Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Levend kunstwerk vergroot de werklust
Bij binnenkomst springt de wildeplantenwand van Enterprise Rent-A-Car in Amsterdam onmiddellijk in het oog. Deze groendecoratie van MOOOZ BV is niet alleen een eyecatcher, maar ook nog eens een gezonde wandbekleding. 'Wetenschappelijk is namelijk aangetoond dat medewerkers door een plantenwand dertig procent efficiënter werken', zegt Ivo de Groot van MOOOZ.
01-12-2014 11 sec
Maaibeheer vaste planten
De laatste jaren past de gemeente Utrecht in het openbaar groen steeds vaker onderhoudsarme beplantingen toe met vaste planten, zowel in grote borders als bij boomspiegels. De borders zijn een succes bij burgers en beheerders, hoewel deze laatste groep hier nog wel eens sceptisch tegenaan kijkt. De voordelen: fraai, hoge biodiversiteit en relatief lage onderhoudskosten. Is er aanleiding voor grootschalige toepassing?
01-12-2014 12 sec
Flora- en faunawet: weet wat je beschermt, als je beschermen moet!
De Flora- en faunawet: soortbescherming of projectbelemmering? Hoe wordt deze in de praktijk beleefd? Dat ik de term 'belemmering' gebruik, is niet willekeurig. De Flora- en faunawet bezorgt veel opdrachtgevers kopzorgen.
01-12-2014 8 sec
Hij borstelt, schuift, blaast, maait en zuigt
De multifunctionele werktuigdrager LM Trac 286 is ontworpen voor onderhoudswerkzaamheden aan de openbare ruimte, vastgoed en hovenierswerk. De gemeente Groningen werkt er al twintig jaar mee en heeft er momenteel negen in gebruik. 'Door hun compactheid en wendbaarheid bevallen ze ons zeer goed,' zegt John Veninga, wagenparkbeheerder bij de gemeente Groningen. 'Wij zetten ze 's winters vooral in op de smallere straten in oude wijken.'
01-12-2014 14 sec
Een overzicht van de meest relevante werktuigdragers voor de winterdienst
In Stad+Groen 6 van dit jaar stond een overzicht van de meest relevante werktuigdragers voor openbaar groen. In openbaar groen worden werktuigdragers natuurlijk vaak en graag gebruikt. Niet alleen voor het openbaar groen in de stad, maar ook voor andere openbare ruimtes in de gemeente, zeker in de winter. Met de juiste aanbouw kun je ermee zout strooien, sneeuw schuiven, borstelen en vele andere toepassingen.
01-12-2014 15 sec
Benchmark zorgt voor extra efficiëntieslag gladheidbestrijding
Als we kijken naar de vele nieuwe technische mogelijkheden qua gladheidbestrijding, zal er de komende jaren veel veranderen. Aan de hand van netwerkverwachtingen zullen strooiwagens realtime strooien op basis van actuele weersomstandigheden en de situatie ter plaatse.
01-12-2014 8 sec
Duits...duur... maar duurzaam en degelijk
De afdeling stadsgroen van de gemeente Kampen heeft reeds zes jaar ervaring met de Duitse Schell werktuigendrager. De hoveniers zijn lovend over de prestaties van de Geräteträger van het type SG100. Zo lovend, dat de Kampenaren overwegen ook de sportvelden te gaan maaien met zo’n multifunctionele machine met een vijfdelig cirkelmaaidek. Dat gebeurt nu met twee zelfrijdende kooimaaiers.
01-12-2014 12 sec
Taluds maaien op de A325 tussen Arnhem en Nijmegen
Danny Snijders van Donkergroen, vestiging Hengelo is langs de drukke snelweg Arnhem-Nijmegen bezig met het maaien van de taluds met een Robocut maaier van McConelll . Donkergroen heeft sinds ongeveer twee jaar de beschikking over deze taludmaaier en Snijders is de man die er in de praktijk meestal mee werkt.
01-12-2014 11 sec
Het wordt druk in het heetwateronkruidbad!
Als je alleen af zou gaan op het aantal nieuwe toetreders, zou je denken dat de race om de onkruidbestrijding op verhardingen met vlag en wimpel wordt gewonnen door heet water. Alleen al het laatste half jaar zijn er minimaal drie nieuwe toetreders op de markt gesignaleerd.
01-12-2014 10 sec
Gladheidbestrijding 2.0
In Nederland is alweer op grote schaal gestrooid, op snelwegen, maar ook binnen gemeenten . Hiermee is de winter als het ware inofficieel ingeluid. Van oudsher regelen overheden gladheidbestrijding zelf. Nu zij vaker regiegemeenten worden, komt de invulling van deze taak in de markt te liggen. Gladheidbestrijder Aebi Schmidt Nederland weet wat de klant wenst en is inmiddels gespecialiseerd om elk gewenst plaatje te draaien. Dit doet het bedrijf onder de naam ASH Services.
01-12-2014 15 sec
Past Performance
Aanbesteden, het proces dat wij in deze business moeten doorlopen als een opdrachtgever een order wil gunnen aan een opdrachtnemer, is een belangrijk onderwerp voor dit blad.
01-12-2014 5 sec
Voorschrijven van alternatieve methoden remt innovatie
Al jarenlang zien we het aankomen: er komt een verbod van chemische bestrijdingsmiddelen op verhardingen. Er zijn heel wat onderzoeken opgezet, rapporten gepubliceerd en methoden vergeleken. Maar is de balans de laatste jaren niet een beetje doorgeslagen?
01-12-2014 8 sec
Sectorclubs
Even wat korte gedachten op papier over brancheorganisaties. Rond deze tijd van het jaar kijken we nog wel eens terug en wensen we elkaar alle goeds voor de toekomst. Vanuit dat perspectief deze column.
01-12-2014 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER