale modulaire outdoor sportvloeren.


Outdoor fitness en urban sport park

Voor outdoor fitness levert W&H Sports losse toestellen voor individueel gebruik, maar ook multifunctionele toestellen voor gebruik door groepen. Naast de verschillende lijnen fitnesstoestellen kan W&H Sports ook een urban sport park inrichten. Dit is een compleet beweegpark, waar een combinatie van freerunnen en fitness te vinden is. Daarnaast heeft W&H Sports drie freerun-parkouropstellingen met uiteenlopende oppervlakteafmetingen uitgewerkt (small, medium en large), voor parkourdisciplines en freerunning. Hierdoor ontstaat een gevarieerd aanbod voor een uitdagende sportomgeving voor zowel jeugd als volwassenen.


Om fitness- en trainingsmaterialen op te slaan, heeft W&H Sports de SPORTbox, een opslagruimte die op verschillende plaatsen in de openbare ruimte geplaatst kan worden. Gebruikers kunnen zich registreren via een app en middels een zogenaamd 'app & move-concept' de box openen, trainingen reserveren en oefeningen bekijken. De SPORTbox is voorzien van in- en uitschuifbare lades en een zonnecel met oplaadmogelijkheden (via USB).

SmartGoals SkillCourt

Na de SmartGoals, die al jarenlang ingezet worden op sportvelden, ontwikkelde W&H Sports recent ook de SmartGoals Urban SkillCourt. Met dit product, een permanente, interactieve installatie van met een app bestuurbare paaltjes, die speciaal is ontwikkeld voor openbare ruimtes, wordt getracht de brug te slaan tussen bewegen en gamen. Het SkillCourt is volledig naar eigen wens in te richten en kan ook voorzien worden van andere inrichtingsmaterialen, zoals ledschermen, voetbaldoelen, boarding en fitnessinstallaties.


Waarom urban sports?

Voor gemeenten heeft het aanbieden van urban sports aan de inwoners verschillende voordelen:

  • Het stimuleert een gezonde, actieve leefstijl
  • Het bereikt nieuwe doelgroepen, ook groepen die niet altijd even makkelijk te bereiken zijn voor gemeenten
  • Het helpt bij het vormen van een community van weerbare en initiatiefrijke mensen. Het bindt mensen en brengt ze samen
  • Locaties voor een urban sport park zijn goedkoper dan officiële sportaccommodaties, helemaal als ze vanaf het ontwerpproces bij gebiedsontwikkeling beweegvriendelijk worden ingericht

  • LEES OOK

    Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

    REACTIES
    Er zijn nog geen reacties.

    download artikel

    Tip de redactie

    Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
    AGENDA
    Foire de Libramont
    zondag 28 juli 2024
    t/m woensdag 31 juli 2024
    PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
    woensdag 21 augustus 2024
    t/m donderdag 22 augustus 2024
    Groentechniek Holland 2024
    woensdag 11 september 2024
    t/m zaterdag 14 september 2024
    Future Green City 2024 in Utrecht
    maandag 23 september 2024
    t/m donderdag 26 september 2024
    Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
    woensdag 25 september 2024
    t/m donderdag 26 september 2024

    ONDERDELEN
    Archief
    Dossiers
    GIP
    OVER ONS
    Over ons
    Duurzaamheid & NWST
    Contact
    Het team
    ADVERTEREN EN ABONNEREN
    Fysiek abonnement
    Digitaal abonnement
    Abonneren nieuwsbrief
    Adverteren
    Verschijningsdata
    MEER
    Redactionele spelregels
    Algemene voorwaarden
    Disclaimer
    Privacy
    Cookies
    ONDERDELEN
    OVER ONS
    ADVERTEREN EN ABONNEREN
    MEER