Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Eindelijk winter
Net als wij denken dat het niet meer koud kan zijn, is het zowaar winter geworden. Nog lang geen nieuwe ijstijd, maar je bent bijna al blij als het kwik eens een nachtje onder het nulpunt komt. De winter van 2015 kan ik me vooral herinneren omdat ik op tweede kerstdag selfies kreeg van driftig maaiende greenkeepers en fieldmanagers, die trots lieten zien hoe vol hun maaibakken waren.
01-12-2016 13 sec
Groen, groener, groenst
De oogst aan innoverende groenprojecten
01-12-2016 1 sec
Meebuigen in plaats van buigen
Ooit had zo'n beetje ieder groen aannemersbedrijf een tuincentrum - of omgekeerd, als u dat wilt: ieder tuincentrum een aannemersbedrijf. Hoewel die tijd achter ons ligt, gelooft onze ceo van dienst Bert Daling van Groentotaal A. de Boer nog steeds in de combinatie van een tuincentrum en aannemersbedrijf.
01-12-2016 10 sec
Spelen met blokhagen
Hagen zijn er in allerlei soorten en maten. Hoge hagen, lage hagen, borderranden, blokhagen en vormsnoei. De grenzen tussen de ‘soorten’ hagen zijn niet altijd even duidelijk.
01-12-2016 6 sec
Après nous le déluge! Na ons de zondvloed…
Als jonge stadse schrok ik op de boerderij van de verwoestende werking van de houtkever. Met mijn gelikte Vinex-woning in het achterhoofd heel begrijpelijk. Voor de boerin echter niet; die was de oprukkende natuur gewend en citeerde opgewekt bovenstaande uitspraak van Madame de Pompadour.
01-12-2016 10 sec
Een groener (winkel)hart voor Alphen aan den Rijn
Zomaar een bericht uit de decemberkranten. Online bestedingen laten een groei zien van 35 procent ten opzichte van 2015. Helaas moet die omzet ergens vandaan komen.
01-12-2016 6 sec
Subsidie alleen is niet genoeg; groen heeft een goede lobby nodig
Mario Geuze werkt als beleidsmedewerker dak- en gevelbegroening bij het Landelijk Bureau van Branchevereniging VHG (Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners).
01-12-2016 6 sec
Specialist in stedelijke leefbaarheid krijgt steeds meer werk
Gerwin de Vries is een sterk opkomend landschapsarchitect. Het bedrijf LINT, dat hij met zijn oud-studiegenoot Alexander Herrebout heeft opgericht, bestaat al bijna vier jaar en trekt steeds meer projecten van grote allure naar zich toe op het gebied van ecologie, water en voedsel.
01-12-2016 10 sec
'Voor inspiratie moet een landschapsarchitect gebruik maken van zijn vrije tijd en om zich heen kijken'
De gemeenten Wassenaar en Voorschoten hebben ruim 270 hectare aan openbaar groen en 150 speelplekken, die Ralph Pitlo allemaal beheert. Hoewel hij overspoeld wordt door werk, staat hij altijd voor zijn collega's klaar. Hij denkt in oplossingen. Hij is als beheerder veel breder actief dan zijn functie van hem vraagt, of het nu gaat om een heldere visie voor
01-12-2016 14 sec
Zijn trapveldjes veilig?
De huidige commotie omtrent rubbergranulaat van vermalen autobanden richt zich met name op kunstgrasvoetbalvelden. Dat is opmerkelijk, want Nederland kent ook honderden trapveldjes waarin het granulaat wordt gebruikt. Wat geldt daarvoor als advies?
01-12-2016 7 sec
Stad + Groen organiseert demodag taludmaaien
‘Nu wordt het serieus’, denkt machinebouwer Rein Drost waarschijnlijk, als de vier man sterke delegatie van Natuurmonumenten op 25 oktober stilhoudt bij zijn Timan RC-1000. De groep doet de ronde over Fort Vechten, waar op dat moment de door Stad+Groen georganiseerde Demonstratiedag Radiografisch Bestuurbare Robotmaaiers plaatsvindt.
01-12-2016 11 sec
Tien verhalen over de maaiers en gebruikers
Vakblad Stad+Groen heeft afgelopen dinsdag 25 oktober bij Fort Vechten een succesvolle demodag taludmaaien georganiseerd. Tijdens de demonstratie werden acht verschillende op afstand bestuurbare maaiers getest, die te besturen zijn door middel van remote control.
01-12-2016 8 sec
Groenbeheerder Priem: 'Klaar voor Entente Florale'
De gemeente Leidschendam-Voorburg doet volgend jaar mee aan de Entente Florale. Ze wil de jury ontvangen op een locatie waar vijf jaar geleden flink in is geïnvesteerd: het stationsplein.
01-12-2016 7 sec
Hoveniers krikken kennis op tijdens Tuinprofessionaldagen
Op 17 en 18 januari is de zevende editie van Tuinprofessionals, ditmaal in Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem. Inspirator en schaatser Erben Wennemars trapt af en de toegang voor tuinprofessionals is gratis. Het hoofdthema van dit jaar is ‘kennis van de moderne hovenier’.
01-12-2016 9 sec
Balvert: 'De openbare ruimte moet een fijne plek voor elke burger zijn en dus poepvrij
Honden- en kattenpoep op speelplaatsen en in de straten is een van de grote ergernissen van burgers, die bang zijn dat hun kinderen via de eitjes van de spoelworm een toxoplasmose-infectie oplopen of met Salmonella typhimurium besmet raken.
01-12-2016 10 sec
Van tuin- en landschapsontwerp naar contextueel ontwerp
De laatste jaren is veel onderzoek verricht naar het effect van de natuur op het welzijn van mensen. Het positieve effect van de aanwezigheid van groen op mensen is inmiddels bewezen. Natuurbeleving bevordert de fysieke en mentale gezondheid.
01-12-2016 9 sec
Een speelplek met een luchtje
Bij spelen zijn niet alle risico’s uit te sluiten. Wel worden de mogelijke ernstige gevolgen bij spelen vaak enorm veel groter voorgesteld dan de werkelijke risico’s.
01-12-2016 6 sec
Waarom kopen als huren zo veel voordelen heeft
HUURWAVE verhuurt WAVE-machines met water als vitaal element ter bestrijding van onkruid. Huurders als gemeenten en groenaannemers behalen hiermee goede resultaten, en dat met lage kosten en nul komma nul risico.
01-12-2016 7 sec
Geen vuiltje aan de lucht!
Naast het Air Variator-aanbouwsysteem, dat al volledig op lpg werkt, presenteert Weed Control uit Waalwijk nu ook een werktuigdrager die roetvrij is: de GreenTrac. Met de volledige combinatie van werktuigdrager en Air Variator kan nu nog milieuvriendelijker gewerkt worden.
01-12-2016 8 sec
2017 en de risico's
We zijn weer een nieuw jaar begonnen met elkaar. De tijd om het oude jaar onder het genot van een sigaar en een goed glas wijn te evalueren ligt achter ons. Behoudens de jaarrekening 2016 kan de focus nu volledig op 2017 zijn.
01-12-2016 9 sec
Strakke lijnvoering verbindt de functies
Het Rijksmonument B30 in Den Haag maakt een stevige verandering door. Na ruim honderd jaar krijgt het monumentale gebouw een nieuwe functie als het kenniscentrum van de rijksoverheid.
01-12-2016 6 sec
Cursus 'Strategisch beheer openbare ruimte'
De openbare ruimte wordt steeds belangrijker denk aan; gezondheid, recreatie en andere maatschappelijke doelstellingen. De politiek stimuleert participatie en social return is vast onderdeel van elk project. Desondanks wordt er vaak bezuinigd en moeten investeringen verantwoord worden.
01-12-2016 8 sec
De Enk Groen & Golf.. de Vernieuwers
Bij De Enk Groen & Golf hebben we een passie voor groen, al decennialang. Uit het verleden hebben we een schat aan ervaring meegenomen die we vandaag de dag graag voor u inzetten. Maar we kijken ook naar de toekomst
01-12-2016 9 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER