Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Elektrische bladblazer LB7000 mag weer tevoorschijn gehaald worden!

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Broer de Boer, maandag 14 november 2022
167 sec


AllTrec blijft in beweging

Steeds krachtigere accu's maken het mogelijk om met steeds geavanceerdere en grotere werktuigen aan werktuigdragers werken. Bij de AllTrec-werktuigdrager werd het type 4810T al snel opgevolgd door het type 8015F. Voor laatstgenoemde kwam er in 2022 een brede cirkelmaaier op de markt. Nu is de tijd om blad te blazen met de machine.

Tegen een luchtstroom van 7.000 kubieke meter per uur is geen blad opgewassen!
Tegen een luchtstroom van 7.000 kubieke meter per uur is geen blad opgewassen!

Eind 2018 zag de van scratch af opgebouwde elektrische werktuigdrager AllTrec het daglicht. Deze droeg het typenummer 4810T. Zo'n drie jaar later werd de eerste werktuigdrager van een nieuw model uitgeleverd: de AllTrec 8015F. Deze is beschikbaar met drie verschillende accucapaciteiten van 50 tot 67 kWh. AllTrec stelt als belangrijke eis aan de machines dat de werktuigdrager met een volle accu minstens een volledige werkdag ingezet kan worden. Bij de 4810T was 40 kWh daarvoor toereikend, maar de 8015F is sterker, groter en zwaarder en kreeg een verbeterde cabine met airconditioning en stoelverwarming. Dit laatste kost niet extreem veel energie en is heerlijk voor de gebruiker. Het nieuwe model kreeg mede daarom meer accucapaciteit. Hierbij maakt de producent gebruik van LiFePO

De producent gebruikt LiFePO₄- of LFP-accu's.

In de comfortabele cabine van de 8015F is er de keuzemogelijkheid tussen bediening met een ergonomische joystick en met de vingertoppen. Het is daar prettig werken, zonder motorgeluid, het gegier van een hydromotor, de warmte van een dieselmotor en de uitstoot van schadelijke gassen, beter dus voor de chauffeur en het milieu. De chauffeur heeft ruim uitzicht en een goed zicht op het aanbouwwerktuig voor hem. Tijdens de introductie was de AllTrec 8015 de enige elektrische maaier van 270 cm breed met 4wd, all wheel drive, individuele wielmotoren en een advanced torque control-systeem. Dit laatste zorgt voor maximale grip en uitstekende motorkarakteristieken. Uiteindelijk is het dit systeem dat voor de plezierige stuureigenschappen en een specifieke vermogensafgifte zorgt, die aansluit bij verschillende werkomstandigheden. Ook beschikt deze moderne werktuigdrager over een IoT-module. Hierdoor staat de 8015F continu in verbinding met het internet, zodat enorme hoeveelheden data van de machine verzameld en geanalyseerd kunnen worden. Deze data worden vervolgens gebruikt voor productverbetering en -ondersteuning en fleetmanagement. Dankzij dit systeem kan de efficiëntie van de machine worden verhoogd en relevante informatie worden gedeeld met bijvoorbeeld opdrachtgevers. De AllTrec 8015F is multifunctioneel inzetbaar; naast gras maaien kunnen gebruikers ermee onkruid borstelen en thermisch bestrijden.

De chauffeur heeft ruim uitzicht en een goed zicht op het aanbouwwerktuig.
De chauffeur heeft ruim uitzicht en een goed zicht op het aanbouwwerktuig.

Elektrisch maaidek

AllTrec/WeedControl ontwikkelde voor de 8015F-werktuigdrager een driedelig, volledig elektrisch maaidek. Dit dek bestaat uit zeven rotoren met messen, die door een eigen elektromotor worden aangedreven. De totale maaibreedte bedraagt 270 cm. Jos Kleinloog is adviseur bij WeedControl in Waalwijk, importeur voor Nederland van AllTrec. Kleinloog vertelt over het nieuwe maaidek: 'Dit is momenteel het grootste accu-aangedreven maaidek ter wereld. We hebben het begin 2022 geïntroduceerd. Dit maaidek is een aanvulling op het programma maaidekken met werkbreedtes van 130, 165 en 195 cm.'


'Dit is het grootste accu-aangedreven maaidek ter wereld'

Je kunt de zijdekken onafhankelijk van elkaar heffen. In opgeklapte positie is de AllTrec 8015F 1,4 meter breed. Daarmee valt het maaidek binnen de breedte van de AllTrec 8015F. Het accupakket dat alle elektromotoren van de machine van stroom moet voorzien, heeft een capaciteit van 67 kWh. Alle maaidekken van AllTrec worden overigens modulair opgebouwd. Dat betekent dat verschillende componenten, waaronder messen, motoren en wielen, op alle maaidekken identiek zijn. De eerste ervaringen met dit maaidek in het Nederlandse gras zijn positief. Ze zijn inmiddels weer opgeborgen, want het maaiseizoen 2022 ligt alweer achter ons.

Maaidekken met een breedte van 130, 165 en 195 cm waren er al. Het 270 cm brede elektrische maaidek is een aanvulling hierop.
Maaidekken met een breedte van 130, 165 en 195 cm waren er al. Het 270 cm brede elektrische maaidek is een aanvulling hierop.

Jaarrond

Kleinloog benadrukt dat eigenaren van werktuigdragers hun machine zoveel mogelijk jaarrond willen gebruiken, of het nu een machine met verbrandingsmotor is of een elektrisch aangedreven exemplaar. 'Producent AllTrec brengt daarom steeds meer geschikte aanbouwwerktuigen op de markt', aldus Kleinloog. 'Zo levert WeedControl bijvoorbeeld een elektrische aanbouwbladblazer voor de accu-aangedreven AllTrec 8015F. Dit maakt het voertuig nog interessanter voor degenen die er al één aangeschaft hebben en voor potentiële afnemers. Dit soort aanbouwdelen kun je in enkele minuten wisselen. Het bijzondere is dat AllTrec het werktuig "herkent" bij de aanbouw. Hierdoor kun je het apparaat automatisch en met dezelfde knoppen en joystick besturen. De bladblazer heeft een verstelbare blaasmond, die traploos en uiteraard volledig elektrisch en in stappen verstelbaar is. Hij heeft een krachtige blower met keuze uit verschillende luchtsnelheden, afhankelijk van de vervuiling van het oppervlak. Zelfs op de hoogste stand kun je met deze combinatie een volledige werkdag bladblazen zonder dat tussentijds laden nodig is.'



LB7000-bladblazer

Zoals uit de video-opnamen blijkt, kan de elektrisch aangedreven bladblazer LB7000 zowel op 48 V als op 80 V gelijkstroom werken. De nominale luchtstroom bedraagt 7.000 kubieke meter per uur. Deze bladblazer in de fronthef weegt circa 180 kilo. Als de machine in bedrijf is, rust hij op twee wielen. De geluidsbelasting van dit werktuig bedraagt bij het maximale toerental 81 dB. En ook hier gaat het om een product van Nederlandse bodem, dat een uitstekende basis vormt voor het opruimen van blad in parken en steden, op campings, in vakantieparken, rondom scholen, ziekenhuizen en zorginstellingen en in emissievrije zones van binnensteden. Een AllTrec is het hele jaar inzetbaar dankzij verschillende aanbouwwerktuigen.


Alltrec: een machine om jaarrond mee te  werken
Alltrec: een machine om jaarrond mee te werken
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER