Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Duurzaamheid en bewegen: een unieke combinatie

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Cecile Koestering, woensdag 28 juni 2023
149 sec


GreenMatter brengt sport en duurzaamheid samen met QR-FIT-staanders en groen fitnessplein

In een tijd waarin zowel duurzaamheid als buiten sporten steeds belangrijker wordt, is het goed dat er innovatieve concepten zijn die beide aspecten perfect combineren. Het bedrijf QR-FIT en het groene fitnessplein bieden een unieke fitnesservaring in de buitenlucht, waarbij gerecycled kunstgras een hoofdrol speelt. Met de QR-FIT-staanders en het groene fitnessplein brengt GreenMatter sport en duurzaamheid samen op een manier die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid.


QR-FIT: beweegroutes met digitale twist

QR-FIT is een baanbrekend bedrijf dat beweegroutes creëert met behulp van staanders van gerecycled kunstgras. Deze palen zijn voorzien van een QR-code, die je kunt scannen met je smartphone. Door het scannen van de QR-code gaat er een wereld van sportoefeningen en fitnessinstructies open. Het maakt niet uit of je een ervaren sporter bent of net begint, want QR-Fit biedt oefeningen op verschillende niveaus. Zo kan iedereen profiteren van deze innovatieve fitnesservaring. De oefeningen achter de QR-code rouleren elke 24 uur, zodat de route gevarieerd blijft. Tot voor kort waren de staanders met daarop de QR-code van hout, maar ook QR-FIT is begaan met het klimaat en wil zijn steentje bijdragen. Om die reden werkt QR-FIT vanaf nu samen met GreenMatter en zullen de QR-FIT-staanders alleen nog van gerecycled kunstgras zijn. Op die manier zijn de beweegroutes niet alleen uniek en innovatief, maar ook duurzaam en dragen ze bij aan het reduceren van de kunstgrasafvalberg.


Het groene fitnesspark: natuurlijk bewegen

Naast QR-FIT is er het groene fitnesspark, een andere revolutionaire fitnessoplossing van GreenMatter en zijn partner W&H Sports waarvoor gebruikgemaakt wordt van gerecycled kunstgras. Het groene fitnesspark bestaat uit outdoor-fitnesstoestellen die zijn geplaatst op vlonders van gerecycled kunstgras. Deze vlonders zorgen niet alleen voor een duurzame ondergrond, maar creëren ook een uitnodigende en natuurlijke omgeving om te bewegen. Het groene fitnesspark is duurzaam en beschikbaar in verschillende configuraties of zelf samen te stellen. De fitnesstoestellen zijn multifunctionele trainingstoestellen van Dr. Wolff. Deze zijn ontwikkeld volgens een sportwetenschappelijk trainingsconcept voor trainingen in de buitenlucht. Op ieder toestel kunnen complete trainingsprogramma's worden uitgevoerd.


Naast QR-FIT is er het groene fitnesspark, een andere revolutionaire fitnessoplossing van GreenMatter

Pilot: fitnesstoestellen van gerecycled kunstgras

Maar bij GreenMatter zitten ze niet stil, want hoe mooi zou het zijn als ook de fitnesstoestellen zelf van gerecycled kunstgras gemaakt kunnen worden? Dat zou een goede aanvulling zijn op het bestaande leveringsprogramma, in het bijzonder op het groene fitnesspark. W&H Sports heeft al enige tijd fitnesstoestellen uit de NATURE-line in zijn leveringsprogramma. Deze toestellen hebben een natuurlijke uitstraling en kunnen worden voorzien van een QR-code. Een aantal toestellen uit deze lijn is over enige tijd waarschijnlijk ook verkrijgbaar in gerecycled kunstgras. Binnenkort vindt er in Amsterdam een pilot plaats met twee toestellen. Als deze slaagt, zullen er medio september acht fitnesstoestellen uit de NATURE-line beschikbaar zijn in gerecycled kunstgras van versleten kunstgrasvelden. Een mooie aanvulling op het bestaande leveringsprogramma.


Conclusie

Al deze innovatieve concepten brengen duurzaamheid en beweging op een unieke manier samen. Met QR-FIT kun je genieten van een beweegroute, waarbij je door het scannen van QR-codes toegang krijgt tot een verscheidenheid aan sportoefeningen. Het groene fitnesspark en de fitnesstoestellen van gerecycled kunstgras bieden een buitenfitnesservaring op vlonders van gerecycled kunstgras.
Wat deze concepten zo bijzonder maakt, is het gebruik van gerecycled kunstgras. Hierdoor wordt niet alleen de hoeveelheid afval verminderd, maar worden ook materialen hergebruikt. Zo kunnen gemeenten hun steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst en voldoen aan hun plicht om circulair in te kopen. Daarnaast zijn de materialen aan het einde van de levensduur weer volledig recyclebaar. Bovendien bieden de verschillende concepten toegankelijke fitnessmogelijkheden voor mensen van alle leeftijden en niveaus, waardoor bewegen voor iedereen binnen handbereik is.
De keuze voor deze duurzame oplossingen is niet alleen een bewuste keuze voor de gezondheid, maar draagt ook actief bij aan de bescherming van het milieu. Hierdoor wordt het voor gemeenten steeds makkelijker om in 2030 voor 50 procent circulair te zijn en vanaf 2050 voor 100 procent. GreenMatter is trots op de vele opdrachtgevers - waaronder meerdere gemeenten - die zich serieus bezighouden met het implementeren van verschillende circulaire oplossingen. Samen kunnen wij het verschil maken om tot een volledig circulaire (sport)omgeving te komen. Want op het moment dat een kunstgrasmat wordt ingenomen, houdt het proces niet op. Er moet een circulaire grondstofstroom op gang gebracht worden door de productie en verkoop van gerecyclede kunstgrasproducten. GreenMatter wil graag de brug slaan naar een volledig circulaire (sport)omgeving.


GreenMatter is building the bridge to a greener world. For generations to come


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER