Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Tilburg kiest weer voor onderhoudscontract met Groen Xtra

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Bart Mullink, zondag 22 januari 2023
66 sec


De gemeente Tilburg heeft met Groen Xtra een nieuw contract afgesloten voor het onderhoud van de openbare ruimte in de stad. De overeenkomst voorziet in werk voor honderden mensen die om allerlei redenen niet terecht kunnen op de reguliere arbeidsmarkt.


Het betreft een vierjarig zogeheten gebiedsgericht onderhoudscontract (GOC), met als doelstelling een schone en gezonde (groene) stad. Om de doelen te realiseren trekt de gemeente de komende jaren extra geld uit. In bouwteamverband is de precieze uitwerking van taken nader te bepalen. Afgesproken is dat goed moet worden wordt geluisterd naar wensen die leven bij bewoners. Aan mede hiervoor beoogde uiteenlopende vormen van publiekscontract zullen medewerkers van Groen Xtra eveneens een bijdrage leveren.
Groen Xtra is, als onderdeel van de Diamant Groep, sinds jaar en dag gespecialiseerd in het bieden van begeleiding op maat voor haar medewerkers. Hierdoor blijken zulke voormalige werkvoorzieningsbedrijven er nog steeds beter dan veel andere partijen in te slagen om mensen 'met een afstand tot de arbeidsmarkt' succesvol aan de slag te krijgen, en bovendien te houden.


Duurzaam

Met de gebieden Tilburg Noord, Tilburg West en Tilburg Binnenstad en Oude stad omvat het contract de werkzaamheden in veruit het grootste deel van deze Brabantse stad. De gemeentelijke handtekeningen eronder werden gezet door twee wethouders: Maarten van Asten (beheer openbare ruimte) en Esmah Lahlah (bestaanszekerheid, kansengelijkheid en talentontwikkeling). Hiermee werd onderstreept dat Tilburg niet alleen ruimtelijk maar ook sociaal duurzaam wil zijn.
Of, zoals Rolph Dols van Diamant Groep het formuleert: 'Samen maken we er een circulaire samenwerking van, waarin ook de ontwikkeling van mensen een belangrijke plek heeft. Dat de gemeente haar leefomgeving opnieuw aan ons toevertrouwt, is een enorm compliment voor al onze medewerkers. 'Zij dragen', zo verklaart hij trots, 'dag in dag uit, met enthousiasme en kunde, zorg voor Tilburg. Dat doen ze goed. Met dit contract wordt dat bevestigd.'


In het komende nummer van Stad+Groen verschijnt een uitgebreider artikel over de werkwijze in Tilburg


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER