Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

B.B.B.

ARTIKEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, maandag 25 september 2023
74 sec


Ik ben er vorige week bijna per ongeluk achter gekomen. Dit vakblad bestaat maar liefst tien jaar. Met tien jaar ben je nog lang niet volwassen - gelukkig maar, zou ik denken - maar ben je al wel een tiener en mag je dus met de grote mensen aan tafel. Ik heb ook even door onze eerste editie uit 2013 heen gebladerd. En moet constateren dat er niet zo heel veel veranderd is in vergelijk met tien jaar geleden.


Tien jaar lang waren we natuurlijk heel veel bezig met bezuinigingen op groen. Dat speelt nu veel minder. Hoewel het onderwerp het afgelopen half jaar duidelijk belangrijker is geworden op agenda's van de wethouders openbaar groen anno 2023.
Burgerparticipatie is een onderwerp dat in die bewuste eerste uitgave ook breed aan bod is geweest en het is nog steeds een heikel onderwerp. En de tone of voice van de discussie is eigenlijk hetzelfde gebleven. Een kleine club beleidsambtenaren die beseft dat groen en de burgerij elkaar nodig hebben, en aan andere kant van het spectrum gemeenten die de regie niet uit handen durven te geven.


Wie jarig is trakteert, en wat zouden wij anders moeten geven dan een leuk event waar wij samen op zoek gaan naar nieuwe manieren om Burgers, Beleidsambtenaren en groene Bouwers met elkaar te verbinden

Wie jarig is trakteert en wat zouden wij anders moeten geven dan een leuk event waar wij samen op zoek gaan naar nieuwe manieren om Burgers, Beleidsambtenaren en groene Bouwers met elkaar te verbinden.
Groen staat daarbij gelukkig wel hoger op de agenda dan ooit tevoren. Gemeenten en beleidsambtenaren realiseren zich gelukkig steeds meer dat groen van cruciaal belang is voor het welzijn van hun burgers en het milieu. Het besef dat groen een centrale rol speelt in het creëren van leefbare steden, is gegroeid. Nu moeten we alleen nog gaan snappen dat we het samen moeten doen. Dat groen niet het exclusieve domein is van de groene sector, maar veel mooier kan worden als we ons er allemaal achter scharen.


Nu moeten we alleen nog gaan snappen dat we het samen moeten doen. Dat groen niet het exclusieve domein van de groene sector is, maar veel mooier kan worden als we ons er allemaal achter scharen

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER