Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Toolbox Basiskwaliteit Natuur gelanceerd

NIEUWS
BODEM & BODEMBIOLOGIE
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, vrijdag 26 april 2024
65 sec


Natuur is cruciaal voor een gezonde omgeving, omdat het zorgt voor schone lucht, drinkwater en leefbare plaatsen. Overheden en natuurorganisaties streven naar Basiskwaliteit Natuur om dit te verzekeren. Om hen te ondersteunen, hebben Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel, Vogelbescherming Nederland en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een praktische toolbox gemaakt. Hierin vind je tips, instrumenten en voorbeelden om aan de slag te gaan.

Biodiverse omgeving
Biodiverse omgeving

Basiskwaliteit Natuur is de voorwaarde voor algemene planten en dieren om te gedijen in hun leefgebied. Dit creëert een gezonde omgeving voor zowel de natuur als mensen. De toolbox biedt een stappenplan, instrumenten en voorbeelden om aan de slag te gaan met Basiskwaliteit Natuur, inclusief het in kaart brengen van gebieden en participatie. De toolbox wordt regelmatig geüpdatet met nieuwe instrumenten en kennis. Je kunt de toolbox vinden via deze link.

Kennis- en netwerkbijeenkomst Basiskwaliteit Natuur

Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel en het ministerie van LNV organiseren op 29 mei het evenement 'Aan de slag met Basiskwaliteit Natuur', naast de introductie van de Basiskwaliteit Natuur toolbox. Klik hier voor meer informatie.


De toolbox biedt een stappenplan, instrumenten en voorbeelden om aan de slag te gaan met Basiskwaliteit Natuur, inclusief het in kaart brengen van gebieden en participatie

Over het kennisdocument Basiskwaliteit Natuur

Om Basiskwaliteit Natuur te verankeren in gebiedsvisies en uitvoering is het kennisdocument Basiskwaliteit Natuur ontwikkeld door Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel, Naturalis, Vogelbescherming Nederland, SoortenNL, Sovon Vogelonderzoek Nederland en Wageningen University & Research, in opdracht van het Ministerie van LNV. Bekijk het kennisdocument.


Over het Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Het Deltaplan Biodiversiteitsherstel is een gezamenlijke inspanning van natuurorganisaties, boerenorganisaties, kennisinstellingen, overheden en bedrijven om biodiversiteitsverlies om te buigen naar biodiversiteitsherstel. Bijna 200 partijen zijn al aangesloten bij deze beweging. Voor meer informatie: www.samenvoorbiodiversiteit.nl.


Over Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland zet zich in voor wilde vogels en hun leefgebieden, zowel nationaal als internationaal. Samen met mensen die vogel- en natuurbescherming belangrijk vinden, dragen ze bij aan het behoud van de natuur en een leefbare wereld. Meer informatie: www.vogelbescherming.nl.


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER