Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Donderdag 6 juni - Onkruidvrij-dag!
Op donderdag 6 juni 2024 organiseert eWeeding in samenwerking met het vakblad Stad + Groen een Demo Doe Dag bij Fort de Gagel in Utrecht. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan nu aan voor een van de twee sessies!
19-04-2024 82 sec
Jaloers
Ik ben jaloers. Vreselijk jaloers op jonge mensen die nu een groene opleiding volgen. Ik heb helaas zelf niet op een groene opleiding gezeten, maar de keren dat ik op een groene school kom -en dat is gelukkig nogal eens keer- voelt dat eigenlijk altijd als een warm bad.
12-05-2023 83 sec
'Amovatie is helemaal circulair'
Klinkers van Toen is leverancier van oude gebruikte klinkers en specialist in amovatie, oftewel verwijdering van oude klinkers. Met dit volledig circulaire proces ontzorgt het bedrijf gemeenten en (groen)aannemers.
08-05-2023 246 sec
Van frietkraam tot infraroodbehandelingsmethode tegen bloedingsziekte
Een (nieuwe) infraroodwarmtebehandeling van bomen tegen kastanjebloedingsziekte. De warmtedekentjes kennen we al, maar Treehold belooft sneller én beter resultaat. 'We zijn voorlopig nog niet van deze boomziekte af.'
04-05-2023 309 sec
Van Panhuijzen: 'Alltrec-producent en -leverancier staat voor 100 procent achter het product!'
Machineproducent WeedControl leverde recentelijk de zesde en zevende (elektrische) Alltrec-werktuigdrager af bij Panhuijzen Groen in het Brabantse Deurne. Eigenaar Van Panhuijzen is enthousiast over het feit dat dit merk zijn elektrische machines van scratch af aan ontwikkeld heeft.
03-05-2023 297 sec
Beeftinks nieuwe SMZ-takkenslagmaaier heeft alweer de nodige kilometers op de teller staan
Zzp’er Marthijn Beeftink (23) startte recentelijk zijn bedrijf in het Gelderse Vorden. Hij vestigde zich op de locatie waar zijn voorouders en ouders al een groen-, respectievelijk loonwerkbedrijf exploiteerden.
02-05-2023 275 sec
Mowhawk: tijdbesparing in de uitvoering en gerichter inschrijven op bestekken
Een copiloot, een GIS-medewerker, een beheermedewerker en een onderzoeker. Op deze extra ondersteuning kan een gebruiker van het Mowhawk-systeem rekenen.
01-05-2023 292 sec
Kastanjehout: ecologisch alternatief voor de buitenruimte
Als we aan hout in de buitenruimte denken, bedoelen we meestal eikenhout. Bij WTC Kastanjehout in Harderwijk denken ze daar anders over. Het bedrijf is - gezien de bedrijfsnaam geen verrassing - gespecialiseerd in kastanjehout.
26-04-2023 190 sec
Piaggio Porter geschikt voor 1001 klussen
Voor Golfclub Rozenstein in Wassenaar is de Piaggio al jarenlang een vaste waarde voor het interne en externe transport. De nieuwste aanwinst, de Piaggio Porter Tipper, verlicht de werkzaamheden van de greenkeeper.
25-04-2023 166 sec
Water geven gaat veel efficiënter door systeem met vochtsensoren
Het Haagse gemeentelijke Groencentrum houdt zijn 1800 plantenbakken buiten digitaal in de gaten. Dankzij vochtmeting met sensoren is heel precies te zien waar en wanneer ergens water bij moet.
25-04-2023 178 sec
McConnel Robocut S300: krachtig alternatief voor klepelmaaier
Met een 28pk-sterke Vanguard-EFI-motor is de McConnel-Robocut S300 weliswaar de kleinste en minst krachtige op afstand bestuurbare maaier van McConnel, maar dat wil zeker niet zeggen dat we hier te maken hebben met een machine met kleine prestaties.
24-04-2023 243 sec
Marc Meijer: 'Bomen moeten presteren. De tijd dat het om leuk en bijzonder ging, is voorbij'
Het was een spannend moment, tien jaar geleden, toen Marc Meijer en een aantal kornuiten, onder wie Henri Rogaar, met het idee kwamen om alle kennis rondom bomen in de openbare ruimte te verzamelen in één naslagwerk.
23-04-2023 278 sec
Marktaandeel mkb bij aanbestedingen loopt terug
Een recent rapport toont aan dat het marktaandeel van het mkb bij aanbestedingen terugloopt. Het rapport noemt diverse oorzaken, zoals het grootschaliger worden van opdrachten, het ontbreken van voorbereidings- en begeleidingscapaciteit bij opdrachtgevers en een grotere afstand tussen opdrachtgevers en de uitvoering.
22-04-2023 323 sec
Projectenparade: de leukste projecten op een rij
De Projectenparade is een overzicht van bijzondere, mooie of gewoon leuke groenprojecten die recent zijn gerealiseerd. De volgende uitgelichte projecten zijn terug te lezen in editie 3 van het Vakblad Stad + Groen.
22-04-2023 158 sec
Groen op alle niveaus in 'meest natuurinclusieve woningproject'
Een van de 'meest natuurinclusieve plannen van Nederland', zoals het genoemd wordt, laat zien dat stedelijke verdichting en vergroening goed samen kunnen gaan. Het planten- en dierenleven gaat mee omhoog.
21-04-2023 253 sec
'Alle groendisciplines haken in elkaar en versterken elkaar'
Op 27 juni 2023 vindt er een nieuwe nationale kennisdag plaats: Het Nieuwe Groen. De organisatie bestaat uit DCM Nederland, Advanta Seeds, JUB Holland, Lageschaar Vaste Planten en Van den Berk Boomkwekerijen. Het thema: geslaagde toekomstbestendigheid overstijgt vakdisciplines.
20-04-2023 278 sec
Alle amBOSSadeurs verzamelen!
Op de BOSSdag 2023 delen gepassioneerde ambtenaren en bevlogen experts hun kennis en ervaringen op het gebied van bewegen, ontmoeten, spelen en sporten in de openbare ruimte. Het definitieve programma voor de BOSSdag is inmiddels bekend.
17-04-2023 219 sec
VHG zoekt oplossingen voor arbeidsmarktproblemen in de regio
Het arbeidsmarktprobleem vraagt volgens VHG om een nieuwe kijk op de instroom. Waar zijn bijvoorbeeld de vrouwen en stedelijke jongeren? Hoe zorgen we voor meer doorstroom vanuit het vmbo? De branchevereniging wil de antwoorden op deze vragen vinden in de regio en met verschillende initiatieven mensen enthousiast maken voor het groene vak.
17-04-2023 181 sec
De blues van Ceanothus
'Dankzij' klimaatverandering kunnen we nu planten toepassen die hier 40 jaar geleden als onvoldoende winterhard werden beschouwd. Denk aan Choisya, Lagerstroemia en natuurlijk Viburnum tinus. En ook Ceanothus kunnen we in dit rijtje zetten.
17-04-2023 423 sec
Waterbuffering met groene uitstraling
Klimaatrobuust, verduurzamen van de leefomgeving en een klimaatadaptief beleid.
14-04-2023 142 sec
Complete doe-, beweeg- en beleeftuin voor woonzorgcentrum Crabbehoven
Voor woonzorgcentrum Crabbehoven in Dordrecht was een totaalplan ontworpen voor een doe-, beweeg- en beleeftuin in de buitenruimte, nabij de horeca en de psychogeriatrische afdeling.
13-04-2023 257 sec
'Bodembiologie moet terugkeren in het onderwijs'
Binnen het practoraat duurzaam bodembeheer bij Yuverta leert Willem Jan van de Kamp mbo-studenten oplossingen te bedenken om de vitaliteit van de bodem te verbeteren. Bewustwording en verbinding zijn sleutelwoorden. 'We lopen samen tegen onze grenzen aan.'
12-04-2023 168 sec
De Enk Groen & Golf: groene opleidingen mogen praktijkgerichter
Het onderwijs en het bedrijfsleven in de groene sector spreken niet altijd dezelfde taal. Hierdoor missen studenten praktijkervaring. Dat stelt Peter Koop, bedrijfsleider bij De Enk Groen & Golf. 'Wij zijn doeners, geen denkers.'
05-04-2023 140 sec
Geen functioneringsgesprekken, maar vakmanschapsgesprekken
Bomen staan steeds meer in de belangstelling. Wat de ware boomliefhebber allang weet, namelijk hoe belangrijk bomen zijn voor klimaat, milieu, biodiversiteit en het welzijn van mensen en beestjes, wordt ook voor de rest van (beleidsmatig) Nederland steeds duidelijker.
30-03-2023 337 sec
Groeiend aantal zij-instromers vindt baan met betekenis in groene sector
Militairen, koks, obers, bankiers: de lijst met functies vanwaaruit mensen de overstap willen maken naar de groene sector wordt langer en meer divers. Vormen zij-instromers een deel van de oplossing voor de personeelstekorten in de groene sector?
27-02-2023 318 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER