Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Beursprimeur: presentatie nieuwe elektrische onkruidbestrijdingsmachine

ARTIKEL
TUIN- EN PARKTECHNIEK
MARKT & ACTUEEL
PRODUCTNIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, donderdag 5 september 2024
152 sec


Overname RootWave Pro door Ramm en Kersten Arealmaschinen

Het Britse Ubiqutek/RootWave heeft de gehele business, inclusief het intellectuele eigendom van de productgroep RootWave Pro overgedaan aan het Nederlandse bedrijf Ramm en hun Duitse collegabedrijf Kersten Arealmaschinen. De technologie die deze overname oplevert is de basis voor een nieuwe onkruidbestrijdingsmachine waarvan de demoversie tijdens de GTH-beurs officieel gepresenteerd zal worden.

Oeliatec Mollen ArtiFlex
Oeliatec Mollen ArtiFlex

De overname

'We hebben samen met Kersten Arealmaschinen het intellectuele eigendom en tevens de voorraad aan RootWave Pro-machines en onderdelen van Ubiqutek/RootWave overgenomen,' vertelt directeur van Ramm Gerrit van Nieuwenhuizen. De reden achter de overname ligt in de nieuwe marktpositionering van het Britse bedrijf Ubiqutek/RootWave. Het bedrijf verlaat het gemeentelijk groenonderhoud en gaat zich met de eWeeder volledig focussen op het onkruidvrij houden van wijngaarden, boomgaarden en struikfruit. Ramm en Kersten Arealmaschinen zullen zich juist volledig richten op het segment 'openbaar groen', zoals tuinen, parken en natuurgebieden in Europa.


'Het onkruid op sportvelden, golfbanen, parken en gemeentelijk groen bestrijden met een aanzienlijk lager vermogen'

RootWave Pro

Nieuwe machine werkt met lager voltage

'Op de GTH-beurs introduceren we een nieuwe machine die voortborduurt op de doorontwikkelde technologie van de elektrische onkruidbestrijder RootWave Pro. We zullen deze machine in samenwerking met Wageningen University & Research ontwikkelen en testen,' onthult Van Nieuwenhuizen. 'We zijn druk bezig met het doorontwikkelen en optimaliseren van de technologie. Het wordt een nieuwe elektrische onkruidbestrijder die eenvoudig, licht in gewicht en met een accupakket op een werktuigdrager mobiel toepasbaar is en tevens met lagere vermogens werkt. De onderscheidende kenmerken van de RootWave Pro blijven gehandhaafd: chemievrij en geruisloos onkruid bestrijden met oog voor het behoud van biodiversiteit. De RootWave Pro heeft zich bewezen en is succesvol in het bestrijden van Japanse duizendknoop en andere hardnekkige invasieve exoten, die met een voltage van 3000 tot 5000 volt worden bestreden. Met deze nieuwe machine willen we onder andere het onkruid op sportvelden, golfbanen, parken en gemeentelijk groen bestrijden met een aanzienlijk lager vermogen. Dit bespaart ook op de energiekosten. Vooralsnog zal dit een handheld machine zijn met een lans. De machine bevindt zich momenteel nog in de testfase, maar we hebben ons wel aangemeld voor het Gouden Klavertje Vier.'


Lintrac 130 met Noremat-maaiarm

Aanpassingen aan Noremat-maaiarm

Noremat is het merk dat Ramm voert voor het maaien van bermen. De maaiarmen van Noremat zijn ontworpen en gebouwd als klepelmaaiers. Ze bevatten dus geen breekbare parallelgeleidingen, maar stevige gieken en automatische drukcompensatie op de hydraulische aanrijdbeveiliging. De maaiarmen zijn ontwikkeld om een maaibak over de grond voort te duwen tot maximaal 8,3 meter van de trekker.
Van Nieuwenhuizen: 'Noremat heeft een reeks specifieke aanpassingen gedaan aan hun bestaande maaiarmen op het gebied van zichtbaarheid, comfort, wendbaarheid, veelzijdigheid en productiviteit. De Lintrac 130 met de Optima 57T-maaiarm is een wendbare tractor met uitstekend zicht op de maaiarm door de speciaal ontworpen glazen deur, het comfort voor de chauffeur en een mooi maaibeeld. Door de compactheid van de Lintrac 130 en de Optima 57T-maaiarm is het mogelijk om op plekken te komen waar andere maaiers veel te groot zijn. De achterwielen maken ook een kleine uitslag voor deze wendbaarheid. De moeite waard om langs te komen en uw ogen uit te kijken.'


'Door de compactheid van de Lintrac 130 en de Optima 57T-maaiarm is het mogelijk om op plekken te komen waar andere maaiers veel te groot zijn'

Nieuw model zelfrijdend elektrisch voertuig van Oeliatec

Een derde merk dat Ramm voert, is Oeliatec. Oeliatec is marktleider in onkruidbestrijding met kokende waterdruppels. Deze Franse fabrikant komt nu met een zelfrijdend elektrisch voertuig met heetwatermachine: de Mollen ArtiFlex. 'Dit compacte elektrische voertuig bereikt een snelheid van 25 kilometer per uur, werkt op 24V-batterijen en kan gebruikmaken van proceswater, zoals leidingwater, regen- en grondwater. Documentatie en verdere informatie zijn beschikbaar op onze stand. Wij verwelkomen jullie graag op stand 5.20 op veld C,' vertelt Van Nieuwenhuizen.


Gerrit van Nieuwenhuizen RAMM

Ramm: expert in elektrische en chemievrije onkruidbestrijding

Ramm werd in 2017 opgericht met een lange ervaring in de mechanisatie van groenonderhoud en landbouw. Tijdens hun carrière kwamen ze in contact met diverse Europese fabrikanten, familiebedrijven die fantastische producten bouwen en daar met passie over praten. Deze fabrikanten hebben een grote schare fans in hun thuisland, maar zijn relatief onbekend in Nederland. Ramm wil deze hoogwaardige producten ook beschikbaar stellen op de Nederlandse markt. Producten met inhoud die zich al in andere landen bewezen hebben. Producten om trots op te zijn, die oplossingen bieden waar u naar zoekt. Ramm organiseert de distributie in Nederland samen met regionale dealers, zodat er altijd een servicepunt dichtbij is. Ramm begrijpt als geen ander dat u niet gewoon een machine koopt, maar een oplossing die jarenlang betrouwbaar moet zijn. Ramm staat voor Reliable Agricultural & Municipal Machines.

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER