Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Tiny Forest wint VHG Groenprijs

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Karlijn Klei, woensdag 7 september 2022
55 sec


Het initiatief 'Tiny Forest' heeft 6 september, tijdens Duurzame Dinsdag, de VHG Groenprijs 2022 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een groen initiatief dat mens en natuur dichter bij elkaar brengt.

Daan Bleichrodt en zijn collega Ian Mostert van IVN Natuureducatie ontvangen de VHG Groenprijs 2022 uit handen van Arne Weverling namens Koninklijke VHG. Foto: Annemieke Bos.
Daan Bleichrodt en zijn collega Ian Mostert van IVN Natuureducatie ontvangen de VHG Groenprijs 2022 uit handen van Arne Weverling namens Koninklijke VHG. Foto: Annemieke Bos.

Tiny Forest is een initiatief van IVN Natuureducatie Amsterdam. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems minibos. Deze bossen, met zo'n 40 verschillende soorten bomen en heesters, zijn niet alleen een paradijs voor insecten, vlinders en vogels, ook voor buurtbewoners en kinderen. Een Tiny Forest op een schoolplein kan dienen als buitenlokaal waar kinderen leren over de natuur. Naast deze voordelen, zorgen deze bossen ook voor verkoeling, waterberging en verbeteren ze de luchtkwaliteit.

'Samen maken we de stad groener en brengen we de natuur dichter bij kinderen'

Initiatiefnemer Daan Bleichrodt is heel blij met deze erkenning: 'Ik ben al acht jaar bezig om samen met hoveniers, buurtbewoners, gemeenten en kinderen Tiny Forests aan te leggen. Samen maken we de stad groener en brengen we de natuur dichter bij kinderen.' Als winnaar ontving het initiatief een wisseltrofee en een bedrag van 1000 euro.

Genomineerden

Naast Tiny Forest waren ook Peel Natuurdorpen en de bijen-cao genomineerd voor de VHG Groenprijs. Alle drie genomineerden krijgen hulp van VHG om het initiatief verder te brengen.


Duurzame Dinsdag

Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) is partner van Duurzame Dinsdag. Zo wil VHG de aandacht vestigen op de waarde van het natuurlijke groen in de verduurzaming van Nederland. Duurzame Dinsdag biedt een podium aan duurzame ideeën en initiatieven. Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie nam namens het kabinet een koffer in ontvangst met ruim 300 duurzame initiatieven en ideeën uit de maatschappij. Ook werden duurzame lintjes en prijzen uitgereikt.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER