Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Houtsoorten voor buiten: ontdek de beste houtkeuze voor je tuinmeubelen en constructies

INGEZONDEN MEDEDELING
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, woensdag 7 juni 2023
86 sec


Welk hout is beter voor tuinmeubelen? Daar kan je uren over Googlen, want er zijn heel veel verschillende houtsoorten die geschikt zijn voor buiten. Dus, als je aan het overwegen bent om je tuin een make-over te geven, dan helpen we je graag een handje! Om je goed op weg te helpen, hebben we de beste geschikte houtsoorten op een rijtje gezet zodat je straks moeiteloos een keuze kunt maken!


1 Hardhout
Hardhout planken zijn de meest duurzame keuze. Dit soort hout is ideaal voor buiten omdat het bestand is tegen vocht en daarom niet behandeld hoeft te worden. Het is sterk materiaal en gaat daarom jarenlang mee zonder slijtage. Tenslotte voegt het hout warmte en sfeer toe aan je buitenruimte, maar het is wel een prijzige keuze.

2 Douglashout
Douglas is een heel bekende houtsoort. Wat zo fijn is aan douglashout is dat je het makkelijk kan bewerken. Maar dit hout moet wel behandeld worden om er zo lang mogelijk van te genieten. Douglashout is overigens voordeliger dan andere houtsoorten en wordt regelmatig gekocht voor terrasoverkappingen, tuinmeubels en hekken.

3 Bamboe
Bamboe is een houtsoort die de laatste jaren veel meer gebruikt wordt. Mensen brengen graag een Oosters tintje in hun tuin en kiezen daarom vaker voor bamboe. Er worden speciale bamboesoorten geproduceerd die geschikt zijn voor buiten. Het is echter wel belangrijk om dit te behandelen met olie of lak om slijtage te voorkomen.

4 Grenen- en vurenhout
Dit zijn de meest voordelige, maar toch duurzame houtsoorten. Er bestaan verschillende grenen en vuren houtsoorten, die gebruikt worden voor onder andere tuinhuisjes en schuttingen. Dit is een fantastische keuze omdat het hout geurloos is en nauwelijks verkleurt. Als het hout goed behandeld wordt, net zoals douglashout, kan dit wel 15 jaar meegaan!

5 Red Cedar
Mocht je liever kiezen voor een natuurlijke houtsoort, dan is Red Cedar een uitstekende keuze. Met zijn roodbruine kleur geeft het een warme en gezellige sfeer buiten. Daarnaast heeft dit hout een hoge weerstand tegen rot en schimmel. Red Cedar wordt vaak gebruikt voor buitenterrassen en tuinmeubels.

Kortom, de juiste houtkeuze is belangrijk om de stijl van jouw buitenruimte te bepalen. Kies je liever voor een duurzame keuze zoals hardhout of Red Cedar, of kijk je graag naar een voordelige selectie zoals douglas, grenen of vurenhout? Het zijn allemaal uitstekende keuzes met elk hun eigen charme. Met de juiste houtkeuze gaan je tuinmeubels of schuttingen vele jaren mee!


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Stad+Groen

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER