Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Groeneveldt Grijpers levert speciaal hefkraanponton aan Kandt

ARTIKEL
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Emiel te Walvaart, vrijdag 31 mei 2024
183 sec


Obelix 1 is gericht op werkzaamheden aan kademuren in stedelijk gebied

Groeneveldt Grijpers BV uit Groot-Ammers, leverancier van hydraulische grijpers en specialist in machineaanpassingen, heeft een specifiek hefkraanponton gemodificeerd voor aannemings- en funderingsbedrijf Kandt BV. Deze ponton, Obelix 1 genaamd, is gericht op het uitvoeren van werkzaamheden aan kademuren in stedelijk gebied. Voor beide partijen een win-winsituatie. Hoe kwam het bijzondere project tot stand?

Obelix 1
Obelix 1

Groeneveldt Grijpers BV uit Groot-Ammers heeft zich sinds de oprichting in 2000 gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hydraulische grijpers en uitrustingsstukken met name voor de bosbouw, overslag, infra en transport. 'We proberen vanuit de klant te denken en het werk dat gedaan moet worden als uitgangspunt te nemen. We voeren de klus als het ware zelf uit,' vertelt Johan Groeneveldt. 'We leven ons helemaal in het werk in, en op die manier doordenken we alle aspecten. Dat levert mooie resultaten op waar klanten blij van worden. Daar doen we het voor.'
Ook voor de revisie of het kotteren van een grijper of uitrustingsstuk kun je bij Groeneveldt terecht. 'Wij reviseren ieder merk. Bij ons staan flexibiliteit, betrouwbaarheid en service hoog in het vaandel. Verder kunnen we machines op allerlei gebied aanpassen. Wij hebben expertise op het gebied van giek-, onderwagen- en cabineaanpassingen. Daarnaast staan we open voor allerlei speciale constructiewerkzaamheden.'


Hefkraanponton Obelix 1

In het kader van dit laatstgenoemde specialisme vroeg aannemings- en funderingsbedrijf Kandt aan Groeneveldt om een speciale hefkraanponton te modificeren: de Obelix 1. Deze is bedoeld voor een groot project dat Kandt na aanbesteding gegund werd. Het betreft een opdracht voor de uitvoering van werkzaamheden aan kademuren in stedelijk gebied, waarvoor geen geschikte ponton in de markt beschikbaar is. 'De beperkt beschikbare ruimte stelde eisen aan de maximale breedte en de uitdaging was om een damwanddrukmachine met een gewicht van 12.500 kilo te verplaatsen. Zo is de hefkraanponton compleet ontwikkeld om in stedelijk gebied activiteiten uit te voeren aan kademuren die in veel steden aan vervanging toe zijn,' vertelt Groeneveldt.


'De hefkraanponton Obelix 1 is compleet ontwikkeld om in stedelijk gebied werkzaamheden uit te voeren aan kademuren'

Sinds 2013 levert Groeneveldt speciaal samengestelde grijpers aan Kandt. Gedurende deze jaren ontstond een nauwe samenwerking. 'Als aannemings- en funderingsspecialist is het bouwen en aanpassen van machines nog steeds een van onze unieke expertises,' vertelt Marco Kandt, directeur van Kandt. 'Hierdoor bieden we voor elk project een passende oplossing. We denken oplossingsgericht, zijn creatief in techniek en doen alles voor de klant, want "nee" bestaat niet. Dit is in enkele woorden waar Kandt voor staat.'

De hefkraanponton is bedoeld voor een groot project van Kandt

Ontwikkeling in eigen huis

Waarom viel de keus van Kandt op Groeneveldt Grijpers voor deze opdracht. Kandt: 'Groeneveldt Grijpers is in staat om de modificaties van deze hefkraanponton compleet in eigen huis te ontwerpen en te produceren en heeft brede ervaring met alle benodigde technieken. Na diverse constructieve besprekingen zijn beide partijen overeengekomen dat Groeneveldt Grijpers deze ponton zou modificeren en leveren.'


Johan Groeneveldt
Groeneveldt Grijpers heeft de enginering uitgevoerd en het project begeleid. Na levering van alle onderdelen kon het geheel worden samengesteld en werden alle onderdelen van de ponton onder keurmerk afgelast. Vervolgens werd de hefkraan geplaatst en kon het geheel hydraulisch worden aangesloten.
Het resultaat mag er volgens beide partijen zijn en is tot stand gekomen door intensief samen te werken en de krachten te bundelen. 'Echt een win-winproject,' aldus Groeneveldt.
Inmiddels is de eerste ponton geleverd, inclusief TüV-keuring. Dit is echt gerealiseerd in nauw overleg tussen Anton Hameete, chef werkplaats bij Kandt, en Jan Dirk de Jong, hoofd productie bij Groeneveldt Grijpers. De Jong heeft ook het softwareprogramma ontwikkeld om de ponton en de hefkraan op afstand te bedienen en de werkzaamheden uit te voeren. 'Een prachtige klus,' aldus De Jong, 'Daar word ik echt warm van.'
De Obelix 1 staat inmiddels in de startblokken en de Obelix 2 is al compleet getekend.
Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Kandt en Groeneveldt Grijpers. Kandt is dan ook trots op het resultaat. Hij heeft hoge verwachtingen van de hefkraanponton en ziet die als een mooie aanwinst voor het bedrijf. 'Dit is de enige manier waarop het kan. Kandt is er klaar voor.'


Groeneveldt Grijpers BV

Groeneveldt Grijpers BV uit Groot-Ammers heeft zich sinds de oprichting in 2000 gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hydraulische grijpers en uitrustingsstukken, met name voor de bosbouw, overslag, infra en transport. Denk daarbij aan bomengrijpers, zaagkasten, sloop-sorteergrijpers, rijplaatgrijpers en overslaggrijpers.
Deze uitrustingsstukken worden in eigen huis ontworpen, geproduceerd en gecertificeerd. Een echt Hollands, degelijk kwaliteitsproduct met, naar eigen zeggen, een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
De ontwikkelingen zijn veelal gebaseerd op klantervaringen en klantwensen, waarop Groeneveldt slagvaardig inspeelt. Het directe klantcontact en de korte lijnen naar de eindgebruikers, resulterend in maatwerk, zijn kenmerkend voor Groeneveldt Grijpers. Hiermee maakt het specialistische bedrijf het onderscheid.

Kandt

Aannemings- en funderingsbedrijf Kandt is een allround funderingsspecialist met meer dan veertig jaar ervaring en is werkzaam in Nederland, België en Duitsland. Het bedrijf uit Nieuwerkerk a/d IJssel is een middelgrote speler in de grond-, weg- en waterbouw, infra en spoorwerken en wordt gerund door Marco Kandt, de tweede generatie van het familiebedrijf.
Qua werkzaamheden is Kandt een veelzijdig bedrijf voor het leveren, aanbrengen en eventueel weer verwijderen van damwandconstructie en het trillen, heien of boren van paalconstructies. Veel van het materieel is geschikt om in een omgeving te werken met een hoogtebeperking of aan het spoor.
Het materieel wordt onderhouden en gemodificeerd in de eigen werkplaats. Ook nieuwbouw van materieel, inclusief de benodigde engineering, vindt plaats in eigen beheer. Kandt heeft alle moderne technieken in huis om de meest uiteenlopende funderingswerken te realiseren. De bedrijfsslogan is dan ook: Bij Kandt kan 't.

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER