Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
De Aar: 'Wij waren en zijn financieel hartstikke gezond'
De Aar is een groenvoorziener annex hovenier in Woerden, in het groene hart van de Randstad. Gewoon een bedrijf zoals er veel bestaan: niet al te groot, maar ook niet echt klein.
01-02-2018 8 sec
Geen stress om de klimaatstresstest
Nederland moet klimaatbestendig worden, waardoor de gevolgen van overvloedige neerslag, overstromingen, hitte en droogte in de toekomst beperkt blijven. Speciale klimaatstresstesten moeten gemeenten helpen een eerste beeld te krijgen.
01-02-2018 7 sec
Groot platanenproject onderdeel van metamorfose in hart van Rotterdam
Het is – na de haven – misschien wel dé trots van Rotterdam: de Coolsingel. Omdat de boulevard wat uitstraling en allure betreft wel een likje verf kan gebruiken, krijgt het plein de komende tijd een grondige metamorfose.
01-02-2018 9 sec
'Burgerparticipatie mag geen doel op zich zijn'
Ze is van oorsprong Baarnse. Toch laat de 35-jarige CDA-wethouder Mariska de Koning-van Ginkel zich naar eigen zeggen nauwelijks leiden door nostalgische mijmeringen over haar jeugd in de Veluwse gemeente. ‘Soms meen ik nog de anijslucht te ruiken van oude De Gruijter-fabriek, waar vroeger de muisjes werden gemaakt.
01-02-2018 11 sec
Burgerparticipatie is géén bezuinigingsoplossing
In 2014 besloot de gemeente Leusden om de rolverdeling voor het onderhoud van het openbaar groen anders in te richten. De verantwoordelijkheid voor de uitvoering werd overgedragen aan Sight Landscaping.
01-02-2018 7 sec
De maatschappij; dat ben jij! Toch?
Sinds een paar jaar wordt groots ingezet op de ‘participatiesamenleving’, waarbij burgers een actieve rol spelen bij activiteiten die lange tijd gezien werden als de exclusieve taak van de overheid. Het beheren van het openbaar groen is daar een voorbeeld van.
01-02-2018 9 sec
Natuurlijke middelen tegen mos en algen
Algen, mossen en korstmossen zijn een bekend verschijnsel op veel Nederlandse begraafplaatsen. Beheerders hebben er hun handen vol aan om grafstenen en -beelden schoon te houden.
01-02-2018 6 sec
Ecoweedremover zet onkruidplanten onder de koude douche
Iedereen kent de gangbare alternatieve onkruidmethoden: heet water, branden, stoom, borstelen. Reinigingsspecialist AT Cleaning Systems betrad de markt voor onkruidbestrijding later; het bedrijf wilde rustig de tijd nemen om een methode te ontwikkelen waarin men echt gelooft.
01-02-2018 8 sec
Ivo Stevens (Smitsrinsma): 'Met 3D huppelen groenarchitecten niet meer achter bouwarchitecten aan'
In de bouw communiceren partijen steeds vaker met het communicatiemodel BIM: building information modelling. Dit is een gezamenlijk afgesproken, digitale manier voor het vastleggen van en communiceren over bouwgegevens.
01-02-2018 8 sec
Inspecteren volgens NEN 2767
In NEN 2767-1 is een methode beschreven om de technische staat van bouwdelen te bepalen. Deze conditiemeting is oorspronkelijk ontwikkeld om onderhoudsnormen voor gebouwen en installaties te onderbouwen.
01-02-2018 6 sec
Een verticale groene oase in de betonnen jungle
Een flinke scheut gezonde lucht inademen in de stad: het lijkt iets uit vervlogen tijden. De luchtkwaliteit van veel grote steden wordt vandaag de dag immers gedomineerd door een giftige mix van smog en fijnstof.
01-02-2018 8 sec
Omgevingspsycholoog Van Dijk: 'Beleving' hoeft geen bioscoopbezoek of achtbaanritje te zijn!
Innovatie is groenondernemer Douwe Snoek niet vreemd. De meest recente denktank waarbij hij zich aansloot, is het ‘Kluer-concept’. In deze denktank trekken partijen samen op: een omgevingspsycholoog, een groenaannemer en een bouwer.
01-02-2018 8 sec
Opvallende winterbloeiers
De winter is het minst kleurrijke seizoen. Toch zijn er voldoende winterbloeiende heesters om tuinen, parken en de openbare ruimte kleur te geven. Hamamelis is natuurlijk de bekendste winterbloeiende heester, maar er is meer.
01-02-2018 7 sec
Het nagestreefde Groenkeur-niveau is bereikt; bedrijven willen verder
Kan het Groenkeur-certificaat weg omdat het doel is bereikt of moet het juist verder worden ontwikkeld? De stemming in de sector varieert van kritisch tot enthousiast.
01-02-2018 6 sec
Speelruimte in krimpregio's
Gemeenten in krimpregio’s anticiperen niet actief op eventuele toekomstige problematiek rondom speelruimte. Dit komt door onvoldoende financiële middelen en het ontbreken van politieke steun om over te gaan tot een ander speelruimtebeleid.
01-02-2018 7 sec
Mag het wat minder?
Het streven van beheerders van openbaar groen om altijd het beste resultaat te bereiken, is lovenswaardig. Maar hebben we daar dan per se alleen materiaal van de beste kwaliteit voor nodig, zeker wanneer het gaat om kunststof?
01-02-2018 8 sec
Heeft de zelfrijdende bermmaaier de toekomst?
Bestuurders die met een trekker de weg op gaan, moeten ongehinderd zicht hebben op de weg, zo staat in de wet. Dat geldt ook voor bermmaaiers met een maaiarm in het zichtveld. Per 1 januari van dit jaar zijn overtredingen op die regel opgenomen in de boetecatalogus van de politie.
01-02-2018 11 sec
Virtuele rondleiding door nieuwe OR-ontwerp biedt buurtbewoners ondersteuning
HB Adviesbureau heeft een virtuele rondleiding gemaakt voor bewoners door het centrum van Bergen. Dit heeft het advies- en ingenieursbureau gedaan ter ondersteuning van het communicatie- en besluitvormingsproces rond project Mooi Bergen, dat als doel een nieuw dorpscentrum heeft met hoge verblijfskwaliteit.
01-02-2018 10 sec
Opel Kadett
De naam Opel scoort acht sollicitanten, maar het fictieve JADE scoort maar liefst 41 cv’s
01-02-2018 3 sec
'De tuin gaat hiermee weer een nieuwe levensfase in'
Frankendael in de Watergraafsmeer is de enige overgebleven buitenplaats van de stad Amsterdam.
01-02-2018 4 sec
Gastvrije terreininrichting van het Atrium in Amsterdam
Vanaf midden augustus 2014 is De Enk gestart met de terreininrichting bij het Atrium, één van de meest bekende kantoorgebouwen van Amsterdam. Het gebouw ligt naast het WTC aan de Zuidas.
01-02-2018 7 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER