Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Het vraagstuk van kunstgrasafval én de sportieve oplossing

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Cécile Koestering, Greenmatter, maandag 27 juni 2022
80 sec


Al een paar jaar werkt Greenmatter hard aan de invulling van zijn missie: afval uit kunstgrasvelden omzetten in een circulaire grondstofstroom door het vervaardigen van gerecyclede producten. Greenmatter is enorm gegroeid, niet alleen wat betreft het aantal producten, maar ook als het gaat om de bewustwording van verschillende betrokkenen.


De producten van Greenmatter hebben een technische levensduur van 50 jaar, zijn bruikbaar binnen en buiten de sport en zijn aan het einde van hun levensduur volledig recyclebaar. Om voor voldoende aanbod te kunnen zorgen, is Greenmatter constant bezig met productontwikkeling. Een van de nieuwe ontwikkelingen is een circulaire oplossing binnen de sport. Het leveren van een bijdrage aan zowel circulariteit als sport is goed gelukt, met de gerecyclede kunstgrasvlonders van Greenmatter in combinatie met de sportwetenschappelijke fitnesstoestellen van Dr. Wolff.

Duurzaam beweegpark met gerecycled kunstgras

De gerecyclede vlonderplanken van Greenmatter zijn vervaardigd uit gerecycled kunstgras van te vervangen kunstgrasvelden (geen productieafval). De planken zijn leverbaar in diverse afmetingen en te gebruiken voor vlonders en looppaden, maar ook als deckplank voor bruggen. Daarop kunnen outdoorfitnesstoestellen geplaatst worden. De outdoorfitnesstoestellen van Dr. Wolff zijn vervaardigd uit edelstaal. Ze zijn bedoeld voor functionele training voor kracht, core stability en mobiliteit.


De drang om buiten te sporten, is groter dan ooit. Daarom ontwikkelde Dr. Wolff een lijn fitnesstoestellen volgens een sportwetenschappelijk trainingsconcept in de buitenlucht. Er zijn veel calisthenicsparken, maar die zijn vaak gericht op jongeren. De toestellen van Dr. Wolff kunnen door jong en oud worden gebruikt. Ze kunnen ook worden geleverd met een zacht beschermpolster voor gebruik op semiopenbare locaties, zoals in fitnessscholen, bij fysiotherapeuten, in vakantieparken en op universiteiten.

Amsterdam als pionier

De gemeente Amsterdam is de eerste die gekozen heeft voor onze nieuwe lijn multifunctionele outdoorfitnesstoestellen in combinatie met vlonders van gerecycled kunstgras. De verschillende toestellen zijn geplaatst op Sportpark 't Loopveld en op Sportpark Middenmeer. Het voordeel is dat deze toestellen op de gerecyclede kunstgrasvlonders makkelijk kunnen worden verplaatst. Het is een mooi voorbeeld van een versleten kunstgrasveld dat terugkomt op het sportpark en opnieuw de functie van sportondergrond krijgt.


Naast de fitnessvlonders zijn de sportparken ook voorzien van buitenmeubilair, zoals parkbanken en bloembakken van Greenmatter. Zo is een duurzaam beweegpark gecreëerd van gerecycled kunstgras. Een andere vorm van een circulaire (sport)omgeving is het groene terras, bestaande uit buitenmeubilair en vlonderplanken van Greenmatter. Dit is zeer geschikt voor sportverenigingen, de openbare ruimte, restaurants enzovoort.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER