Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Groenaannemer Snoek zet de trend met een complete robotmaaiervloot
Grotere oppervlaktes gras maaien gaat bij praktisch elke hovenier en groenaannemer op dezelfde manier. Wekelijks vertrekt hij of zij met een auto en een aanhangwagen met daarop de grasmaaier naar de locatie om aan het werk te gaan.
01-12-2017 9 sec
Er gaat niets boven Dokkum
Zelf omschrijft Wichard de Vries zijn vestigingsplaats in Dokkum heel bondig: ‘Boven mij vind je alleen maar boeren, polders en de Waddenzee. Vandaar dat dat ik volgend jaar op zoek ga naar een nieuwe vestigingsplaats, wat zuidelijker in Friesland.’
01-12-2017 8 sec
'Ik kan met de hand op het hart zeggen dat wij het hier goed voor elkaar hebben'
Voor veel gemeenten is zwerfafval een groot en vaak groeiend probleem. Het is dan zaak om een effectief beleid op te stellen waarmee die overlast kan worden tegengaan. In de gemeente Westervoort is men daar, na een jarenlang proces, goed in geslaagd.
01-12-2017 11 sec
'Reinigers krijgen hier de erkenning die ze verdienen'
Op het landelijke congres ‘Het rendement van schoon’, dat op 20 november plaatsvond in Utrecht, werden de Uitblinkers van het jaar 2017 gekozen. In de categorie personen werd Jacko van Harn (gemeente Terneuzen) uitgeroepen tot winnaar, terwijl Team ‘s-Hertogenbosch de prijs van beste team mee naar huis mocht nemen.
01-12-2017 11 sec
'Een goede stoel voorkomt lichaamsklachten'
Iedereen kent ze wel, de kleine veegmachines die de stad en uw wijk schoonhouden. Stoelenspecialist EBLO uit Zwijndrecht is al jaren stoelenleverancier voor onder andere deze reinigingsmachines: ergonomische stoelen die passen in de kleine cabine met behoud van bewegingsruimte.
01-12-2017 8 sec
Een totaaloplossing voor onderhoud in de openbare ruimte
Onkruid bestrijden en het uitvoeren van reinigingswerkzaamheden: tot nog toe waren daar verschillende machines voor nodig. Dat kan efficiënter, dacht men bij Meclean. Het bedrijf heeft een machine ontwikkeld waarmee gebruikers zowel kunnen reinigen als onkruid bestrijden: de Meclean Citycleaner.
01-12-2017 9 sec
Matika/Dolmar verwelkomt nieuw lid bladblazerfamilie
Alles op accu doen is nog een uitdaging; daarom zet Makita behalve op accumaterieel in op zuiniger viertaktmaterieel. In het verleden had deze groep machines nog wat kinderziektes, maar die tijd is voorbij.
01-12-2017 7 sec
'Werken met de Tielbürger is starten, lopen en geen geouwehoer'
Sinds het wettelijk verbod op glyfosaat bij de bestrijding van onkruid op verhardingen zoeken Nederlandse gemeenten en hoveniersbedrijven naar aanvaardbare alternatieven. Deze oplossingen met heet water, hete lucht of borstelen dienen zowel doelmatig als efficiënt te zijn.
01-12-2017 9 sec
In korte tijd een schoon straatbeeld
Een schone openbare ruimte, vrij van kauwgom, grauwsluier en vlekken, is in Nederland lang niet altijd de norm. Vervuilde straten zijn de laatste jaren bijna bij het straatbeeld gaan horen.
01-12-2017 7 sec
'Smart City biedt groenvoorziener een optimaal werkproces'
Modellen met voorspellende waarde hebben de toekomst in de groenvoorziening, aldus Dirk Tuip van FacilityApps. Voor Tuip is het internet of things een heel duidelijk concept, dat een grote en verstrekkende impact op ieders leven krijgt.
01-12-2017 8 sec
Stedelijke stofzuigers slurpen peuken en ander vuil
Hondenpoep, peuken en achtergebleven etenswaren – klein vuil kan de kwaliteit van een verder nette en bijgehouden openbare ruimte in no time doen kelderen. Van Dyck Marcel brengt drie nieuwe machines op de markt voor het reinigen van de openbare ruimte: twee zwerfvuilzuigers en een veegmachine.
01-12-2017 10 sec
Stil(ler) en universeel inzetbaar
Het Duitse merk Cramer heeft sinds enige tijd elektrische modellen van reinigingsmachines Domus en de blad- en afvalzuiger LS5000 in het sortiment. Stad+Groen bezocht importeur Eurogarden voor een toelichting op de machines.
01-12-2017 7 sec
'Bij 50 tot 70 graden kan vuil verwijderd worden zonder het oppervalk te beschadigen'
Mantis ULV heeft deze zomer de kleinere onkruidbestrijdingsmachines, de Mini en de Compact, uitgerust met een thermostaat. Dat maakt ze geschikt voor onkruidbestrijding, maar ook voor het verwijderen van vuil op bijvoorbeeld straatmeubilair, verhardingen, machines en werktuigen.
01-12-2017 10 sec
Krinkels: 'VTM staat ons waar nodig bij met raad en daad'
In 2012 nam Krinkels – het groenbedrijf dat zich richt op duurzaam kwaliteitsbeheer en inrichting van de openbare ruimte – contact op met VTM. De inzet: de aanschaf van een Johnston-veegmachine, die tevens onkruid kon verwijderen.
01-12-2017 9 sec
Nimos onkruidverwijdermachine Mid Season Brush MSB
Met de onkruidborstels van NIMOS haal je in het najaar en voorjaar het eerste onkruid weg, maar ook de voedingsbodem. Twee reinigende klappen in één keer, zonder gebruik van chemische middelen.
01-12-2017 7 sec
Kleuren en vormen: bijzondere bast
Nu de herfst voorbij is en veel bomen en struiken hun blad laten vallen, tonen sommige planten hun sierwaarde in de vorm van aantrekkelijke twijgen en takken.
01-12-2017 6 sec
Spelen is kriebels in je buik
Een oproep aan speeltoestelontwerpers en -kopers: leer kinderen omgaan met gevaar. Daarvoor moeten ook risico's aanwezig zijn. Het is de hoogste tijd voor wat meer uitdaging in speeltoestellen, vond Johan Oost van OBB speelruimtespecialisten.
01-12-2017 8 sec
75 jaar Du Pré: van kwekerij en maaibestekken naar allround groenaannemer gespecialiseerd in participatie
Op 24 november 2017 vierde Du Pré Groenprojecten haar 75-jarig bestaan. Reden om terug te blikken en te kijken hoe het bedrijf zich positioneert in de huidige markt.
01-12-2017 8 sec
Werkzaamheden goed en beschermd uitvoeren in modieuze bedrijfskleding
‘Veel bedrijfskleding van nu zou je ook in je vrije tijd kunnen dragen’, zegt Marcel Bax, adviseur safety en bedrijfskleding van Vos Capelle. ‘En dat geldt ook voor de schoenen.’
01-12-2017 7 sec
Klimbomen: onontbeerlijk of overbodig?
Vraag aan kinderen hoe zij willen spelen en acht op de tien antwoordt: ‘een hut bouwen, klimmen of een boomhut maken’. En dat is eigenlijk nooit anders geweest.
01-12-2017 6 sec
StadsTuinderij Tilburg schiet wortel
Vrijwel elke gemeente heeft een project waarbij wordt samengewerkt met de burger. Dat kan om verschillende redenen zijn. Stad + Groen besteedt in de komende edities aandacht aan dit soort samenwerkingen.
01-12-2017 7 sec
Van Vleuten (Den Ouden): 'De Rotonde van Morgen in Venlo is de eerste cradle-to-cradle-rotonde van Nederland'
De gemeente Venlo heeft op 4 september een rotonde in gebruik genomen die bestaat uit materialen zonder toxische stoffen, waarbij rekening wordt gehouden met de mogelijkheid tot hergebruik van materialen, milieuvriendelijkheid en klimaatadaptatie.
01-12-2017 9 sec
Met aanplant op eindafstand gooit men geen geld meer over de (maai)balk
Zestien jaar na de eerste aanplant van een deel van het Prins Bernardbos volgens de integrale beplantingsmethode Ruyten (IBR), wordt de methode nu ook gebruikt in Arnhem.
01-12-2017 8 sec
Geschiedenis en bijzondere bomen komen samen in wandelroute Koningsvaren
Een begraafplaats is een plek waar mensen doorgaans niet graag komen: het is verbonden met verlies, rouw en verdriet. Toch kan zo’n park met laatste rustplaatsen ook een mooie plek bieden voor overpeinzingen.
01-12-2017 8 sec
Bakker (Den Ouden): 'Biobased producten zijn nu een nichemarkt, maar overheden kunnen de markt écht aanzwengelen'
Den Ouden Groenrecycling heeft prototypes van enkele biobased producten ontwikkeld. Hiervoor levert Den Ouden grondstoffen uit regionale groenafvalstromen.
01-12-2017 6 sec
Van de achtertuin van oma Sjaan naar de groene stedelijke omgeving en de groene vakman
De maairobot in het achtertuintje van oma Sjaan is inmiddels al gemeengoed. Als het aan maairobot-marktleider Husqvarna ligt, zullen die maairots in hoog tempo ook in de groene stedelijke omgeving ingezet worden en onderdeel worden van het palet van hoveniers en groenvoorzieners.
01-12-2017 11 sec
Dingen die u moet weten over Aziatische duizendknoop
De invasieve exoot die in de openbare ruimte de meeste overlast en kosten veroorzaakt, is waarschijnlijk Japanse duizendknoop. Deze agressief woekerende probleemplant, ook wel Fallopia Japonica geheten, is lastig te beteugelen. Vakblad Stad + Groen stelde een negental vragen op rond zaken die u moet weten over deze invasieve exoot.
01-12-2017 11 sec
Wat doen we met Japanse duizendknoop, reuzenberenklauw ... en de rest?
Waarschijnlijk heeft iedereen de afgelopen maanden wel iets gelezen of gehoord over invasieve exoten. Japanse duizendknoop staat met stip op een in de media, met dank aan de gemeente Amersfoort, die deze soort gericht gaat aanpakken vanwege de schade aan infrastructuur en overwoekering van particuliere tuinen.
01-12-2017 11 sec
Groen, groener, groenst
De oogst aan innoverende groenprojecten.
01-12-2017 1 sec
Bloembollentapijt rond Joost van den Vondel
Joost van den Vondel bevindt zich dit voorjaar weer tussen de bloemen. Rond de sokkel van zijn standbeeld in Amsterdam werden begin november door schoolkinderen 30.000 bloembollen geplant.
01-12-2017 6 sec
Belgische grastegels en grindgazon vinden nu ook in Nederland hun weg
Acterra en Van Berkel Biomassa & Bodemproducten kijken uit naar een mooie Belgisch-Nederlandse samenwerking, die op 1 januari officieel van start gaat. Acterra is in België met zijn TerraViva-producten een sterke speler op het gebied van berijdbaar groen en Van Berkel gaat die in Nederland distribueren en produceren.
01-12-2017 11 sec
Strategische samenwerking Heatweed en Dibo geeft boost aan onkruidmarkt
In 2016 werd het Veenendaalse bedrijf Wave overgenomen door een samenwerkingsverband van het Noorse Heatweed en het Duitse Max Holder GmbH. Het afgelopen jaar werd gebruikt, aldus ceo Cecilie Ruud, om de bakens te verzetten en het bedrijf klaar te stomen voor de wereldmarkt.
01-12-2017 10 sec
Duurzaam
Ik ben er heilig van overtuigd dat we samen een beter Nederland kunnen maken als we wat ‘groener’ zijn voor elkaar
01-12-2017 4 sec
De Groene Sector Vakbeurs - Hardenberg
De Groene Sector Vakbeurs vindt plaats op 9, 10 en 11 januari 2018. Een bezoek aan hét kennis- en contactmoment van de groene branche biedt contacten, kennis, inspiratie en beleving en is uw (tijds)investering meer dan waard!
01-12-2017 8 sec
Drie partijen ontwerpen maaizuigcombinatie op maat
Twee jaar lang werkte aannemer Jelle Bijlsma met de zelfontwikkelde maaizuigcombinatie Giant 6004T, toen deze machine er dit jaar een broertje bij kreeg. Samen met Van Dyck Marcel en constructiebedrijf/huisontwerper H. de Haan werd een nieuwe, extra compacte maaizuigcombinatie ontwikkeld.
01-12-2017 9 sec
Zwerfafval scheiden in de openbare ruimte - hot topic of een lastig vraagstuk?
De meningen hierover zijn verdeeld, maar er is hoe dan ook beweging te zien in de zwerfafvalinzameling. Door middel van ander materiaal beter zorgen voor je mensen én het milieu: het kan echt.
01-12-2017 9 sec
Optimalisering ruimtelijke kwaliteit
Begraafplaatsen kunnen zich prima lenen natuurbeleving, eventueel met de toevoeging van kunst.
01-12-2017 2 sec
‘We kunnen er bij het reinigen van de openbare ruimte prima mee uit de voeten. Ze vullen elkaar goed aan’
Op de Demo-Doe-Dagen van vakblad Stad+Groen afgelopen jaar bracht Hako er al twee van mee: de Citymaster veegmachines. Het complete programma bestaat uit vier modellen.
01-12-2017 9 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER