Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Inschrijvers hoeven niet akkoord te gaan met wollige argumentatie bij niet-gunning
Al veertien jaar verzorgde het bedrijf De Groene Oase het begrazen van het openbaar groen in de gemeente Leeuwarden. Bij een nieuwe aanbesteding viste het bedrijf achter het net.
01-10-2017 8 sec
De opmars van siergras
Het laatste decennium is er een interessante ontwikkeling te zien in de toepassing van vaste planten in de openbare ruimte. In het kielzog hiervan worden ook grassen steeds vaker gebruikt.
01-10-2017 7 sec
Oude hydroseeding-oplossing uit wegen- en landbouw in nieuw jasje voor aanleg van groene daken
Het inzaaien van zaden tegen hellingshoeken zoals steile taluds of heuvels, of achter een brede sloot, wordt in de wegenbouw vaak gedaan door middel van hydroseeding: hydraulisch zaaien.
01-10-2017 8 sec
Sportontmoeting in Vinex op ramkoers?!
Vinex-wijken worden geroemd en verguisd; je houdt ervan of vindt het helemaal niets. In een speelruimteanalyse voor een hele stad kwam ook een Vinex-wijk aan de beurt. Naar aanleiding van de resultaten van de analyse voelde OBB de behoefte om aanvullend een soort conclusie te geven.
01-10-2017 10 sec
Geïntegreerde contracten in de groene sector: interessant, maar ook een beetje eng!
De groensector loopt achter in de trend naar geïntegreerde contracten bij aanbestedingen. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat ze slecht lijken te passen bij de aard van de opdrachten én bij de door kleinere bedrijven gedomineerde branche.
01-10-2017 9 sec
Dordrecht koestert de laatste van de oude Wantij-populieren
Rob Vroon, medewerker Stadsbeheer van de gemeente Dordrecht, is trots op een Populus x canadensis aan de Maasstraat: ‘Het is een van de oudste populieren, geplant rond 1920 aan de rivier het Wantij, met een stamdiameter van 1,30 meter en een hoogte van zo’n 40 meter.’
01-10-2017 10 sec
Groen, groener, groenst
Ook in deze uitgave van Stad + Groen weer een forse opsomming van groene projecten. De oogst aan innoverende groenprojecten.
01-10-2017 4 sec
Wethouder Balemans: 'De punctualiteit van de aannemer is optimaal met de extra ogen van PostNL'
Verheij Integrale groenzorg onderhoudt sinds januari dit jaar de gemeente Stichtse Vecht als groenbeheerder en werkt daarbij samen met de postbezorgers van PostNL om de burgertevredenheid te verhogen.
01-10-2017 8 sec
Gratis snelcursus gazononderhoud en -herstel
Leer alles over het aanleggen, onderhouden en renoveren van gazons op de aanstaande Nationale Gazon Demodag op 20 september a.s. in het Utrechtse Eemnes.
01-10-2017 6 sec
Groenten voor het grijpen
Aardbeien, maar ook bietjes, suikermais, lollo rosso, spitskool en – wie kent het nog – palmkool: het is een greep uit de aanplant van de eerste ‘eetbare plantenbakken’ die 25 juli in Goor werden geplaatst.
01-10-2017 8 sec
De Veluwe van Rotterdam
Overal in Nederland is het beheer van grote parken een overheidstaak. In wat een baanbrekend initiatief lijkt, stapt Rotterdam daar nu vanaf. Het Essenburgpark, in het westen van de stad, wordt de verantwoordelijkheid van de wijkbewoners.
01-10-2017 8 sec
Ook een gewone groenbeheerder kan onverhoeds voor de camera belanden
Op de aanstaande Boom Inspyratie Dag worden drie bijzondere boomprojecten in de spotlights geplaatst. Met een daarvan is iets bijzonders aan de hand: het Witte Lint.
01-10-2017 7 sec
Kip en ei
Groenvoorziening is nu nog een enorm versnipperde markt
01-10-2017 2 sec
‘De kracht zit in het brede pakket aan diensten’
Binnenlopen bij Ter Riele in het Gelderse Klarenbeek voelt een beetje als thuiskomen. De bungalow waarin het bedrijf huist, een keurig aangelegde tuin en dito kabbelende vijver voor de deur stralen een huiselijke gemoedelijkheid uit.
01-10-2017 9 sec
Commotie over woekerend onkruid in Druten voor groot deel onterecht
De Drutense groenvoorziening zou er volgens de regionale krant De Gelderlander slecht voor staan en de Drutense politiek zou schoon genoeg hebben van het woekerende onkruid in de gemeente.
01-10-2017 7 sec
Over het groene geloof
Moeten we dan het milieu en onze leefomgeving dan maar bevuilen? Verre van dat.
01-10-2017 3 sec
Nieuw op Ecomobiel: Park, stad en Land
Weer helemaal op de hoogte van alle ins en outs rond Energie en mobiliteit.
01-10-2017 4 sec
Onderhoud én compostering onder één dak
Gemeenten hebben hun handen vol aan groenbeheer. Goed groenbeheer bestaat niet alleen uit snoeien en zagen, stelt VGR Groep, ook compostering en verwerking vragen de nodige aandacht.
01-10-2017 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER