Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Steeds meer huishoudens zien het belang van groen in Nederlandse steden

INGEZONDEN MEDEDELING
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, vrijdag 19 mei 2023
86 sec


De afgelopen paar jaar hebben steeds meer huishoudens de tuin bij hun woning opgeknapt. Het renoveren van een tuin kent verschillende vormen. Vervang je huidige tuinset bijvoorbeeld voor losse tuinstoelen die verstelbaar zijn, het liefst van duurzame materialen als wicker of aluminium. Verstelbare tuinstoelen bieden je veel comfort in de zomermaanden. Naast het vervangen van het meubilair op het terras, is het interessant om de aanleg van een extra border te overwegen. Door voor meer groen in de tuin te kiezen, help je hittestress in woonwijken te voorkomen. Hittestress vormt een steeds groter probleem in Nederlandse steden, mede door de toegenomen bebouwing en bestrating. Tuinen bieden de mogelijkheid het tegen te gaan.


Tip: kijk, wanneer je voornemens bent je tuinmeubels te vervangen, eens naar de rieten tuinstoelen te koop bij Tuinmeubelwereld.nl. Deze passen qua uitstraling perfect bij een tuin met veel groen! Daarnaast is het riet een materiaal wat relatief lang mee zal gaan.

Zorg voor meer leven in de tuin bij je woning
Het toevoegen van meer groen aan een tuin zorgt er niet alleen voor dat de kans op hittestress in je woonwijk verkleind wordt. Denk ook aan het feit dat het groen nieuw leven aantrekt. Denk aan insecten als vlinders en bijen. Het is ontzettend gezellig, wanneer dergelijke beestjes in de zomer door je tuin vliegen. Daar komt bij dat zeker bijen een cruciale rol spelen in het behoud van verschillende soorten flora en fauna in Nederlandse wijken. Er zijn tal van struiken te vinden die maar weinig onderhoud vergen. Je hoeft geen groene vingers te hebben om een groene tuin te kunnen creëren.

Kies voor een groot gazon in de tuin
Wanneer je weinig met de diverse soorten heesters en bijvoorbeeld kruipplanten hebt, zou je een deel van je tuin kunnen voorzien van gras. Een groot gazon biedt voor kinderen de ideale speelplek. In het bijzonder, wanneer je hier een speelhuisje bouwt! Naast een gazon met speelhuisje kan ook het aanleggen van een zandbak in de tuin leuk zijn voor kinderen. Dit is niet het enige voordeel van een gazon. Denk ook aan het feit, dat een gazon de warmte in de tuin niet vast zal houden. Iets wat bijvoorbeeld wel geldt voor de bestrating van het terras. Het vasthouden van de warmte door de bestrating maakt dat een tuin al snel erg benauwd aan kan voelen op warme dagen. Zeker nu de zomers in Nederland steeds warmer worden.


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Stad+Groen

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER