Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Twintig jaar W&H Sports: de sportomgeving van de toekomst

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Cécile Koestering, W&H Sports, maandag 19 september 2022
161 sec


'Juiste inrichting van de buitenruimte cruciaal voor gezonde leefomgeving'

W&H Sports bestaat dit jaar alweer twintig jaar, een mooi moment om stil te staan bij het verleden, maar ook bij het heden. W&H Sports begon ooit als leverancier van traditionele sport- en inrichtingsmaterialen en is inmiddels uitgegroeid tot een innovatief bedrijf dat nadenkt over de toekomst. Dit gebeurt door het aanbieden van innovatieve oplossingen voor een toekomstbestendige openbare ruimte.


Omdat buiten sporten steeds populairder wordt, staat het aanbieden van uitdagende en aantrekkelijke sportmogelijkheden in de openbare ruimte bij steeds meer gemeenten hoog op de agenda. De juiste inrichting van de buitenruimte is van cruciaal belang om mensen aan het sporten te krijgen en daarmee een gezonde leefomgeving te creëren. Mensen willen zelf bepalen wanneer, waar en met wie zij sporten. Dit hangt samen met de individualisering en flexibilisering, ontwikkelingen die in de toekomst zullen doorgaan. Technologische ontwikkelingen zoals apps geven sporters feedback over hun prestaties en conditie. Het aantal mensen dat individueel of in zelf georganiseerde groepen sport of beweegt in de openbare ruimte, zal dan ook nog toenemen.

W&H Sports loopt graag voor op trends en wil een onderscheidende rol spelen, wat te zien is in het leveringsprogramma. Op de vakbeurs Openbare Ruimte brengt W&H Sports dan ook graag verschillende innovatieve en interactieve concepten onder de aandacht die naadloos aansluiten op de veranderde behoeften van de sporter.


SmartGoals Urban SkillCourt

De mobiele SmartGoals worden al jaren ingezet op sportvelden. Hiermee kan op een aantrekkelijke en innovatieve manier getraind worden. W&H Sports heeft nu ook een SmartGoals Urban SkillCourt. Dit is een interactief multifunctioneel court, waarop gesport en gespeeld kan worden met een permanente opstelling van SmartGoals. Het unieke aan de Urban SkillCourts is de combinatie van bewegen, sport en gaming (gamification). Door middel van een app kunnen gebruikers inloggen, gebruikmaken van verschillende tests en hun resultaten bekijken en bijhouden. Het SkillCourt is volledig naar eigen wens in te richten en kan ook worden voorzien van andere inrichtingsmaterialen, zoals voetbaldoelen, een SportBox of outdoor-fitnessmaterialen. Het is uitermate geschikt voor de openbare ruimte en voor een brede doelgroep.


Geen ruimte of budget voor een heel outdoor-fitnesspark? Kies dan voor de sportieve bank!

Sportieve bank

Wie geen ruimte of budget heeft voor een heel outdoor-fitnesspark, kan kiezen voor de sportieve bank. W&H Sports heeft twee outdoor-fitnesstoestellen die als fitnesstoestel én als zitbank kunnen dienen. Het gaat om de Fitbench en de Fitspot uit de outdoor-fitnesslijn van Dr. Wolff. In elk park, bos en natuurgebied moeten zitbanken aanwezig zijn voor bezoekers. Hoe mooi is het, dat je een zitbank én fitnesstoestel in één hebt en dus een grotere doelgroep bedient. Deze banken zijn ideaal voor een groot aantal basisoefeningen voor effectieve training met het eigen lichaamsgewicht. Na het scannen van een QR-code met de telefoon kunnen bezoekers in een video zien welke oefeningen er allemaal uitgevoerd kunnen worden. Maar wie even wil rusten of genieten van de natuur, kan de bank gebruiken als zitbank.


SportBox

De SportBox is een opslagruimte voor verschillende sportmaterialen. Bij de original en light uitvoering van de SportBox kan de inhoud helemaal zelf worden samengesteld met diverse fitness- en trainingsmaterialen. De openbare ruimte kan multifunctioneler worden gemaakt door verschillende materialen ter beschikking te stellen. Zo kan iedereen, individueel of in groepjes, op elk gewenst moment van de dag sporten. Een bijkomend voordeel is dat gebruikers wellicht worden uitgedaagd om ook eens andere materialen uit de SportBox te gebruiken en dus een nieuwe tak van sport te proberen. Zo blijft sporten leuk en gevarieerd.

Naast de original en de light uitvoering is er ook nog de SportBox XS. Hierin kun je kleine materialen opbergen, zoals een voetbal, basketbal of padelset. De SportBox is optioneel leverbaar op een standaard, zodat je hem gerichter kunt plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een voetbalveldje zoals een Cruyff Court, een 3×3-basketbalveld of een padellocatie, zodat er niet op elk moment van de dag iemand aanwezig hoeft te zijn voor het uitlenen van padelrackets. Gebruikers kunnen zich registreren via een app en middels het app&move-concept de SportBox openen, trainingen reserveren en oefeningen bekijken. Hiermee wordt het gebruik (en misbruik) direct gemonitord.


GreenMatter

Kunstgras wordt bij vervanging veelal gezien als afval. GreenMatter, een joint venture van W&H Sports en Lankhorst Recycling Products, ziet het als een waardevolle grondstof om te verwerken in nieuwe producten, met als streven om 100 procent circulair te worden. GreenMatter stelt zich ten doel om de afvalberg van kunstgrasvelden aan te pakken door producten van gerecycled kunstgras te ontwikkelen en te produceren. Met deze transparante en vooral praktische visie ondersteunt GreenMatter opdrachtgevers bij een circulaire aanpak door kunstgrasvezels in nieuwe producten te verwerken. Met het leveringsprogramma, dat steeds verder uitgebreid wordt, worden mogelijkheden geboden om iedere kilogram kunstgrasvezel op een andere wijze terug te laten komen in de openbare ruimte.


Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de stand van W&H Sports tijdens de vakbeurs Openbare Ruimte (hal 3, stand 3.1.22).

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER