Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Kolken verleden tijd in Alkmaarse wijk De Hoef
Net als veel andere gemeenten is ook de gemeente Alkmaar bezig haar stad klimaatbestendig te maken. Om beter grote hoeveelheden neerslag in korte tijd te kunnen verwerken, heeft de gemeente ingezet op het plaatselijk opvangen van water.
09-08-2018 10 sec
Klimaatvriendelijke dakvijver afhankelijk van expertise
Het is een van de grote uitdagingen: de stad zo inrichten dat het wateroverschot tijdens hevige buien gelijkmatig afvloeit. Het leidt tot verschillende innovatieve initiatieven om het overtollige water af te voeren.
03-08-2018 10 sec
Column van de hoofdredacteur: Trees do the trick
Bomen lijken zo onverstoorbaar, maar kunnen tal van dingen tegelijk: CO2 en fijnstof afvangen, schaduw geven en verkoelen, ze verfraaien de stad en maken mensen gelukkiger.
02-08-2018 10 sec
Jaarlijkse Zwemvijver van het Jaar-verkiezing zet natuurlijk zwemmen in de spotlight
In de categorie ‘Particuliere natuurlijke zwembaden’ en in de categorie ‘Particuliere zwemvijvers’ werden elk twee inzendingen genomineerd. Stad+Blauw laat ze hun pronkstuk nog eens presenteren en vertelt over de winnaar.
10-06-2018 8 sec
‘We houden kennis graag in eigen huis’
Om recht te doen aan de lange en rijke traditie van Amstelveen als übergroene gemeente, heeft Stad+Groen ervoor gekozen om ditmaal niet met een wethouder op pad te gaan, maar met Tabitha van Hove, hoofd wijkbeheer.
10-04-2018 12 sec
Gaat maatschappelijk en economisch belang voor behoud van bijzondere biotoop?
Bijzondere uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State (ABRvS) over overtreding Wet natuurbescherming – David en Goliath in de strijd voor de groene glazenmaker en de bij de soort horende biotoop, de krabbenscheer?
08-04-2018 8 sec
Lessen uit waterprobleem Kaapstad
Het zal erom spannen, maar tegen de tijd dat u dit leest, zal met een beetje pech water uit de kraan in Kaapstad verleden tijd zijn. De predicaten ‘moderne wereldstad’ en ‘ideale vakantiestemming’ ten spijt, lijkt het erop dat Kaapstad de eerste grote stad ter wereld zal zijn die slachtoffer wordt van extreme weersomstandigheden.
01-04-2018 11 sec
'Bewustwording is sleutelwoord bij inrichting klimaatbestendige wijk'
In 2016 startte Antea Group samen met het waterschap en de gemeente het impactproject in de wijk Bronsgeest in Noordwijk, in samenwerking met het Deltaprogramma Ruimtelijke adaptatie.
08-03-2018 7 sec
Hoe Drutense boerenslimheid bij rioolbeheer gemeente 1 miljoen opleverde
Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Dat dacht Michel Megens, beleidsmedewerker civieltechniek van de gemeente Druten, die samen met zijn collega’s uit de regio Nijmegen het concept ‘risicogestuurd beheer’ bedacht.
08-03-2018 9 sec
Hoogwater maakt stuw nutteloos
Het alsmaar stijgende water in de Rijn heeft in de tweede week van januari het stuwcomplex bij Driel overbodig gemaakt.
10-02-2018 10 sec
Laten bomen bijdragen aan waterbeheer in de stad!
Bomen in de stad die op de juiste manier geplant zijn, groeien beter, houden de straten heel en helpen met de berging van overtollig water.
10-02-2018 6 sec
Dordrecht experimenteert met afval-etende haai
Dordrecht experimenteert met een ‘aquadrone’ bij het schoonmaken van sloten en singels in de stad. De zogeheten Wasteshark wordt ingezet om (plastic) afval en kroos te verzamelen.
01-01-2018 6 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER