Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
'De beleeftuin die mensen verbindt'
De binnenplaats van het Martini Ziekenhuis is geëvolueerd in het 'groene hart' waar patiënten, bezoekers en medewerkers even aan de drukte van het ziekenhuis kunnen ontsnappen. Een beleeftuin die gekenmerkt wordt door een bijzonder ontwerp.
01-04-2016 8 sec
Hoe groot moet je zijn om al die poespas te betalen?
Wat is de ideale grootte voor een groenvoorziener? Klein, flexibel en supergespecialiseerd? Of juist een paar maten groter, zodat je de slagkracht hebt die de steeds groter wordende opdrachtgevers van jou verwachten? Als het aan ceo-van-dienst Erik Punt van Eijkelboom ligt, het laatste.
01-04-2016 11 sec
Gri(j)p op groen
Purmerend heeft grootste ambities. Als het aan deze gemeente ligt, is ze over enkele jaren houder van de titel 'duurzaamste gemeente.'
01-04-2016 4 sec
Puppy power
Bij het ontwerpen van een buitenruimte kan de landschapsarchitect een belangrijke rol vervullen. Het kon dan ook bijna niet anders dan dat de redactie van Stad+Groen in haar zoektocht naar jong talent stuitte op enkele interessante ontwerpprofessionals.
01-04-2016 7 sec
Perfect voor een duurzame, onkruidvrij landschap
Biocovers is het eerste volledig biologisch afbreekbare en composteerbare onkruiddoek van DS Technical Nonwoven uit België. Sinds een half jaar is RootBarrier BV uit Lelystad vertegenwoordiger hiervan voor de Nederlandse markt. ‘Het is een fantastisch ecologisch verantwoord product, waarvan de investering zich zeer snel terugbetaalt’, zegt accountmanager Nederland Ronald Zweers. ‘Er is steeds meer vraag naar.’
01-04-2016 12 sec
Makkelijker kunnen we het maken, en ook leuker
In de markt wordt veel geklaagd dat kleinere aannemers problemen hebben met het opstellen van een plan van aanpak voor Emvi-aanbestedingen. In de praktijk worden deze kleinere en vaak ook lokale aannemers op achterstand gezet, terwijl het doel van de wetgever en de politiek juist is om de kleinere bedrijven een kans te geven. .
01-04-2016 12 sec
Fruit4Schools: het vergroenen van schoolpleinen, waarbij fruitbomen centraal staan
Sinds vier jaar ontwikkelt WUR PPO Fruit in samenwerking met de gemeente Amsterdam verschillende maatschappelijke concepten. Deze concepten richten zich op een positieve verandering van leefstijl, met als doel het verminderen van welvaartsziekten.
01-04-2016 8 sec
Groenbeheer 2.016
Groenadviseur Hans Booij houdt er niet van om ‘de mooiste boom of plant van het jaar’ te benoemen. ‘Het ligt aan de grondslag, de omgeving en het te behalen beeld wat de keuze wordt. Zo heeft iedere plek z’n eigen fraaie boom of plant.’ Zijn denkwijze over groen is speels: hij bedenkt groenconcepten die wél ecologisch verantwoord zijn, maar géén geitenwollensokkensfeer ademen.
01-04-2016 13 sec
Boomplonsdag Rotterdam Dobberbos
In Rotterdam werd een zeer bijzondere Boomfeestdag gevierd: boomplonsdag. In de Rotterdamse Rijnhaven werd boomfeestdag aangegrepen om een project af te sluiten wat al enige jaren in voorbereiding is: Het Dobberbos. In het brakke water van deze haven drijven een aantal boeien compleet met een nu nog relatief kleine Hollandse iep.
01-04-2016 11 sec
'De computer is een noodzakelijk kwaad'
Natúúrlijk heeft hij tijd om de laatste automatiseringstrends door te nemen. Commercieel directeur John Willemsen van marktleider Infogroen vertelt over de nieuwste snufjes, de prijsdruk in het vak en hoe automatisering daarin de reddende factor kan zijn. 'Niet de harde werkers, maar vooral de slimme werkers zullen worden beloond.'
01-04-2016 10 sec
Roel Jansen: 'Omdat ik voor mijn jongens door het vuur ga, doen zij dat ook voor mij'
Biggelaar Groen is een vreemde eend in de bijt, maar niet op een vervelende manier. Waar groenvoorzieners soms kampen met ongemotiveerd personeel, toont de website van Biggelaar een smoelenboek van alle werknemers, zowel een portret als een actiefoto tijdens het werk. De werknemers ogen zelfverzekerd; ze stralen plezier en trots uit.
01-04-2016 13 sec
Scheuren met de sneeuwklokjes
Op klassieke wijze, met paard en wagen, werd onlangs in het parkbos in Haarzuilens een oude traditie nieuw leven ingeblazen: sneeuwklokjes scheuren. Texelse sneeuwklokjestelers kwamen speciaal naar het nieuwe cultuurbos om vrijwilligers van Natuurmonumenten deze techniek aan te leren.
01-04-2016 8 sec
Geld in de bodem investeren is niet erg sexy, maar wel 110% van je resultaat
Jaarlijks kweekt Griffioen Wassenaar miljoenen vaste planten en is betrokken bij een groot aantal projecten. Een van de pijlers is het concept GreentoColour, waarmee het bedrijf het gebruik van vaste planten in de openbare ruimte wil stimuleren. Al vier decennia staat Bert Griffioen aan het hoofd van deze veelzijdige speler.
01-04-2016 13 sec
De kogel is door de kerk...
Het verbod op professioneel gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen op verhardingen treedt officieel in werking. Dat betekent dat iedereen hard aan de slag moet om de transitie naar chemievrij onkruidbeheer op verhardingen te maken. Stad + Groen vroeg partijen naar een eerste reactie en stelde de vragen: wat betekent het verbod voor jullie, hoe gaan jullie erop anticiperen en hoe worden groenbeheerders geholpen?
01-04-2016 13 sec
Beauty contest
Interessante vraag die de groene ondernemers Erik Punt en Gerben de Boer zichzelf in deze uitgave van Stad + Groen stellen: ‘Hoe groot moet je groeien om succesvol te zijn in de markt van openbaar groen?’ In hun geval is de vraag vooral retorisch en is het stellen van de vraag gelijk aan het beantwoorden ervan.
01-04-2016 11 sec
Lof van het Onkruid
Godlof dat onkruid niet vergaat. Het nestelt zich in spleet en steen, breekt door beton en asfalt heen, bevolkt de voegen van de straat.
01-04-2016 5 sec
De groene index
Inrichting & productdocumentatie 01-04-2016
1 sec
Het Nationaal Militair Museum kiest voor De Enk Groen & Golf

01-04-2016 2 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER