Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Provincie Utrecht vergroent leefomgeving

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 18 oktober 2021
38 sec


Subsidiepot van 1,78 miljoen euro voor ideeën

De provincie Utrecht komt met een subsidieregeling waarmee onder meer in groepen verenigde inwoners zelf aan de slag kunnen met projecten voor een groenere en gezondere woonomgeving.

Er kan subsidie aangevraagd om bijvoorbeeld daken te vergroenen. © Wouter Koppen/iVerde 'Green Cities/ENA'
Er kan subsidie aangevraagd om bijvoorbeeld daken te vergroenen. © Wouter Koppen/iVerde 'Green Cities/ENA'

De regeling is ook bestemd voor gemeenten, scholen, bedrijven, woningcorporaties en maatschappelijke organisaties. Het geld is voor vergroening van de straat of het schoolplein, klimaatbestendige kantoorgebouwen of maatregelen voor verhoging van de biodiversiteit in een buurt. In totaal is 1,78 miljoen euro beschikbaar voor de maatregelen.

Innovatieve oplossingen

De belangrijkste voorwaarde om subsidie te krijgen, is dat het beoogde project bijdraagt aan innovatieve oplossingen voor een groenere, gezondere en klimaatbestendigere provincie. De diversiteit aan subsidiabele projecten is daardoor groot. Het ontwikkelen van een hitteplan voor een gemeente is een voorbeeld. Maar ook aanleg van groene daken op woningen en het realiseren van groene gevels. De regeling is ook te gebruiken voor de aanleg van kleine bossen en parken in verstedelijkte gebieden.


Tot eind 2023

Een beroep doen op deze subsidiepot kan tot eind 2023. De maximale subsidie per initiatief is 50.000 euro. Meer informatie over deze subsidie, de voorwaarden en de aanvraagprocedure is te vinden op de website van het subsidieloket van de provincie Utrecht.


LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
marijke vd heijden
Tuesday 19 October 2021
Ik zou graag een subsidieaanvraag willen indienen voor mijn woonplaats/ wijk. Momenteel worden er ondergrondse afval containers geplaatst ter vervanging van bovengrondse cft containers. De ervaring is dat bij ingebruikname van ondergrondse containers de gebruikers hun vuil achter laten naast de containers (wanneer deze vol is). Oplossing hiervoor (inmiddels al toegepast in Leeuwarden en Drachten) is het realiseren van een groenkader om de container. Dit weerhoudt het plaatsen van vuil rondom de container. Voor het realiseren en onderhouden van de groenstrookjes willen we en subsidie aanvragen. Nodig: kunststof kaderdrempels plaatsen die de contouren aangeven en (start) beplanting met meerjarig groen. Ik hoor graag van u.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER