Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Eerste sprekers Nederlandse Boominfodag 2025 bekend

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 14 januari 2025
92 sec


Op donderdag 13 maart 2025 is de 16e editie van de Nederlandse Boominfodag. Dit jaar vindt het evenement plaats in het Inspyrium in Cuijk, een locatie die perfect aansluit op het groene thema van de dag. Het jaarlijkse evenement biedt een programma vol lezingen, praktijkgerichte sessies en boeiende discussies over bomen en groene infrastructuur.

Op 13 maart 2025 vindt de 16e Nederlandse Boominfodag plaats in het Inspyrium in Cuijk. Foto: Inspyrium Cuijk
Op 13 maart 2025 vindt de 16e Nederlandse Boominfodag plaats in het Inspyrium in Cuijk. Foto: Inspyrium Cuijk

De Boominfodag is de jaarlijkse ontmoetingsplek voor professionals uit de groenvoorziening, beleidsmakers, onderzoekers en boomliefhebbers. Het programma is dit jaar onderverdeeld in zeven programmalijnen. Voor het eerst bestaat het programma voor ruim de helft uit ingezonden voorstellen van professionals uit de sector. Denk hierbij aan onderwerpen als: bomen en wet, bomen en beleid, bomen en klimaatverandering, bomen, data en technologie, bomen en de ondergrond, bomen en boomgasten en bomen internationaal.

Bomen en de wet, beleid, klimaatverandering, data en technologie, ondergrond, boomgasten, internationaal, ...

Eerste sprekers bekend

De aftrap van deze 16e editie zal worden verzorgd door Jeroen Burgman, Ruud Custers en Peter Scheepers van de gastgemeente Land van Cuijk. In hun presentatie 'De reis van ambitie naar klimaatbestendige inrichting' zullen zij op interactieve wijze inzicht bieden in de visie van de gemeente, het boombeleid en het boombeheer. Deze sessie wordt gemodereerd door Cecil Konijnendijk (Nature Based Solutions Institute).


Het thema bomen en beleid wordt verder verdiept met bijdragen van onder andere Melanie Brunings (Norminstituut Bomen) die ingaat op de vraag: wat houdt boombeleid eigenlijk in? Bart van Duijnhoven en Berthe Jongejan (Terra Nostra en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed) bespreken de bescherming van monumentale bomen, terwijl andere experts de complexiteit van het boombeheerproces belichten.

Mark Rotteveel (Koninklijke Ginkel Groep/Pius Floris Boomverzorging) presenteert samen met Cecilia Zanzi (Fito-Consult, Italië) over het creëren van bewustwording over de waarde van bomen door middel van een Europese TreeTag actie. Dit is een van de Engelstalige sessies van het programma.

Erwin van Herwijnen (New Urban Standard) gaat in op watermanagement en groeiplaatsen binnen het thema bomen en ondergrond. Dit belangrijke onderwerp belicht de cruciale rol van een gezonde ondergrond voor duurzame bomen in stedelijke gebieden.
Simen Brunia (Bomenbieb) neemt ons mee in de fascinerende wereld van schimmels en hun relatie met oude bomen. Daarnaast presenteert Joost Verhagen (Cobra Groeninzicht) de EcoTreeScore, een waardevolle methode om ecologische prestaties van bomen in kaart te brengen.


Praktisch

Om de Boominfodag niet te missen kun je je via deze link inschrijven. De komende weken worden meer sprekers en programmaonderdelen bekendgemaakt, dus houd de website in de gaten.
De Boominfodag wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereniging Stadswerk Nederland en de Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, in nauwe samenwerking met initiatiefnemer Jan Willem de Groot, die ook dit jaar meewerkt aan het samenstellen van het inhoudelijke programma.


Gemeente Land van Cuijk
Norminstituut Bomen
Terra Nostra
Koninklijke Ginkel Groep
Pius Floris Boomverzorgin...
New Urban Standard
Bomenbieb
Cobra groeninzicht
Vereniging Stadswerk Nede...
Koninklijke VHG
LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER