Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Hout of pvc voor de bescherming van oevers?
Nagenoeg iedereen is het eens over het belang van 'duurzaam' bezig zijn. Toch worden her en der verschillende definities van 'duurzaamheid' gehanteerd.
01-12-2017 6 sec
Overbetuwe pakt dreigende waterproblematiek aan op verschillende fronten
De bevolkingsgroei en de daling van het zoetwaterpeil door klimaatverandering stellen autoriteiten voor heel wat puzzelwerk om de stijgende vraag naar zoet water het hoofd te bieden.
01-12-2017 7 sec
Klimaatadaptatie. Hoe praktijk standaard wordt
Eén ding is zeker: of de klimaatdoelen van Parijs gehaald worden of niet, Nederland krijgt sowieso te maken met weersveranderingen. Het is daarom van belang de samenleving zodanig aan te passen dat klimaatveranderingen worden opgevangen.
01-12-2017 8 sec
Vele kleine druppels maken een grote plas
Het is inmiddels een verhaal met een lange baard: het veranderend klimaat. Lange periodes van droogte, maar ook korte hevige piekbuien waarop| de traditionele inrichting van de openbare ruimte niet is voorbereid.
01-12-2017 7 sec
Praktijkdag: Watercrassula; wat moeten we ermee?
In de vorige uitgave van Stad en Blauw kwam reeds naar voren: Gooi je exoot niet in de sloot! De groei en verspreiding van invasieve exotische waterplanten in Nederlandse oppervlaktewateren is een steeds groter wordend probleem.
01-12-2017 8 sec
De Ebb- en Flood-tegel brengen natuurlijke watercyclus terug in de stad
De opwarming van het klimaat lijkt een onvermijdelijk fenomeen: Nederland krijgt nu en in de nabije toekomst vaker te maken met hoosbuien die hele straten blank zetten. Afwateringssysteem en riolering lijken vaak niet meer in staat om de grote hoeveelheden hemelwater op te vangen en af te voeren. Een innovatieve oplossing als de Rain(a)way-watertegel kan hier uitkomst bieden.
01-12-2017 13 sec
De Nederlandse wadi beplant
Een wadi aanplanten met iets anders dan gras: in het buitenland wordt het volop gedaan, maar in Nederland niet of nauwelijks. Maar waarom eigenlijk niet?
01-12-2017 5 sec
De straaD
U leest het goed: ‘straaD’ met een ‘D’, want onze droom is: Straten Transformeren – Ruimtelijk, Adaptief, Aantrekkelijk & Duurzaam, vandaar ‘De straaD’. De ambitie is om elke straat in Nederland om te vormen tot een straaD en zo klimaatadaptieve, maar vooral leefbare steden te ontwikkelen.
01-12-2017 9 sec
Klimaatbestendig de toekomst in
Op Prinsjesdag wordt jaarlijks het Deltaprogramma voor de waterwerken gepresenteerd. Nieuw in het Deltaprogramma van dit jaar is de toevoeging van het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie, dat zich speciaal richt op het klimaatbestendig maken van steden. Het Deltaplan is positief ontvangen, maar er is nog een hoop werk aan de winkel.
01-12-2017 11 sec
Waterschap
‘Mitigeren’ heet dat met een gruwelijk jeukwoord
01-12-2017 1 sec
De Blauwe Index Stad+Blauw 3 2017
Inrichting & Productdocumentatie.
01-12-2017 1 sec
Marie Heinekenplein
Het Amsterdamse Marie Heinekenplein werd onlangs op de schop genomen. Dit plein, waar onder andere de Heineken Experience aan ligt, kreeg in het midden een verhoging met gras, natuursteen en een fontein.
01-12-2017 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER