Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Architect Boeri presenteert 'Verticaal bos' op Mars

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Guus van Rijswijck, maandag 16 oktober 2017
84 sec


De 'verticale boomzaden op Mars' van architect Stefano Boeri
Als het om futuristische 'bossteden' gaat, is niets de Italiaanse architect Stefano Boeri te dol. Als het aan hem ligt, zal de planeet Mars op een dag ook zo'n verticaal bos krijgen. Hij ontvouwde zijn plannen voor de 'Verticale boszaden op Mars' gisteren tijdens de grote Susas-tentoonstelling van 2017 in Shanghai.

De Susas (Shanghai Urban Space Art Season) 2017 tentoonstelling is het belangrijkste internationale evenement ter wereld op het gebied van stedelijk design, architectuur en openbare kunst. Er wordt een keur aan verschillende trends voor toekomstige stedelijke ontwikkeling gepresenteerd. De graansilo, waar de expositie werd gehouden, was ooit de grootste graansilo van Azië.

Shanghai in 2117

De visie die aan de drieduizend bezoekers werd gepresenteerd, bestond uit een hypothese voor de stad Shanghai in het jaar 2117, wanneer Shanghai een kolonie zou bezitten op Mars. Dit idee vloeit voort uit de visie dat Shanghai tegen die tijd zal zijn overstroomd door water, als de mens niet in staat blijkt om de opwarming van de aarde te keren.

Interplanetair ruimtestation

Boeri presenteerde het plan 'Verticale Boszaden op Mars' tijdens de tentoonstelling getiteld 'This connection'. Zijn visie komt er op neer dat in de toekomst een 'nieuw Shanghai' ontstaat danzij speciale 'eco-systeemgevoelige zaden', die door een interplanetair ruimtestation reizen.

Gunstige atmosfeer
Binnen dit ruimtestation zou een gunstige atmosfeer voor planten en menselijk leven heersen. Stefano Boeri Architecten presenteert het zogenaamde 'Marsbewoner-experiment' op de expositie via een installatie met een verhoogde hightech realiteit.

Interstellaire toekomst
Bezoekers kunnen gebruik maken van on-site apparatuur of de online applicatie software van Archi Maker downloaden, zodat ze het groene stadsgezicht in de interstellaire toekomst over honderd jaar kunnen beleven.

Verschillende ontwikkelaars
Het 'verticale bos op Mars' is een idee dat is ontwikkeld door SBA China met het Future City laboratorium van de Tongji Universiteit in samenwerking met het Chinese Ruimteagentschap. Het plan voor de 'Verticale Boszaden op Mars' werd gisteren gepresenteerd tijdens de opening bij de ingang van de Susas-tentoonstelling in Minsheng Port te Shanghai.

Wolkenkrabberbossen
Al eerder baarde de architect Stefano Boeri opzien met twee 'wolkenkrabberbossen' in Milaan en in Nanjing. In China wordt momenteel gewerkt aan het ontwerp voor de eerste futuristische 'bosstad' om luchtvervuiling tegen te gaan. Het Chinese Liuzhou Forest City, dat 40.000 bomen gaat tellen, moet in 2020 gereedkomen.

Twee torens
Ook zijn er plannen om de Jaarbeursboulevard in Utrecht twee torens te bouwen met veel groen, die moeten bijdragen aan een gezond stedelijk leven.

Susas 2017 is nog gedurende drie maanden toegankelijk voor bezoekers.

Bron: stefanoboeriarchitetti.net


CCTVStefano Boeri at Beijing Design Week 2017 from Stefano Boeri Architetti on Vimeo.




Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m vrijdag 30 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER