Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Maak kennis met de bomen van de toekomst
Bij de Enk Groen & Golf hebben we een passie voor groen, al decennialang. Uit het verleden hebben we een schat aan ervaring meegenomen die we vandaag de dag graag voor u inzetten. Maar we kijken ook naar de toekomst
01-12-2016 9 sec
Herintredende directeur gaat groene aannemer weer nieuw elan geven
Een opmerkelijke stap: na een afwezigheid van bijna tien jaar neemt Bert van Helvoirt het stokje als ceo van Van Helvoirt Groenprojecten weer over. Voor Stad + Groen een reden om hem uit te nodigen voor het ceo-interview. Wat is zijn visie op de business en wat is de achtergrond van zijn opmerkelijke stap?
01-12-2016 12 sec
'Het toepassen van onkruiddoek past goed in het nieuwe beheren'
Invasieve exoten als de Japanse duizendknoop en de berenklauw vormen een steeds grotere bedreiging voor inheemse plantensoorten. Deze, maar ook de meer ‘dagelijkse’ ongewenste planten kunnen een doorn in het oog zijn voor de beheerder. Regelgeving rond chemie vraagt om andere beheersmaatregelen.
01-12-2016 10 sec
Ik vraag altijd aan mijn ambtenaren: Kun je het uitleggen aan je moeder?
Voor deze Op de Fiets moest uw redacteur het opnemen tegen een voltallig peloton. Wethouder Johan van der Schoot van Oss had voor de gelegenheid beleidsecoloog Jos van Oorschot en coördinator groen, water en ecologie Rudy Schleedoorn uitgenodigd voor een fietstocht door de verrassend groene gemeente Oss.
01-12-2016 12 sec
Kleurrijk Boxmeer
Deze beplanting ligt langs een invalsweg met veel verkeer. Door met name veel fiets- en voetverkeer is de locatie gevoelig voor vernieling. Er is veel aandacht geweest voor de voorbereiding van de grond. Dit heeft zich vertaald in een uitbundige groei, waardoor dit project een voorbeeld is van een snelle sluiting van het gewas.
01-12-2016 11 sec
Een ultranatuurlijke manier van groenbeheer
De inzet van schaapskuddes vormt een groot onderdeel van het integraal onderhoud door Sight Landscaping in Nijkerk. Veluwse heideschapen begrazen hier in de wijk Corlaer zo'n 24 tot 26 hectare, wat zorgt voor een verscheidenheid aan kruiden in de vegetatie.
01-12-2016 9 sec
Leren inspelen op (contract)veranderingen in de markt
Na een succesvolle eerste editie start HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen 20 oktober met een nieuwe cursus Contractmanagement. Gedurende vijf bijeenkomsten wordt nader ingegaan op thema's als contractvormen, het aanbestedingsproces en kwaliteitssturing en -borging.
01-12-2016 8 sec
Een jonge, frisse wind door het familiebedrijf
Marcel Muskens is bedrijfsleider en toekomstige eigenaar van hoveniersbedrijf De Langstraat, voornamelijk voor particuliere tuinen en bedrijfstuinen. Samen met zijn vader runt hij twee bedrijven, hoveniersbedrijf De Langstraat en mechanisatiebedrijf De Langstraat Tuinmachines, met in totaal zestien werknemers.
01-12-2016 9 sec
Amper afgestudeerd, maar al forse stappen op de arbeidsmarkt gezet
'Er is zo veel kleur in Nederland!', roept Pim Lemmers. Deze veelbelovende ecoloog is net uit de schoolbanken, maar werkt al mee aan belangrijke onderzoeken voor provincies en waterschappen. Met veel liefde voor het vak zet hij zijn wetenschappelijke achtergrond in om dierpopulaties in kaart te brengen.
01-12-2016 11 sec
Ambitieuze werkvoorbereider kijkt graag buiten de kaders
Geertje Oosterink slaat als werkvoorbereider en toezichthouder in Duiven een brug tussen beleid en uitvoering. Haar kracht om deze twee werelden met elkaar te verbinden heeft ze van zichzelf en van haar werkervaring bij aannemer Heijmans.
01-12-2016 8 sec
Boomrooierij Weijtmans: 'Van al die tonnen houtafval kun je heel wat T-shirtjes maken!'
Boomrooierij Weijtmans, een bedrijf dat al sinds 1800 bestaat, past zich aan de tijd en zijn omgeving aan. Qua materieel is dit te zien aan de drie unieke telescoopkranen, die tot op 32 meter hoogte takken kunnen grijpen en afzagen. Hiermee kan het bedrijf veilig en gecontroleerd bomen rooien.
01-12-2016 12 sec
Met voorverwarmd afvalwater onkruid te lijf
Het klinkt misschien niet erg hygiënisch, onkruid bestrijden met industrieel afvalwater. Maar wie bedenkt dat veel afvalwater gewoon schoon restwater is, ziet al snel kansen voor hergebruik.
01-12-2016 6 sec
Prikkelbare heesters
Planten met doorns of stekels vormen een aparte gewasgroep. Niet in botanische of taxonomische zin, maar op het gebied van gebruikswaarde. Met een mooie term worden deze gewassen soms aangeduid als ‘defensieve beplanting’, maar eigenlijk gaat het gewoon om prikkels.
01-12-2016 8 sec
Drijvende eilanden verfraaien Haagse vijvers
Een klaterende fontein in een vijver is natuurlijk prachtig, maar kan ook voor geluidsoverlast zorgen voor omwonenden. Drijvende eilanden met daarop moerasplanten moeten soelaas bieden.
01-12-2016 6 sec
Prinsjesdag
In de periode waarin deze Stad + Groen verschijnt, zijn er weer interessante gebeurtenissen in ons kikkerlandje. In politiek Den Haag worden volgens oude traditie op Prinsjesdag de kabinetsplannen gepresenteerd.
01-12-2016 6 sec
Met de vlam in de pijp!
Met de wetenschap dat vuur het meest destructieve natuurverschijnsel is dat ons kan overkomen, is het te begrijpen dat het een populaire methode is om onkruid op een milieuvriendelijke wijze te verwijderen. HOAF gaat nog een stap verder.
01-12-2016 9 sec
Zorg voor bomen betaalt zich terug
Als er iets is wat deze zomer duidelijk is geworden, dan is het wel dat we de rol en toegevoegde waarde van bomen niet moeten onderschatten. Hun schaduw bood bij de hoge temperaturen welkome verkoeling, terwijl ze ook een belangrijke rol speelden bij de geleidelijke afvoer van neerslag.
01-12-2016 10 sec
Niets doen levert soms meer op!
Meer en handiger gebruik maken van ecologische uitgangspunten in een landschapsontwerp bespaart geld en levert bovendien een bijdrage aan meer biodiversiteit, duurzaamheid en klimaatgroen.
01-12-2016 6 sec
Duurzaam én circulair inkopen kan nu ook met bedrijfskleding
Medewerkers in de groenvoorziening hebben niet alleen een wettelijke, maar ook een bedrijfseconomische en een morele verplichting om bij de uitvoering van hun werkzaamheden rekening te houden met het milieu en milieuvriendelijkheid. Dat staat voor velen niet eens ter discussie.
01-12-2016 10 sec
Multihog zet de aanval op monomachines in
Makkelijk om te bouwen. Meer laadcapaciteit. Een veersysteem dat langere werkdagen en hogere snelheden toelaat. Een knop die de rijeigenschappen omtovert tot die van een maaimachine. Een traploos inregelbare werkstand die aftakas, rijsnelheid en motortoerental onafhankelijk van elkaar laat functioneren.
01-12-2016 9 sec
Eerlijk in professioneel groen
Als je slogan 'Eerlijk in professioneel groen' is, dan schept dat de nodige verwachtingen. Ruim drie jaar nadat besloten werd de groene adviestak van Heigo een eigen naam te geven, is Vitagro inmiddels stevig verankerd in de wereld van groene adviseurs in ons land.
01-12-2016 9 sec
Ideaal voor het ruwe werk, maar door de achterrol ook voor sportvelden
Budgetten, personele bezetting en het klimaat maken dat zelfs eenvoudige werkzaamheden zoals grasmaaien tot ware hogeschoolkennis verheven worden. Zodra het geschikte moment aanbreekt, moet de maaier onmiddellijk het veld in om de achterstand weg te werken en de ontwikkelingen voor te blijven.
01-12-2016 11 sec
Young green professionals
Ze zeggen weleens: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Korter en duidelijker zou zijn: geen jeugd = geen toekomst
01-12-2016 4 sec
Circulair groenbeheer als compleet concept
Zoontjens Boomprojecten, Natural Plastics en Innogreen hebben de handen ineen geslagen. De afgelopen periode werd gewerkt aan een concept dat nu, op de Dag van de Openbare Ruimte, officieel gelanceerd wordt: 3 Green Solutions, een A-tot-Z-dienstverlening op het gebied van circulair beheer.
01-12-2016 9 sec
Al meer dan twee eeuwen leefwereldverbeteraars
De wortels van Boomkwekerij M. van den Oever liggen al meer dan twee eeuwen in Haaren, de 'tuin van Brabant'. Het areaal van M. van den Oever beslaat maar liefst 140 hectare en dat zorgt voor een ongekend breed sortiment bomen, struiken en vaste planten.
01-12-2016 10 sec
Dag van de Openbare Ruimte
Woensdag 28 september en donderdag 29 september vindt in de Jaarbeurs in Utrecht een nieuwe editie van de Dag van de Openbare Ruimte plaats.
01-12-2016 6 sec
De Groen Index
De Groene Index. Inrichting en productdocumentatie.
01-12-2016 1 sec
''Duurzaam onkruid te lijf gaan''
Onkruidbestrijding op verharding: niet meer chemisch bestrijden, maar met alternatieve werkwijzen. Bijkomend positieve effect is dat dit bijdraagt aan het verbeteren van de kwaliteit van ons drinkwater en het verlagen van de kosten van het reinigen van verontreinigd drinkwater.
01-12-2016 8 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER