Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Husqvarna showt Ceora op Tuin & Park Expo

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 29 juni 2021
85 sec


Nederlandse primeur op de eerste hoveniersbeurs sinds tijden

Afgelopen tijd maakte Husqvarna meer bekend over de langverwachte Ceora-robot. Hoewel maairobots allerminst nieuw zijn, zou je deze robotmaaier kunnen zien als een werktuigdrager, en dat allemaal volledig gps-gestuurd. Het ingraven van maaidraden is hiermee verleden tijd. Op de Tuin & Park Expo kunnen groenprofessionals voor de eerste maal de Ceora bewonderen.


De nieuwe Ceora is met name geschikt voor het professioneel onderhoud van golfbanen en sportvelden. Hiermee zouden greenkeepers en fieldmanagers een kostenbesparing van 30% kunnen realiseren ten opzichte van traditioneel maaien. De prestaties op het gras zijn efficiënt en systematisch, want de robot maait strook per strook. Voor het onderhoud volstaat het tijdig vervangen van de messen en het schoonmaken van de machine. Binnen het openbaar groen ziet Husqvarna wel kansen, maar slechts voorzichtig. Dit omdat de Ceora maait dankzij het Husqvarna-satellietnavigatiesysteem met de naam Epos (exact positioning). Deze satellieten kunnen hinder ondervangen van bomen, andere huizen of gebouwen. Zaken die binnen een stad veelvuldig aanwezig zijn.

Goede ontvangst

Toch laat Fabian Storm van Husqvarna weten positieve reacties uit de markt te horen. 'Halverwege mei van dit jaar hebben we de eerste epos-maaiers uitgeleverd. De satellietontvangst verbaast ons eigenlijk keer op keer.' Zo is het Epos-systeem ook al een enkele keer toegepast in een grote private tuin. Dit werd door Husqvarna afgeraden, omdat daar vaak sprake is van meer hindernissen voor de satellietontvangst, zoals bomen, andere huizen of gebouwen. 'Maar ook hier laat Epos mooie resultaten zien', aldus Storm. Je zou kunnen zeggen dat de Ceora een XL-variant is van de huidige machines die met de Epos-technologie werken.


Fabian Storm
Fabian Storm
Je zou kunnen zeggen dat de Ceora een XL-variant is van de huidige machines die met de Epos-technologie werken

Tuin & Park Expo

De Tuin & Park Expo is gericht op trends, innovatie, materiaal en design. De beurs is bedoeld voor afnemers binnen de groene branche, zoals hoveniers, tuin- en landschapsarchitecten en -ontwerpers; voor "de beslissers in de groene branche", aldus organisator Easyfairs. De nieuwe Tuin & Park Expo heeft de nodige raakvlakken met De Groene Sector Vakbeurs, eveneens georganiseerd door Easyfairs. 'Het nieuwe concept onderscheidt zich vooral op het gebied van innovaties en kennisdeling. Bovendien richt Tuin & Park Expo zich specifiek op de beslissingsbevoegden.' De eerste editie van het tweejaarlijkse evenement vindt 31 augustus en 1 september 2021 plaats in Evenementenhal Gorinchem. Inschrijven kan nog niet, maar de data vrijhouden wel.


De nieuwe Tuin & Park Expo heeft de nodige raakvlakken met De Groene Sector Vakbeurs

De Ceora is te bewonderen op de stand van Husqvarna: B118.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER