Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Het belang van een stad vol groene daken en gevels
Het economisch effect van groen is de laatste jaren veelvuldig onderzocht, behalve dan op macroschaal. PPO heeft recent een onderzoek afgesloten waarbij met name op dat laatste effect is ingezoomd. Wat doen groene daken en gevels voor de stad als geheel?
01-08-2014 10 sec
A Dr. Bibber op de maaier
Het maaiseizoen is alweer volop aan de gang. Dat betekent dat iedere ochtend overal in Nederland maaiers uit de loods worden gereden om aan het werk te gaan. Veel chauffeurs zitten daarbij algauw zeven tot acht uur per dag op de maaier, terwijl regelgeving aangeeft dat je op veel van de meest gebruikte professionele maaiers niet langer dan ongeveer vier uur mag zitten.
01-08-2014 13 sec
Big Brother zit gewoon in je trimmer, rider of kettingzaag
Van alles wat we doen worden gegevens opgeslagen en vergeleken met andere big data. Husqvarna is met de introductie van een fleet services-systeem de eerste aanbieder die een dergelijk systeem rondom zijn professionele tuin- en parkmachines heeft gebouwd.
01-08-2014 9 sec
Het wordt wijken of blijven voor de integrale beplantingsmethode
Bijna iedereen in de sector kent de integrale beplantingmethode van Frits Ruyten en zal ook de voordelen kennen. Toch wordt deze beplantingmethode nog relatief weinig toegepast. Een nieuwe organisatie en aanpak rondom de methode Ruyten moet daar verandering in brengen.
01-08-2014 9 sec
De graven van onze oorlogsslachtoffers lagen er weer mooi bij
Tijdens een momentopname op 4 mei liggen de graven van onze oorlogsslachtoffers er keurig bij. En eigenlijk vermoeden we dat dit het hele jaar het geval is. Maar welke organisatie zit daarachter en hoe werkt dat? En kan dit uitstekende onderhoud van groen en graven door de BV Nederland gecontinueerd worden, nu we overal moeten bezuinigen? De mensen bij de Oorlogsgravenstichting maken zich daarover zeker wel eens zorgen en spelen daar nu op in met een onderhoudsmodule.
01-08-2014 17 sec
Vijftig jaar ‘de tuinman en de dood’
In de negentiende eeuw werd in Amsterdam aan de Spaarndammerdijk een nieuwe katholieke begraafplaats gesticht. In 1932 werd Richard Degenkamp beheerder van St. Barbara. Zijn zoon volgde hem in de jaren zestig op en zette recent een halve eeuw anekdotes en ervaringen op papier.
01-08-2014 10 sec
The Next Step in duurzaam onkruid beheer
Heet water lijkt een van de meest geëigende middelen om onkruid te bestrijden op verharding. Nadeel van de methode is dat het relatief veel energie kost. Door de inzet van zonneboilers probeert Wave Weed Control in Eindhoven de benodigde energie en daarmee de kosten te verlagen.
01-08-2014 10 sec
De oogst aan inspirerende groenprojecten
Terreininrichting AOC Twello Een Groene Loper voor Oldenzaal Sophia Revalidatie Den Haag Bedrijfstuin Tuin en Parkmachines Elshout Gronings Wilgenhout als biobrandstof Begraafplaatsen op orde, gemeente Loppersum Plaswijckpark Rotterdam Gemeentehuis Hardenberg Riool gemaal Overgoo Zoetermeer
01-08-2014 6 sec
Nationale Gazondemodag zoomt in op bodem
Onder het motto 'Een goede bodem is het halve werk' wordt op woensdag 24 september a.s. in het Utrechtse Eemnes de 5e Nationale Gazon Demodag gehouden. Een echte praktijkdag voor hoveniers en gemeentelijk groenbeheerders over alles wat met gazonaanleg en -onderhoud te maken heeft. De toegang is gratis na voorinschrijving op www.nationalegazondemodag.nl.
01-08-2014 11 sec
Sociaal
Een beetje gemeente heeft tegenwoordig een accountmanager SROI, die de hele dag driftig bezig is zijn eigen wiel uit te vinden
01-08-2014 4 sec
De aannemer in de regisseursstoel
Sedert eind 2011 onderhoudt de vestiging Hengelo van Krinkels 126 van de 157 hectare van het universiteitsterrein van de Universiteit Twente (UT) in Enschede. Het gata om een bijzonder project. Vooral in de zin dat de aannemer door de opdrachtgever doelbewust op de regisseursstoel is gezet.
01-08-2014 10 sec
Slim partneren betekent scherper schrijven en dus meer succes
Dit keer in het ceo-interview een ceo uit Twente aan het woord: Han Farwick van Farwick Groenspecialisten. Als je tijdens de voorbereiding van het interview wat rondbelt, vallen al gauw termen als coming young man en rising star.
01-08-2014 9 sec
Bomen kosten goed geld……….
Tja, een waarheid als een koe. Plan, ontwerp, aankoop, aanplant, beheer, alles bij elkaar zijn er bij wasdom boom, heel wat euro's door de portemonnee gegaan. Boombeschadiging maakt daar soms in één klap een eind aan.
01-08-2014 8 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER