Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Innovatiefonds steunt zes projecten voor meer biodiversiteit

NIEUWS
BELEID & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Heleen Kommers, donderdag 22 augustus 2024
86 sec


Het 'Samen voor Biodiversiteit' Innovatiefonds van de Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel heeft zes projecten geselecteerd die aan de slag gaan met het herstellen van de biodiversiteit in Nederland. Samen krijgen ze 50.000 euro om hun plannen te realiseren.

<geen titel>

Per project is maximaal 10.000 euro beschikbaar gesteld. Deze initiatieven draaien allemaal om samenwerking tussen bewoners en grondgebruikers, met als doel de biodiversiteit in hun omgeving een flinke boost te geven.

Groene parels in Staphorst

Stichting Prachtlint Staphorst heeft grootse plannen om de biodiversiteit in hun omgeving te verbeteren. Dit doen ze door het aanleggen van onder andere boomsingels, greppels en akkerranden vol bloemen en planten. Zo ontstaat er een lint van groene en blauwe 'natuurparels' door de gemeente Staphorst.


Vogel- en insectenvriendelijke zorgtuinen in Zaanstreek

In Zaanstreek wil Zorggroep Zaanstreek twee van haar zorglocaties - Pennemes en Het Mennistenerf - omtoveren tot groene oases waar vogels, vlinders en bijen zich helemaal thuis voelen. Dit groene project beslaat in totaal zo'n 2 hectare aan binnentuin.


LEES OOK

Voedselbos met plek voor amfibieën en insecten in Arnhem

In Arnhem is Stichting Voedselbos Elderveld bezig met de aanleg van een voedselbos in Park Elderveld. Een voormalige akker van 4 hectare wordt hier omgevormd tot een biodivers gebied waar zowel mensen als dieren volop van kunnen genieten. De focus ligt vooral op het creëren van leefruimte voor amfibieën en insecten.


Texel in bloei voor de Zwarte Bij

Op Texel is het project 'Bloemrijk Texel' volop bezig om een kleurrijk bloemenveld van 2,5 hectare aan te leggen. Dit wordt niet zomaar een bloemenveld; het is speciaal bedoeld om de bedreigde Zwarte Bij van Texel te helpen overleven én de biodiversiteit op het eiland te vergroten.


Zes projecten krijgen samen 50.000 euro om de biodiversiteit in Nederland te herstellen. Per project is maximaal 10.000 euro beschikbaar gesteld

Groene oase in hartje Zwolle

De Diezerhof Groencommissie wil het grasveld in het centrum van Zwolle omtoveren tot een bloeiende groene oase. Het doel is om een gebied van 1000 m2 vol bloemen en planten te creëren, een welkome verademing in de drukke binnenstad.


LEES OOK

Biodiverse tuinen voor Boekel

In Boekel gaat het project 'Groene Verbindingen' aan de slag met het vergroenen van de volkstuinen van vereniging d' Heuverij. Een braakliggend terrein van 1 hectare wordt omgetoverd tot biodiverse voor- en achtertuinen, zodat er een groene verbinding ontstaat in de wijk.


Deze projecten laten zien hoe mensen samen kunnen werken aan een groenere toekomst. De financiële steun uit het Innovatiefonds biedt een mooie kans om biodiversiteit op een praktische manier te verbeteren, verspreid over verschillende plekken in Nederland.

Meer info vind je hier.


Deze initiatieven draaien allemaal om samenwerking tussen bewoners en grondgebruikers

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
GREEN OUTLET
GEVRAAGD: Webdesign Hamburg
maandag 25 november 2024
AGENDA
Groene Sector Vakbeurs 2025
dinsdag 7 januari 2025
t/m donderdag 9 januari 2025
Agribex 2025
woensdag 3 december 2025
t/m zondag 7 december 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER