Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
'Laat bewoners meepraten over dakbeplanting'
In 2016 kregen de eerste huurders van project Space S de sleutel: een placemaking bouwproject van 402 huurwoningen in het Eindhovense stadsdeel Strijp S.
01-12-2017 5 sec
Snel gevuld én wendbaar
In 2015 kocht Nophadrain een kleine hydroseeder, waarmee als eerste op de campus van de NHL Hogeschool in Leeuwarden een sedumdak van 1200 vierkante meter werd aangelegd.
01-12-2017 6 sec
LooHorst Landscaping ontwikkeld 'Het groen van de toekomst'
In de (nabije) toekomst gaat het steeds meer over groen op een gebouw, aan een gebouw, in een gebouw en rondom een gebouw. Daarbij krijgt het groen een nog belangrijkere plaats bij de inrichting van de (stedelijke) leefomgeving.
01-12-2017 9 sec
Het Plein als symbool voor kwaliteit
Op woensdag 27 en donderdag 28 september vindt weer een nieuwe editie van de Dag van de Openbare Ruimte plaats. De locatie van deze beurs is, net als vorig jaar, de Jaarbeurs in Utrecht. Eén van de blikvangers op de Utrechtse beursvloer is dit jaar Het Plein.
01-12-2017 10 sec
Sensing Urban Nature
Onze kinderen weten straks niet beter. Maar wordt het geen tijd dat besluitvormers van vandaag zich ook richten op duurzaam, toekomstbewust beslissen? Slim omgaan met moderne informatietechnologie is de eerste stap.
01-12-2017 6 sec
Via het scherm snel op de hoogte van de stand van zaken
Als het aan Herman Arentsen van Eijkelboom en Theo Borst van Greenpoint ligt, vindt het beheer van de openbare ruimte plaats met geïntegreerde contracten, waarbij alle betrokken partijen gezamenlijk werken vanuit de cloud.
01-12-2017 9 sec
De groene sector en automatisering: a match made in the future?
Onze maatschappij is in een hoog tempo aan het veranderen door de inzet en het gebruik van ICT. Wat betreft de groene sector doet zich iets bijzonders voor. De ceo van het Brabantse bedrijf Ploegmakers, Peter van Kemenade, verzucht in een column in de laatste uitgave van Stad + Groen dat de groene sector achter zou blijven in deze ontwikkeling.
01-12-2017 14 sec
Verhardingsopdruk? Onveilige bomen? Gevaarlijk? Nooit van gehoord...
Wegen en bomen gaan lang niet altijd samen. In mijn bomenpraktijk valt op dat gemeenten hun taak als weg- en boombeheerder veelal goed op het netvlies hebben staan.
01-12-2017 7 sec
Kleurrijk stationsplein na één groeiseizoen
Vasteplanten volgens het GreentoColour-concept bij het stationsplein in Voorburg. Door vorige reconstructies van het stationsplein was de ondergrond verdicht geraakt met puin.
01-12-2017 5 sec
Laarzenpad als instrument om de burger mee én mee in de wijk te krijgen
Een bericht van de gemeente Heusden: of wij het leuk vinden met de wethouder over het Laarzenpad te lopen? Het Laarzenpad is een struinpad dat is aangelegd door de nieuw te ontwikkelen wijk het Geerpark in Vlijmen.
01-12-2017 10 sec
Daktuingrond zet Dwingeland in bloei
In het centrum van Hoogeveen is gewerkt aan één van de grootste bouwprojecten van Noord-Nederland: De Kaap. Hier zijn 138 nieuwe woningen gerealiseerd in de huur- en koopsector, waaronder een woon-zorgcomplex met aanleunwoningen en een herstelhotel.
01-12-2017 8 sec
Nieuw op Ecomobiel: Park, stad en Land
Weer helemaal op de hoogte van alle ins en outs rond Energie en mobiliteit.
01-12-2017 4 sec
De vele gezichten van Berberis
Sommige planten zijn zo veelzijdig wat betreft hun uiterlijk en/of toepassing, dat het moeilijk is ze in een hokje te stoppen. Berberis hoort hier zeker bij. De bekendste toepassing is in de openbare ruimte, maar in ook in particuliere tuinen wordt Berberis gebruikt, vooral als laag haagje, en in toenemende mate treffen we Berberis ook als potplant aan.
01-12-2017 12 sec
Te gek, een hek om de plek!
Er lijkt geen einde te komen aan de behoefte aan hekken en schuttingen. In nieuwbouwwijken richten de bewoners met behulp van de bouwmarkt hun achtertuin in als een soort houten container, en dan het liefst met een betonnen onderkant.
01-12-2017 9 sec
Nieuw Europese normen (EN1176) voor speeltoestellen
Vroeger werden speeltoestellen gemaakt door speeltoestelfabrikanten. Deze speeltoestellen werden vervolgens in de grond gezet door dezelfde fabrikanten of gespecialiseerde plaatsingsbedrijven.
01-12-2017 5 sec
'We investeren liever in buitenmensen dan in kantoorpersoneel'
Een fulltime bezetting van drie man, administratieve ondersteuning en een stagiair: dat is zo’n beetje alle mankracht van Van Raaij Groenverzorging op kantoor. Dit staat in contrast met het grote aantal mensen dat buiten aan het werk is.
01-12-2017 9 sec
Zo fraai en fleurig kan een bedrijventerrein er dus ook uitzien!
BKC startte in 2015 met de beplanting van zo'n drie hectare bedrijventerrein Centerpoort-Nieuwgraaf in Duiven. De planten werden geleverd door Lageschaar Vaste Planten uit Aalten.
01-12-2017 7 sec
'Wij zijn de oplossing voor elke denkbare bomenvraag'
Dit is de ambitieuze ambitie waarmee de nieuwe organisatie van Quercus boomexperts zichzelf de komende jaren verder gaat ontwikkelen en manifesteren in de bomenmarkt.
01-12-2017 6 sec
Bureaulade
Hoe moet je mensen raken? Soms in hun portemonnee, als ze iets doen wat ongewenst, maar liever in hun hart. Hoe gaan we dat doen?
01-12-2017 5 sec
Technologie in het groenbeheer
Slimme technologie en nieuwe ontwikkelingen worden in steeds meer beroepsvelden toegepast. Zo ook in het groenbeheer. Volgens beleidsbepalers zijn smart cities de toekomst. Hoe zit dat met het groenbeheer?
01-12-2017 6 sec
Partners van Stad+Groen tijdens de Dag van de Openbare Ruimte
Het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare ruimte. Wat zijn de activiteiten van de partners van Stad+Groen op dit evenement?
01-12-2017 6 sec
VGR stelt met compostering de bodem op de eerste plaats
'De bodem als basis' is al jarenlang het uitgangspunt van VGR Groep. Het juiste percentage organische stoffen in de bodem is van essentieel belang voor een goede bodemsamenstelling. Compostering en verwerking van organische stoffen spelen een grote rol in de visie van VGR.
01-12-2017 10 sec
Wat zoek je in de tuin?
Een echte ceo van een groenvoorziener is Ben van Ooijen niet. Hij heeft recent aandelen en het vastgoed van zijn hoveniersbedrijf verkocht, maar is ontegenzeggelijk nog steeds een BN-er als het om groen gaat.
01-12-2017 8 sec
Eenvoudig en zonder moeite de volledige regie over uw boomdata.
De meeste overheidsinstanties hebben een beheersysteem met actuele gegevens over het complete bomenbestand; vaak vele duizenden bomen. Zo’n beheersysteem werkt op zich prima, als je het goed bijhoudt.
01-12-2017 7 sec
Cultuurplein Sittart Ligne
Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten heeft voor de buitenruimte van het project Sittard Ligne het ontwerp gemaakt. Er is in het ontwerp veel aandacht voor detaillering en materialisering.
01-12-2017 5 sec
Ontwikkeling werkt!
Donkergroen ziet een wereld in beweging met volop kansen voor een positieve bijdrage door dit familiebedrijf. Of het nu gaat om de noodzaak om milieuproblemen aan te pakken of sociale tegenstellingen tegen te gaan, het past binnen de duurzame ambities van het bedrijf.
01-12-2017 9 sec
De Groene Index Stad+Groen 6 2017

01-12-2017 1 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER