Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Rondje
Vandaag een rondje door Arnhem gedaan over het onderwerp burgerparticipatie. In de wijk waar ik rondwandelde, leek alles best wel goed te gaan, maar je komt er dan snel achter waar het bij burgerparticipatie werkelijk om gaat. Als groene sector denken wij dat het om groen gaat
01-12-2015 9 sec
AIR Variator 100 volledig ontwikkeld op basis van wensen klant
In verband met het aanstaande verbod op het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen per begin 2016 worden veel chemievrije onkruidbestrijdingsmachines ontwikkeld. Een daarvan is de AIR Variator 100 van Weed Control BV uit Waalwijk.
01-12-2015 8 sec
Degene met het mooiste opstel krijgt het werk
Het gaat inmiddels wat beter in de groene sector. Dat wil echter niet zeggen dat het overal joechei is. Onze ceo van dienst, Piet Bruisten, en zijn zoon Luuk van het bedrijf Tuin en Groenverzorging Bruisten b.v. in het Gelderse Winssen, zijn nog uitgesproken sceptisch en verwachten voor de komende periode nog geen zwarte cijfers.
01-12-2015 12 sec
Nijmegen behoudt karakter van groene omgeving bij bouw nieuw stadsdeel
De uitdijende stad Nijmegen besloot tien jaar geleden om aan de overzijde van de aanliggende rivier de Waal te gaan bouwen. Deze sprong naar de overkant kreeg de projectnaam Waalsprong.
01-12-2015 8 sec
Van bomen met asbest naar bomen in boomgranulaat
Bomen vervangen in een gebied waar vanwege vrijgekomen asbest een noodverordening geldt. AH Vrij Groen, Grond en Infra uit Wateringen ging deze uitdaging aan in haar eigen vestigingsplaats.
01-12-2015 7 sec
De burger is de nieuwe klant
De gemeente Leusden gaat de aannemer voortaan rechtstreeks afrekenen op klanttevredenheid. In een nieuw, acht jaar durend principecontract wordt Sight Landscaping meteen ook in eerste aanleg verantwoordelijk voor de burgerparticipatie.
01-12-2015 7 sec
In Drenthe draait het om dorpskracht
Burgerparticipatie op z'n Drents. De gemeente Westerveld neemt niet langer zelf alle beslissingen als het gaat om groenbeheer; dat laat zij tegenwoordig aan de dorpen zelf over.
01-12-2015 6 sec
Reuring in de vijver
Het klinkt te simpel om waar te zijn: men plaatst een pomp in het water voor extra stroming en zuurstof, de waterkwaliteit gaat vooruit en de vissterfte neemt af. Auga
01-12-2015 6 sec
Veel meer zicht en nauwkeurigheid met passende software
Met de introductie van het softwareprogramma Groenvision van Infogroen heeft publieke dienstverlener Rova in Zwolle behoorlijke slagen gemaakt in de organisatie. Het enthousiasme is dan ook groot. 'We hebben nu software in huis die ons helpt een excellente operatie te voeren.'
01-12-2015 9 sec
Bomen en vaste planten: een geweldig huwelijk!
Het gebruik van vaste planten in de openbare ruimte is in de afgelopen jaren toegenomen. Behalve in de gebruikelijke situaties, zoals bij rotondes, verkeersgeleiders, in parken en op pleinen, neemt de vraag naar andere toepassingen nu ook toe.
01-12-2015 9 sec
Orlyplein in Amsterdam
De wolkbreuk van 24 augustus in Amsterdam illustreerde eens te meer dat grote steden voor een uitdaging staan op het gebied van waterbeheer. Verregaande verstedelijking en het veranderende klimaat liggen daaraan ten grondslag.
01-12-2015 7 sec
Chemieloos onkruid verwijder en in Belgiƫ al lang geen probleem meer
Vanaf begin 2016 is het gebruik van chemische middelen voor het bestrijden van onkruid op verharding in ons land verboden. Gemeenten zullen op zoek moeten naar een alternatief. In Belgiƫ is een dergelijk verbod al een aantal jaren van kracht.
01-12-2015 10 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER