Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Hoveniers van Koninklijke Ginkel Groep gaan onderhoud op Wonderwoods abseilend uitvoeren

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Ralf Pijnenburg, dinsdag 25 april 2023
60 sec


Eerste boom geplant op groene torens

Maandag is de eerste boom geplant op het Utrechtse bouwproject Wonderwoods. Het krentenboompje is de eerste van bijna 280 bomen die verdeeld over boombakken aan de gevel en in de daktuinen en binnentuinen komen van het project. Koninklijke Ginkel Groep is verantwoordelijk voor de realisatie en het langdurige onderhoud van het groen op Wonderwoods. De bomen komen van Van den Berk Boomkwekerijen.

Van links naar rechts: plantkundige Laura Gatti, architecten Paolo Russo en Jeroen Schilder, Charlotte Griffioen en landschapsarchitect Timo Cents.
Van links naar rechts: plantkundige Laura Gatti, architecten Paolo Russo en Jeroen Schilder, Charlotte Griffioen en landschapsarchitect Timo Cents.

Wonderwoods bestaat uit twee groene torens van 105 en 70 meter hoog en komt te staan in de kop van het Beurskwartier in Utrecht. De gebouwen zullen ruimte bieden aan 167 koopwoningen, meer dan 252 huurwoningen en zo'n 15.000 vierkante meter kantoorruimte. Wonderwoods wordt in de zomer van 2024 opgeleverd en wordt gebouwd door Bouwcombinatie Wonderwoods, bestaande uit Kondor Wessels Amsterdam en Boele & van Eesteren. Koninklijke Ginkel Groep heeft voor het onderhoud zogenaamde flying gardeners heeft opgeleid. De hoveniers gaan het onderhoud op een spectaculaire wijze uitvoeren, namelijk abseilend.

Verticaal bos

Wonderwoods wordt voorzien van een verticaal bos van beplanting aan de balkons en gevels. Wonderwoods haalt 75.000 planten, zo'n 30 verschillende diersoorten en 280 bomen, waarvan 161 aan de gevel, naar de binnenstad van Utrecht. De vegetatie is geïnspireerd op die van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De bomen, planten en struiken nemen CO2 op en geven zuurstof terug. Daarbij vangt het groen vervuilers als fijnstof op. Op deze natuurlijke manier zuivert Wonderwoods de lucht en wordt de luchtkwaliteit verbeterd. De bomen dempen bovendien het stadsgeluid; in de zomer houdt de schaduw van de bomen het gebouw koel en in de winter beschermen ze de straat en gebouwen tegen weer en wind. Ook verkoelt Wonderwoods de omgeving doordat de planten en bomen verdampen, met name op de momenten dat het warm is in de stad.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Piet van der Eijk
Tuesday 25 April 2023
Hoe veelzijdig is ons Hoveniersvak We kunnen er weer een werkwoord aan toevoegen Abseilen.
Jammer dat ik 76 ben en nog voldoende werk op de begane grond anders ging ik solliciteren om te werken bij de Koninklijke Ginkelgroep
Voor de generaties onder mij die oude kreet doet het nog steeds goed WORDT HOVENIER EEN GEZOND EN BOEIEND BEROEP
Piet van der Eijk

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER