Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Geïnteresseerd in zonne-energie? Zonne-energie opwekken doe je zo!

INGEZONDEN MEDEDELING
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Arno Peeters, vrijdag 30 augustus 2024
82 sec


Gelukkig proberen we met zijn allen steeds energiezuiniger en milieubewust te leven. Met zijn allen werken we aan een groenere toekomst van onze planeet, en daar mogen we onszelf wel een schouderklopje voor geven. Elk beetje helpt, en is een stap in de goede richting. Een energiezuinig leven begint bijvoorbeeld met zonne-energie. Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw bedrijf kunt gebruiken om zonne-energie o te opwekken. Ben je hier nou benieuwd naar? Lees dan verder!


De zonnecarport op jouw parkeerterrein
Is het terrein van jouw bedrijf voorzien van een grote parkeerplaats? Dan is een zonnecarport een goede optie om veel zonne-energie op te wekken. Met de zonnecarport kun je namelijk zo goed mogelijk gebruikmaken van de ruimte van de parkeerplaats. Naast je auto parkeren, kun je hier nu ook zonne-energie opwekken! Dat klinkt als het optimaal benutten van de ruimte. Een ander voordeel, is dat dankzij de zonnecarport, de auto’s die geparkeerd staan, ook nog eens bedekt staan. Super handig dus!

Installeer zonnepanelen op het dak van jouw bedrijf
We zien ze steeds vaker: zonnepanelen op het dak. Op het dak van jouw grote bedrijf of magazijn passen natuurlijk erg veel zonnepanelen. Met een zonnedak op jouw bedrijf of magazijn vang jij super veel zonne-energie en kun je je bedrijf misschien wel helemaal op zonne-energie laten functioneren! Hoe goed klinkt dat! Uiteindelijk is dat winstgevend voor je bedrijf, en help je tegelijkertijd mee aan een goede toekomst van de wereld.

Plaats zonneboilers
Het water bij jullie in de kantine moet natuurlijk ook opgewarmd worden, en ook hier kun je zonne-energie voor gebruiken! Zonneboilers zijn hier een goede uitkomst voor. Deze vangen energie van de zon op, en verwarmen daarmee het water dat in de opslagtank opgeslagen is. Super handig, vooral natuurlijk op de dagen waarop het zonnetje goed en fel schijnt.

Moedig het gebruik van zonne-energie aan
Je kunt natuurlijk ook je werknemers stimuleren om thuis zonne-energie te gaan gebruiken. Je kunt je werknemers bijvoorbeeld met verschillende voordelen tegemoetkomen wanneer zij zonnepanelen thuis nemen. Misschien is deze tip niet direct van toepassing op jou en je bedrijf, maar je kunt zo wel het gebruik van zonne-energie aanmoedigen en vergroten.

Zo, met deze tips kunnen jij met jouw grote bedrijf, en eventueel jouw werknemers meewerken aan een groene toekomst van onze planeet. Elk beetje helpt: dat geldt ook voor jou en je bedrijf!


Deze ingezonden mededeling valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van Stad+Groen

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER