Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Water op straat zal normaal worden
Ieder vakblad en iedere website op het gebied van water en/of het beheer van de openbare ruimte staat er vol mee. Ons klimaat verandert en dat heeft een mega-impact op alles en iedereen.
01-12-2017 7 sec
Metamorfose voor centrumplein Petten
Tot voor kort bestond het centrumplein in Petten voornamelijk uit gras en een handvol bomen. In de afgelopen tweeënhalf jaar heeft de dorpskern echter een flinke metamorfose ondergaan.
01-12-2017 6 sec
Vis- en plantenkweek oplossing voor oude zwembaden
Een gesloten systeem voor vis-, planten- en algenkweek. En zo veel mogelijk gerund door mensen met een beperking. Dat is dé duurzame en rendabele oplossing voor voormalige zwembaden. Kybys ingenieurs & adviseurs heeft deze 'Aquaponics Plus' uitgewerkt.
01-12-2017 8 sec
Veldje met krattensysteem bovenop een wadi verdubbelt waterbergingscapaciteit
De gemeente Hof van Twente, een samenvoeging van meerdere gemeenten, heeft een sportveldje met waterbergingsruimte aangelegd in een wadi die populair is als speelplek.
01-12-2017 6 sec
Permanent verticaal drainagesysteem voor plekken waar een teveel aan water ongewenst is
De Drainjet 90 is een duurzame drainage-oplossing die zorgt voor een water- en zuurstofdoorlatende bodem. Doordat deze machine klein is en compact, is de impact op de bestaande infrastructuur veel minder groot. Gemeentes vinden dit ideaal.
01-12-2017 9 sec
De veranderende omstandigheden voor blijven
Op 2 juni 2016 viel er in een paar uur tijd zestig millimeter regen in Boxmeer. Deze hoeveelheid valt normaal gesproken in een hele maand. Straten kwamen blank te staan en ook landbouwgrond liep onder. Het veranderende klimaat maakt handelen noodzakelijk.
01-12-2017 9 sec
Conventionele maaiboten voldoen niet meer bij toekomstig waterbeheer
Met name de smallere waterwegen zijn lastig te onderhouden: vaak zijn ze vervuild met vegetatie, banden, hout, plastic en ander zwerfvuil. Green Technology Janssen stortte zich jaren geleden op dit vraagstuk.
01-12-2017 7 sec
Klimaatbestendig Land van Cuijk bestrijdt hittestress
Naast een landelijk thema is de opwarming van het klimaat al jaren een regionaal probleem. Om de burger te vrijwaren van natte voeten of te hete nachten (+20 graden Celsius), zijn vijf gemeenten en het waterschap de strijd aangegaan om het Land van Cuijk klimaatbestendiger te maken.
01-12-2017 10 sec
Kabbelend water als sfeervolle trekpleister
Begin 2016 startte de gemeente Kerkrade met een grondige herinrichting van het Stadspark. Een blauwe verbinding werd gecreëerd: de fraai aangelegde beekloop volgt de vormenstructuur van het park en verbindt met een waterval het bovenpark met het onderpark.
01-12-2017 8 sec
Beheer op basis van eigenschappen van de waterplant in plaats van herkomst
Iedere beheerder is bekend met exotische woekeraars als de Japanse duizendknoop. Toch zijn het juist de invasieve waterplanten die de afgelopen decennia de grootste groei vertoonden, zo liet het CBS dit jaar weten.
01-12-2017 9 sec
Wen er maar aan!
Ik heb nog nooit zo veel dakdekkers in actie gezien als tijdens dat ene fietstochtje van misschien 20 of 30 minuten
01-12-2017 5 sec
Stop met het tellen van A'tjes en B'tjes
We zijn het misschien bijna vergeten, maar besteksvormen als frequentie- en beeldbestekken zijn ooit in het leven geroepen omdat dit de efficiëntste manier leek om de openbare ruimte te beheren, niet omdat gemeentes het leuk vinden om A’tjes en B’tjes te tellen.
01-12-2017 9 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER