Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Inheemse mengsels in de openbare ruimte

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Job Steunenberg, Limagrain, dinsdag 22 maart 2022
87 sec


In steeds meer groenprojecten worden inheemse kruiden- en bloemenmengsels toegepast. Dit biedt veel voordelen op het gebied van biodiversiteit, maaibeheer en klimaatbestendigheid. Elke standplaats, ligging en ondergrond vraagt een andere benadering. Daarom biedt Advanta in het nieuwe pakket veldbloemenmengsels een speciale categorie met inheemse mengsels voor de openbare ruimte.


Inheemse kruiden en bloemen dragen bij aan de biodiversiteit in de stedelijke omgeving en in het buitengebied. Ze bieden voedsel, broed- en schuilplaatsen aan bijen, vlinders, kikkers, vogels en klein wild. Ook maakt een bloemenvegetatie groenprojecten klimaatbestendig, zeker in vergelijking met verhardingen. Hemelwater wordt opgenomen door de bodem en gebruikt door de bloemen. Daarnaast zorgt de robuustheid van de vegetatie voor een diepe beworteling. Veldbloemen kunnen goed tegen droogte; ze zullen dan alleen maar dieper gaan wortelen en uitbundiger gaan bloeien.

Staygreen: mengsels voor elke toepassing

De laatste jaren is er steeds meer vraag naar meerjarige mengsels met inheemse soorten voor toepassing in de openbare ruimte. Daarom heeft Advanta dit jaar besloten het Staygreen-pakket uit te breiden tot tien verschillende mengsels, toepasbaar in specifieke situaties. Denk aan het mengsel Staygreen 2 Eikenprocessierups, dat speciaal is ontwikkeld voor het aantrekken van natuurlijke vijanden van de rups. Maar daarnaast omvat het pakket ook Staygreen 7 Wadi, Staygreen 8 Rotonde en Staygreen 10 Schaduw, mengsels die - zoals de naam al zegt - speciaal zijn samengesteld voor een specifieke toepassing.


Staygreen 7 Wadi

Staygreen-mengsels met kleur

Een nieuw aangelegde vegetatie met meerjarige soorten zal in het eerste jaar nog niet veel bloei geven. Is kleur in het eerste jaar wel gewenst, dan raadt Advanta aan om wat akkerbloemen mee te zaaien met het vastebloemenmengsel, om al in het eerste jaar een vegetatie met een bloemrijke uitstraling te creëren. Staygreen 5 Colour is speciaal daarvoor samengesteld; dit mengsel bestaat uit eenjarige soorten met een kleurrijke uitstraling. Ook een meerjarig mengsel met kleur maakt deel uit van het pakket: Staygreen 6 Golden Summer. Dit mengsel doet het goed op alle grondsoorten en vooral op een zonnige standplaats.


Advies en begeleiding

De Advanta-specialisten geven graag advies voor het toepassen van bloemen- en kruidenmengels in de openbare ruimte. Verschillen in standplaats, ligging en ondergrond vragen vaak om een advies op maat. Ook als er na het zaaien vragen zijn over het onderhoud of het vervolg van een project, is de Advanta-specialist u graag van dienst.


Staygreen 8 Rotonde

Online bestellen

Speciaal voor de zakelijke markt biedt Advanta het hele assortiment veldbloemenmengsels nu ook online aan. Ga naar limagrainshop.nl/b2b om het hele assortiment te bekijken. Meteen bestellen kan natuurlijk ook. Maak dan een account aan om de prijzen exclusief btw te zien. Goed om te weten: betalen kan ook via Afterpay.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER