Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Erik Bretveld, Wave: 'Het komt er nu op aan!'
Iets meer dan een jaar geleden nam de investeringsmaatschappij Pack Invest het noodlijdende Wave over. Eric Bretveld, partner bij deze investeringsclub, kreeg de taak om het bedrijf weer aan de gang te krijgen. Hoe is het hem sinds één jaar en een paar maanden vergaan?
01-10-2015 10 sec
Pellenc introduceert unieke contrarotatie-technologie
Met de Pellenc City Cut pakt de Franse producent van maaigarnituur Pellenc een van de grootste problemen in de sector aan: het wegslaan van materialen, waardoor soms schade ontstaat. Met deze nieuwe maaivariant met twee tegengesteld roterende messen is dat probleem voorgoed verleden tijd.
01-10-2015 9 sec
Hoe krijg je zo veel mogelijk onkruid uit je maaidraad?
Het gaat niet om groot geld, de kosten die gemoeid zijn met het vervangen van maaidraad. Maar als ergens geldt dat ook de kleine beetjes helpen, is het wel hier.
01-10-2015 8 sec
Gemiddeld denkt een burger tot aan het eind van zijn straat
Er waait - heel voorzichtig nog - een nieuwe wind door de groene sector. Sinds de bouwfraude was georganiseerd wantrouwen het belangrijkste gunningsaspect, en de verplichting tot emvi lijkt daar feitelijk niet veel aan te hebben veranderd.
01-10-2015 9 sec
CEO Gerben de Boer, Boogaaart Almere: Kwaliteit mag gelukkig weer betaald worden
De afgelopen jaren zijn voor veel groenvoorzieners niet echt joechei geweest. Als er al zwarte cijfers werden gedraaid, waren deze flinterdun. Boogaart Almere is wat dat betreft geen uitzondering. Wat ceo Gerben de Boer betreft is de crisis nog niet 100 procent voorbij, maar hij hoopt er wel beter uit te komen - als bedrijf, maar ook als professional. .
01-10-2015 14 sec
Hoe kun je een Rolls Royce omtoveren in een BMW?
Bij de persintroductie van het nieuwe Ransomes Jacobsen MP-platform in 2014 werden de oude openbaargroenmaaiers van dit concern wel vergeleken met Rolls Royce.
01-10-2015 6 sec
Groene innovaties
Het idee dat er zoiets als een gebalanceerde en rustige markt ontstaat, is een farce
01-10-2015 3 sec
De toplaag als topprioriteit
Ondanks of misschien wel dankzij de opkomst van kunstgras, is er nog nooit zo veel aandacht geweest voor een goed verzorgd gazon. Dat verklaart de nog steeds groeiende bezoekersaantallen van de Nationale Gazon Demodagen
01-10-2015 7 sec
Beroepsgebonden huidkanker: theorie is praktijk?
In april meldde het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) dat er relatief weinig aandacht is voor beroepsgebonden huidkanker. De redactie vroeg haar lezers met naar hun ervaring met zonbescherming op de werkvloer. Als we hen mogen geloven, dan is het nog niet zo slecht gesteld met de zonbescherming en –voorlichting op de ‘groene werkvloer’. Maar valt er nu al iets te leren voor volgende zomer?
01-10-2015 13 sec
'Wij zijn nergens aansprakelijk voor'
De campingbaas komt dagelijks met een voertuig de heuvel op. Iedereen stuift met ontzag aan de kant. Veiligheid? Hij wijst naar het bordje "Wij zijn nergens aansprakelijk voor."
01-10-2015 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER