Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Rent-a-park gelanceerd op Groentechniek Holland

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Linde Kruese, zondag 1 september 2019
74 sec


Complete aanleg en onderhoud van een tijdelijk park zonder moeilijke aanbestedingsprocedures, met complete keuzevrijheid en voor een vast huurbedrag per jaar. Dit nieuwe Rent-a-park concept wordt gelanceerd op Groentechniek Holland, de vakbeurs voor groenprofessionals die plaatsvindt in Biddinghuizen van 10 t/m 12 september.


Met dit nieuwe, duurzame concept kan een lokale overheid met één partner tijdelijk een oud industrieterrein, braakliggend terrein of toekomstig beoogde woonlocatie transformeren tot een aantrekkelijk park voor de korte en middellange termijn. Op GTH wordt een voorbeeld van zo'n Rent-a- park gepresenteerd, door een grasveld van 4.000m2 om te toveren in een groene oase met een stadsstrand, flexibele werkplekken voor ZZP'ers en mobiele sportopstellingen.

Gemaakte keuzes
Groentechniek Holland toont samen met een aantal partners, zoals Husqvarna, Tonsel Boomkwekerijen en Van Vliet Kastanjehout, welke keuzes voor het voorbeeldpark zijn gemaakt wat betreft de flora, materialen, technieken en alle aspecten van aanleg, ontmantelen en onderhoud, waaronder duurzaamheid, machines en gereedschap, afzettingen, outdoor meubilair, bodembedekkers, beplanting en bemesting.

Parkomgeving huren
Veel lokale overheden hebben een oud industrieterrein, afgebroken fabriek of een bouwterrein voor een nieuwbouwproject dat nog korte of langere tijd op zich laat wachten. Met het Rent-a-park concept kan een lokale overheid het op basis van maximale flexibiliteit snel transformeren tot een parkachtige omgeving voor de korte (minimaal 2 jaar) en middellange termijn, met een gunstige invloed op een groene, gezonde en veilige leefomgeving en plaats voor recreatie, sporten, werk, cultuur, flora en fauna, waterberging en sociale interactie. Dit alles voor een vast huurbedrag per jaar, zonder dat men eigenaar wordt.

Aanleg en onderhoud
Op GTH ziet de bezoeker twee stadia; aanleg en onderhoud. Bij de aanleg is de keuze met name gebaseerd op beschikbaarheid en kosten van product, snelheid van het kunnen plaatsen en in hoeverre het voldoet aan een groene perceptie voor de gebruiker van het park. Dit geldt voor gras, bodembedekkers, bomen, struiken, verharding, inrichting, waterpartijen, verlichting en verticale begroeiing. Het voorbeeldpark is bij voorkeur energieneutraal wat betreft benodigde energie voor aanleg en onderhoud (wind- en zonne-energie). Bij onderhoud is duurzaamheid een belangrijke factor, waarbij het gaat om (bij)zaaien, maaien, reinigen, snoeien, afvalbeheer, zagen en onkruidbestrijding, veelal door elektrische apparatuur en gereedschap en waar mogelijk aangestuurd door een autonoom managementsysteem.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Cumela organiseert Demodag Biodiversiteit en Techniek
donderdag 29 augustus 2024
t/m donderdag 29 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER