Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Duurzaam ondernemen in de stad: tips

INGEZONDEN MEDEDELING
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, maandag 1 januari 2024
86 sec


Duurzaamheid is een steeds vaker voorkomend begrip, ook als het op ondernemers aankomt. Met een duurzame onderneming draag je namelijk een steentje bij aan een beter milieu. Ook voor ondernemers in de stad is het goed om hier eens bij stil te staan. Als je als ondernemer duurzaam wil ondernemen in de stad, heb je misschien wel baat bij de onderstaande tips.


Tip 1: Duurzame vervoermiddelen
Als jouw klanten of jouw doelgroep zich in de stad bevinden, dan moet je deze vast weleens bezoeken. Een stad kan groot zijn en dan is de drempel misschien erg laag om de auto te pakken, aangezien dat zo makkelijk is en je binnen no time bij jouw afspraak bent. Toch is het belangrijk om hier eens twee keer over na te denken, met het oog op duurzaamheid. Een auto stoot namelijk veel schadelijke stoffen uit en je rijdt vaak ook minder zuinig in de stad.

Wil je wel in de stad blijven rijden? Ga dan op zoek naar milieuvriendelijkere alternatieven, zoals een elektrische auto. Je kunt zakelijk een elektrische auto leasen en zelf de voordelen ervan ontdekken, zodat jij op een duurzame manier van A naar B kunt rijden. Voor het zakelijk leasen heb je twee opties: operational lease en financial lease. Financial lease levert veel voordelen op, zoals de fiscale voordelen en het feit dat je de auto na afloop van het contract niet meer hoeft in te leveren bij de leasemaatschappij.

Naast dat je elektrisch kunt leasen, kun je natuurlijk ook overwegen om met het openbaar vervoer te gaan of om de fiets te pakken. De fiets is immers ook een prima duurzame keuze voor in de stad.

Tip 2: Duurzaam bedrijfspand
Als je onderneemt in de grote stad, heb je ook vast een bedrijfspand of een plek waar jij jouw werkzaamheden uitvoert. Als je duurzaamheid belangrijk vindt, is het belangrijk om eens stil te staan bij hoe duurzaam jouw werkplek is. Hoe goed is de plek bijvoorbeeld geïsoleerd, hoe wordt de ruimte verwarmd en op welke manier wordt het afval gescheiden? Je kunt er ook voor kiezen om de bedrijfstuin om te toveren tot een groen oord: hoe groener de tuin, hoe beter dit is voor het milieu.

Tip 3: Duurzame producten
Als ondernemer kun je ook stilstaan bij welke producten je gebruikt. Verzend je bijvoorbeeld regelmatig producten? Dan kun je milieuvriendelijke verpakkingen gebruiken. Ook kun je duurzaam meubilair aanschaffen voor op het kantoor, en kun je op een duurzame manier boodschappen doen.


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Stad+Groen

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER