Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Floriasco

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
vrijdag 18 november 2022
74 sec


Veel leuke reacties op het artikel over de Floriade in de laatste uitgave van dit vakblad. De strekking, samengevat in een oneliner: hou eens op met een puur economische bril naar dit event te kijken; kijk eens naar de legacy en de maatschappelijke relevantie van een dergelijk ambitieus project. Mooi gezegd, natuurlijk, maar de burgers van Almere denken daar waarschijnlijk iets anders over. En ook de Almeerse politiek was echt niet ingestapt als men vooraf had geweten dat het tekort geen 10 miljoen zou zijn, maar zou oplopen tot een slordige 100 miljoen. En dat voor aanmerkelijk minder bezoekers dan vooraf was geschat. Ik geloof dat de teller op 600.000 is blijven steken, terwijl de exploitatiecijfers waren gebaseerd op het drievoudige.


Hans Bakker meldt in datzelfde interview dat de Floriade als concept nog springlevend is en daar geef ik hem gelijk in

Het belangrijkste bij dit soort evenementen is natuurlijk een goed doordacht verwachtingsmanagement. Maak de dingen niet mooier dan ze zijn. Wij hebben ook een aantal keren geschreven over de Floriade; dan kwam er al snel een bericht op poten van de pr-afdeling van de Floriade dat we het allemaal toch anders moeten zien. Gisteren las ik nog een berichtje van directeur Hans Bakker, die met zoveel woorden de pers de schuld geeft van de tegenvallende bezoekerscijfers. Tja, het is altijd makkelijk om de pers de schuld te geven.
Voor zover ik het weet, hebben zich op dit moment nog geen kandidaten gemeld voor de Floriade van 2032. Dat is jammer, want diezelfde Hans Bakker zegt in hetzelfde interview in NRC dat de Floriade als concept nog springlevend is. Dat is wel wat stevig aangezet, maar eigenlijk geef ik hem daar gelijk in. De Floriade had te lijden onder een perfect storm: corona, matig management en veel tegenstand vanuit de politiek. Ontzettend jammer, natuurlijk, want de thema's die door de Floriade zichtbaar gemaakt kunnen worden zijn actueler dan ooit tevoren.


Geld verdienen met de Floriade zal altijd een illusie blijven

En nog even een boodschap voor wethouders of burgemeesters die dit stukje lezen. Geld verdienen met de Floriade zal altijd een illusie blijven. Je bouwt tien jaar aan een levensgroot event; dan kun je na amper zes maanden niet de kosten terugverdiend hebben.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER