Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
'We houden kennis graag in eigen huis'
Om recht te doen aan de lange en rijke traditie van Amstelveen als übergroene gemeente, heeft Stad+Groen ervoor gekozen om ditmaal niet met een wethouder op pad te gaan, maar met Tabitha van Hove, hoofd wijkbeheer. Zij mag zich al 22 jaar in verschillende rollen bemoeien met de groenvoorzieningen in de stad.
01-04-2018 12 sec
Kalk plaagt heetwateronkruidbestrijding
Sinds het verbod op chemische onkruidbestrijding op verhardingen van kracht is, zijn gemeenten en aannemers en masse overgestapt op heetwateronkruidbestrijding. De ingenieuze machines die daarvoor worden ingezet, brengen per minuut tussen de 6 en 35 liter water naar het kookpunt.
01-04-2018 8 sec
Meer biodiversiteit met lagere beheerkosten
De roep om meer biodiversiteit in de openbare ruimte klinkt luider dan ooit. De factor beheerkosten is niet langer leidend, maar nog wel belangrijk.
01-04-2018 5 sec
Mahonia (2); bodembedekkers en vakbeplanters
Ging het eerste deel van deze twee artikelen over Mahonia over de hoger groeiende Aziatische soorten en cultivars, dit tweede deel gaat over de (relatief) lage, spreidend groeiende voorjaarsbloeiers.
01-04-2018 7 sec
Ramm Equipment, de one-stop shop voor veiligheid, betrouwbaarheid en milieuvriendelijkheid
Vorig jaar verschenen ze vanuit het niets, met merken waar tot op dat moment nog vrijwel niemand van gehoord had, met moeilijk uit te spreken namen. Maar wel machines die indruk maken. Op de GTH van 2017 wonnen ze het Gouden Klavertje Vier met de Oeliatec Mollen, een elektrisch aangedreven onkruidbestrijdingsmachine.
01-04-2018 12 sec
Ziekte van Lyme toegelicht
Iedereen die werkzaam is in de openbare ruimte, is op de hoogte van de gevolgen van een tekenbeet, die de ziekte van Lyme veroorzaken kan. Daar gaan we tenminste van uit! Maar wat blijkt: niet iedereen is goed op de hoogte van de ziekte van Lyme.
01-04-2018 10 sec
Ctgb bestaat 25 jaar
Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) bestaat dit jaar 25 jaar. Zowel de naam, de scope als het mandaat heeft de afgelopen 25 jaar de nodige veranderingen ondergaan, maar de kernactiviteit blijft hetzelfde.
01-04-2018 8 sec
Sliedrecht recycleplein is extra groen
Medewerkers van Vissergroen uit Nieuwendijk hebben de laatste kant-en-klare haag van drie meter hoogte langs de rand van het milieustation in Sliedrecht geplaatst.
01-04-2018 5 sec
Een volledige werkdag maaien op één tank diesel
Op de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg waren ze al even te zien: de Iseki SF 224 en de SF 235. Samen vormen zij de nieuwe 200-serie frontmaaiers van Iseki. Van der Haeghe is dit jaar begonnen met het importeren van de nieuwe modellen en heeft zijn eerste orders inmiddels al binnen.
01-04-2018 12 sec
'Met de Tielbürger sta je direct met 1-0 voor in de strijd tegen onkruid'
Sinds het wettelijk verbod op glyfosaat bij de bestrijding van onkruid op verhardingen zoeken Nederlandse gemeenten en hoveniersbedrijven naar aanvaardbare alternatieven.
01-04-2018 7 sec
Groensector profiteert van sociale aanpak mvo
Voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals dat officieel heet, is veel meer geschikt werk te bieden dan tot nu toe gebeurt. Bedrijven in de groene sector die hierin vooroplopen, laten het zien.
01-04-2018 8 sec
Durf los te laten bij burgerparticipatie
Burgers die bij de overheid aankloppen met het idee om zelf bepaalde werkzaamheden over te nemen, worden vaak argwanend aangekeken.
01-04-2018 5 sec
Big data laat zien wat de conditie van Museumplein is
Een opvallend onderzoek in 2017 toonde aan dat niet het Paleis op de Dam, de grachten of het Achterhuis het meest gefotografeerde stukje Amsterdam zijn, maar de gigantische I amsterdam-letters op het Museumplein.
01-04-2018 8 sec
'Wij stoppen energie in de onkruidmarkt'
Bescheidenheid is een groot goed. Waterkracht Varsseveld blonk er altijd in uit, maar het is tijd voor het bedrijf om de schroom wat van zich af te schudden, vindt Hans Gilbers.
01-04-2018 7 sec
Jongerenhaat!
Tot mijn grote verbazing (dit is een understatement) kwam ik enkele maanden geleden bij een speelplek in een landelijk dorpje een bord tegen waarop stond dat het voor jongeren ouder dan veertien jaar verboden was om daar te zijn. Net als voor honden.
01-04-2018 8 sec
Biodiversiteit verhogen met innovatieve maaimethode
Bij sinusmaaien blijft een groot deel van de grassen, planten en bloemen langer staan. Hierdoor ontstaan microklimaten, waardoor provinciale wegen uiteindelijk een geschikte leefomgeving worden voor flora en fauna. Krinkels start dit jaar in Zuid-Kennemerland met deze vorm van bermbeheer.
01-04-2018 9 sec
Husqvarna perfectioneert robotmaaier met lancering automatische stemservice Alexa
Met de laatste telgen uit de automower-familie, de automower 520 en 550 met bluetooth en gps, is Husqvarna nu klaar voor verdere invasie van de markt.
01-04-2018 6 sec
Top 10
De bedrijven die nu in de top zitten zijn allemaal ondernemingen die profiteren van de neoliberale wind die de laatste jaren door de groene sector heeft gewaaid
01-04-2018 5 sec
GTJ verwelkomt Mulag-maaiarmen voor Unimog
Green Technology Janssen uit Roermond heeft per direct de exclusieve distributie voor Nederland van Mulag-machines voor Unimog-opbouw in zijn portfolio opgenomen.
01-04-2018 5 sec
‘Het draait allemaal om de kostprijs’
Hij noemt zichzelf verbaal niet zo sterk, maar dat valt in de praktijk alleszins mee. Stefan Marcusse, ceo van het Udense Engelen Groen, heeft in de vijf minuten dat ik in de ontvangsthal van zijn bedrijfsgebouw sta al bijna de complete geschiedenis van Engelen Groen verteld.
01-04-2018 10 sec
De baron van de bomen
Het was dé verrassing, de prijswinnaar van de Frankfurter International Highrise Award van 2014: ‘il Bosco Verticale’ van Stefano Boeri – twee torenflats met 110 appartementen met een aangezicht van louter bomen, struiken en planten.
01-04-2018 8 sec
Zo groen kan veiligheid zijn
“In het nieuw aangelegde duin- en boslandschap zijn de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen op een natuurlijke wijze geïntegreerd.”
01-04-2018 3 sec
Een thuis zoals je dat kent
Een lekker bakje koffie samen met familie, lekker in de tuin. Mensen komen en gaan, wat een hoop gezelligheid geeft en een gevoel van eenheid oproept. En dat vlakbij de Jordaan in Amsterdam.
01-04-2018 8 sec
Meubilair TU Delft
De Technische Universiteit Delft heeft onlangs een nieuwe huisstijl gekregen. Om meer eenheid en beleving te creëren.
01-04-2018 4 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER