Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Robuust watersysteem zorgt voor vitaliteit en synergie in waterbeheer
De opwarming van de aarde en de bijbehorende zeespiegelstijging zetten overheden voor verschillende vraagstukken. Hoe kom je tot een optimale afstemming tussen watervraag en wateraanbod?
01-12-2017 6 sec
Leuk, extra boompjes en beekjes. Maar wat levert dat nu op?
Een groenblauwe infrastructuur helpt anticiperen op klimaatverandering. Dat idee is vrijwel gemeengoed, maar integratie ervan in de ruimtelijke ordening is geen vanzelfsprekendheid.
01-12-2017 6 sec
Kant-en-klare techniek voor de vijver
In maart begon Hoveniersbedrijf Harry Esselink met de aanleg van een particuliere achtertuin in Velp. Een onderdeel van deze nieuwe tuin was de aanleg van een siervijver. AUGA bouwde voor deze vijver een techniekput, waarin alle techniek van de vijver verzameld is.
01-12-2017 9 sec
Verrassende bestratingsproducten vinden hun weg in Rotterdam
Straatstenen en klinkers worden allang niet meer met de hand gelegd, maar zijn nog steeds van hetzelfde formaat. De Vereniging Modern Straatwerk (VMS) wilde de traditie van deze formaten eens doorbreken.
01-12-2017 7 sec
Effectiviteit voorop
Het investeren in specifieke technologie om een enkele keer per jaar de walkanten te onderhouden, kan een forse aderlating voor mening aannemer zijn wanneer de technologie slechts incidenteel wordt ingezet.
01-12-2017 6 sec
Gooi je exoot niet in de sloot!
Waterwaaier en ongelijkbladig vederkruid: deze planten sieren menige vijver en menig aquarium en voorzien het water van zuurstof, maar zijn tegelijkertijd druk bezig om de Nederlandse watergangen te verstikken.
01-12-2017 7 sec
Krachtig vanwege de eenvoud
De uitdrukking ‘met wortel en al uitroeien’ laat weinig tot de verbeelding over. Het moet een definitieve oplossing zijn voor een bestaand probleem. Hoe doe je dat dan wanneer je de wortels niet ziet?
01-12-2017 7 sec
Groen op hoog niveau tegen hemelwateroverlast
Door klimaatverandering vinden er steeds meer extreme regenbuien plaats. Het riool kan al dat hemelwater dat in één keer valt niet verwerken, met als gevolg dat straten blank staan, kelders onderlopen of water uit het riool spuit.
01-12-2017 8 sec
Houston, we have a problem
Groen, maar dat geldt ook voor blauw, is feitelijk een duizend dingen doekje
01-12-2017 3 sec
De wateroplossingen van de toekomst
Dit jaar wordt voor de achtste keer de Waterinnovatieprijs uitgereikt. De Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank zijn de organisatoren van deze verkiezing.
01-12-2017 6 sec
Vogeleiland Griend leeft water
Griend is een beschermd eiland middenin de Waddenzee. Het is onbewoond en niet toegankelijk voor publiek, wat het aantrekkelijk maakt voor de tienduizenden broedvogels die er ieder jaar neerstrijken.
01-12-2017 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER