Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Groen doet goed!
De tijd dat groen alleen maar als leuk en een aardige opvulling werd ervaren, is definitief voorbij. Bomen en planten doen veel positiefs voor ons en steeds meer wordt het belang van 'vitamine G' ingezien. 'Wat heel belangrijk is, is dat er mogelijkheden worden geschapen waarbij het groen zich kan ontwikkelen en zich in stand kan houden.
01-12-2015 12 sec
Ouagga-mossel zuivert stadsvijver
Een jaar geleden voerde de gemeente Nijmegen een pilot met vijf kratjes mosselen uit in de vijver van het Kronenburgerpark. De mosselen moesten de vijver van algen zuiveren. De filterende weekdieren deden goed werk. Onlangs plaatste Nijmegen er daarom maar liefst tweehonderd kratten bij.
01-12-2015 9 sec
Optuigen paarse krokodil funest voor participatie
Het ruimte geven aan buurtinitiatieven hoort niet thuis op de agenda in Den Haag, maar moet juist op gemeentelijk niveau opgepakt worden
01-12-2015 5 sec
Harro de Jong: 'Bij Utrecht wordt weer een raar bosje aangelegd waar straks geen hond komt'
In oktober laat Natuurmonumenten een kersvers bos verrijzen aan de rand van Utrecht op landgoed Haarzuilens, onder meer doordat particulieren bomen hebben gekocht bij Natuurmonumenten. In totaal worden er 70 duizend bomen geplant. Landschapsarchitect Harro de Jong vindt dit stadsbos je reinste onzin.
01-12-2015 11 sec
'Verduurzaming van bollenteelt kan nu meters maken'
Al jarenlang is verduurzaming van de bloembollenteelt een thema. Vooral door het relatief intensieve gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is de bollenteelt behoorlijk milieubelastend. Met de introductie van Milieukeur Bloembollen wordt er nu een inhaalslag gemaakt voor de verduurzaming van deze sector.
01-12-2015 9 sec
Wie zorgt voor het Tesla-effect?
Inmiddels al meer dan tien jaar geleden kwam Toyota met de Prius. Objectief gesproken waarschijnlijk een revolutionaire auto, maar op hetzelfde moment ook een auto waarin de gemiddelde Nederlander nog niet dood gevonden wil worden. Pas met de introductie van de Tesla is elektrisch rijden sexy geworden.
01-12-2015 10 sec
Het wordt tijd voor een Green Deal burgerparticipatie
Het is nog steeds relatief klein, maar de laatste jaren zagen een sterk groeiende aantal innovatieve contracten waar burgerparticipatie of burgerinitiatieven een onderdeel van uit maken . Vakblad Stad + Groen nodigde een aantal ceo’s van grote groenvoorzieners en twee vertegenwoordigers van landelijke politiek voor een groepsdiscussie. Wat gaat dit betekenen voor de sector?
01-12-2015 12 sec
Nieuwe staatssecretaris krijgt te maken met toepassingsverbod
Wilma Mansveld (PvdA) is opgestapt als staatssecretaris Infrastructuur en Milieu. Haar positie werd onhoudbaar na de publicatie van het eindrapport van de parlementaire enquêtecommissie over het Fyra-debacle.
01-12-2015 6 sec
Groen, groener, groenst
Ook in deze uitgave van Stad + Groen weer een forse opsomming van groene projecten.
01-12-2015 3 sec
Studenten kunnen complete proeftuinen met bomen aanleggen in landschapshal
Mbo- groenopleiding Helicon in Nijmegen gaat volgende maand de grote plantenkas in zijn achtertuin slopen om plaats te maken voor een landschapshal. De hal moet het boegbeeld worden voor een innovatieve uitstraling van de opleidingen tuin- en landschapsinrichting en hovenier.
01-12-2015 9 sec
Het recept voor geslaagde burgerparticipatie: ruimte geven, gecombineerd met een snuf tolerantie en humor
Burgerparticipatie is een van die containerbegrippen die alles en tegelijk niets betekenen. Oorspronkelijk hield burgerparticipatie in dat de burger optreedt als coproducent. De gemeente Arnhem wil een paar stappen stap verder gaan.
01-12-2015 9 sec
Kopje soep
Kent u die vreselijke cup-a-soup reclame nog? Zo’n vreselijk opgezwollen manager met een te dikke en te foute architectenbril die, rondstuitert dat alles gaat veranderen. Ik heb slecht nieuws voor u!
01-12-2015 6 sec
De stad van morgen
Hoe gaan we om met het groeiende aantal inwoners in steden? Welke uitdagingen brengt de klimaatverandering met zich mee? En hoe verandert dit het beeld én het beheer van de stedelijke omgeving? Kortom: hoe ziet de stad van de toekomst eruit??
01-12-2015 9 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER