Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Gazon Demodag wordt Nationale Demodag Hoveniers
De derde woensdag in september is het weer de Nationale Gazon Demodag, de niet te missen praktijkdag voor hoveniers en groenvoorzieners. Met een nieuwe naam en invulling willen de initiatiefnemers de dag naar een nog hoger plan trekken.
30-08-2018 9 sec
Robotroofdier verjaagt eikenprocessierups
Jip van Leeuwenstein heeft een robot gebouwd voor de bestrijding van de eikenprocessierups. De robot eet de nachtvlinders, waardoor de rups zich niet verder vermenigvuldigt. Van Leeuwenstein werd voor zijn project A diverse monoculture geïnspireerd door de verstoorde relatie tussen mens en milieu.
01-06-2018 9 sec
Maaikaart en maaikaart-app stroomlijnen efficiënt groenbeheer
Aannemers in de cultuurtechniek hebben vaak honderden kilometers bermen, taluds en sloten in beheer. Bij efficiënt groenbeheer is heldere communicatie dan ook van groot belang.
01-06-2018 6 sec
'Goed milieubeleid is niet het geboorterecht van milieupartijen
Jaap Kamp, wethouder en eerste locoburgermeester van de gemeente Moerdijk, heeft een uitdagend mandaat. Enerzijds wil het college een excellent onderhoudsbeeld in de stadskernen handhaven om toerisme te stimuleren.
01-06-2018 7 sec
Halfverhard pad is duurzaam, maar vergt wel onderhoud
Halfverharde paden, wegen en parkeerplaatsen hebben regelmatig onderhoud nodig om onkruid tegen te gaan en verzakkingen te egaliseren.
01-06-2018 5 sec
'Wij zijn al in de tenderfase betrokken bij het maken van de plannen'
In de Nijmeegse buurt Kolping wordt een groot aantal sociale huurwoningen gesloopt, gerenoveerd en nieuw gebouwd.
01-06-2018 6 sec
Het belangrijkste is dat de cultuur en manier van werken bewaard zijn gebleven
Roel Jansen was net klaar met zijn opleiding, toen hij voor het eerst in contact kwam met Frens van den Biggelaar, de toenmalige ceo van Biggelaar Groen.
01-06-2018 8 sec
Huren is hot!
Steeds vaker willen bedrijven materieel huren. Daarom startte Groeneveldt Grijpers BV in 2016 de aparte afdeling Groeneveldt Verhuur, met een continu aanbod van zo'n 75 uitrustingsstukken en hydraulische grijpers.
01-06-2018 6 sec
Communicatieprofessionals moeten in discussies veel meer het eerlijke verhaal vertellen
Het zal niemand ontgaan zijn: afgelopen winter liepen de emoties rondom de Oostvaarderplassen hoog op. Natuuractivisten schroomden niet om het woord genocide of nog ergere woorden in de mond te nemen. De betrokken boswachters probeerden hun beleid zo goed mogelijk te verdedigen, maar stonden bijna per definitie met 1-0 achter.
01-06-2018 12 sec
Tijd begint te dringen voor bestrijding Japanse duizendknoop
Invasieve exoten zijn hot: de media schrijven er de laatste maanden steeds meer over. In kranten, vakbladen en tijdschriften komen we namen als reuzenberenklauw en Japanse duizendknoop regelmatig tegen.
01-06-2018 7 sec
De juiste aannemer op de juiste plaatst
Het ligt soms dicht bij elkaar en kan verstrekkende gevolgen hebben. Deelnemen aan de Champions League, aan de Olympische Spelen – of nét niet.
01-06-2018 6 sec
Exotenbestrijding 3.0 met Weed Free Service
Warm water is al langer een veel gebruikte methode om onkruid op verharding te bestrijden. Weed Free Service uit Kollum heeft de methode nu verder verbeterd, waardoor warm water ook gebruikt kan worden om onkruid in het veld of bermen aan te pakken.
01-06-2018 9 sec
'Met Pistol Flex kun je het maandenlang uitzingen zonder onkruid'
In april, mei en juni 2017 hield recreatiepark De Schatberg samen met Bayer en toeleverancier Mertens bv een proef op de parkeerplaats van viersterrenrecreatiepark De Schatberg in Sevenum.
01-06-2018 7 sec
Caring environments
Dat groen en de buitenruimte kunnen bijdragen aan de gezondheid en het welzijn is inmiddels breed bekend.
01-06-2018 4 sec
Fothergilla, de Amerikaanse puzzel opgelost
Fothergilla is geen bijzonder populair gewas en wordt niet op grote schaal gekweekt. Daarbij is er altijd veel naamsverwarring geweest.
01-06-2018 5 sec
Multifunctionele werktuigdrager voor jaarrond onderhoud
Als exclusief invoerder in de Benelux komt Van Dyck Marcel Belgium met een nieuwe werktuigdrager van het Italiaanse Fort: de MPM30D. 'Een nieuwe aanwinst in ons gamma', aldus de importeur.
01-06-2018 7 sec
Plat is ook zo wat
Bij het adviseren over speelruimte gaat het vaak over het gevaar van auto’s, van de weg bij of naar een speelplek en dat men zich in de 30 kilometerzone niet aan de maximumsnelheid houdt.
01-06-2018 8 sec
'Wij laten het mkb concurreren met de top vijf van Nederland'
Aanbestedingen zijn de laatste tien jaar steeds complexer geworden. Grote groenbedrijven hebben doorgaans speciaal personeel in dienst voor het opstellen van een plan van aanpak voor emvi en aanbestedingen, maar het mkb niet.
01-06-2018 9 sec
Een tractor zonder diesel?
Zouden we over pakweg tien jaar nog tractoren op diesel kunnen kopen, of bestaat het aanbod dan louter uit elektrische machines dan wel hybride-uitvoeringen?
01-06-2018 5 sec
Investeren op bestek
Overheden stellen steeds meer extra eisen in bestekken. Sommige aannemers spelen hierop in door het meest duurzame materieel aan te schaffen dat er op de markt te koop is.
01-06-2018 6 sec
Hydroseeding
Bent u bezig met een project waarbij de sedumlaag niet direct groen hoeft te zijn na aanleg? Dan is hydroseeding een snel en economisch alternatief voor de vertrouwde sedummat.
01-06-2018 6 sec
Groen, groener, groenst
De oogst aan innoverende groenprojecten.
01-06-2018 0 sec
'Als aannemer moet je inspelen op de trend van accu'
In de groene sector is de trend van accumachines de laatste jaren steeds duidelijker zichtbaar. Aannemers stappen massaal over op elektrische producten.
01-06-2018 6 sec
Duurzaamheid is een must, maar moet ook in je DNA zitten
Natuurlijk is duurzaamheid de heersende trend en soms ook wel een hype. Maar naar de mening van CEO Anja Kanters van Donkergroen zijn circulariteit en duurzaamheid niet meer weg te denken en moet je die als ondernemer centraal meenemen in de strategie van je bedrijf.
01-06-2018 11 sec
Metamorfose Jaarbeursplein
De contouren van het nieuwe Jaarbeursplein in Utrecht worden steeds zichtbaarder. Er wordt hier een complete vernieuwing van het Jaarbeursplein, met daaronder een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd.
01-06-2018 5 sec
Een kleurig succesverhaal!
In februari bestond de vasteplantenleverancier Griffioen alweer 95 jaar. Door de twee unieke concepten GreentoColour® en Hello Garden kun je dit familiebedrijf met een gerust hart een trendsettend noemen. En ze hebben Griffioen zeker geen windeieren gelegd. In 2017 werd voor beide concepten een omzetplus gerealiseerd van 22 procent.
01-06-2018 10 sec
Bermmaaisel en bladafval hergebruiken
Fermenteren is in opkomst bij particulieren, maar ook bij gemeenten. Bij de toepassing op groene reststromen, zoals bermmaaisel en bladafval, wordt de techniek aangeduid als bokashi.
01-06-2018 6 sec
Cultuur
Een echte leider voelt haarfijn aan dat hij misschien wel de baas is van het spul, maar dat hij dienend moet zijn voor de organisatie
01-06-2018 5 sec
Opdrachtgevers en groen bedrijven gaan er samen voor
Opdrachtgevers, zowel publiek als privaat, verschuiven steeds meer in de richting van de regierol. Anders aanbesteden is een logisch vervolg hierop.
01-06-2018 5 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER