Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Groenkeur sluit partnerschap met Nationaal Duurzaamheid Instituut

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, vrijdag 22 november 2019
64 sec


Op donderdag 21 november 2019 op de vakbeurs Klimaat ondertekenden Kelly Ruigrok van het Nationaal Duurzaamheid Instituut (NDI) en Groenkeur-directeur Dick Oosthoek de samenwerkingsovereenkomst voor het strategisch partnerschap. Doel van de samenwerking is om de groensector een duurzaamheidsimpuls te geven.

Dick Oosthoek en Kelly Ruigrok op de vakbeurs Klimaat
Dick Oosthoek en Kelly Ruigrok op de vakbeurs Klimaat

Het Nationaal Duurzaamheid Instituut heeft een online platform ontwikkeld met een onderliggende standaard: het Global Sustainable Enterprise System. Met dit systeem meten bedrijven vanuit alle sectoren wereldwijd hun duurzaamheidprestaties. Groenkeur vindt verduurzaming van de groensector belangrijk en heeft daarom de samenwerking opgezocht met het Nationaal Duurzaamheid Instituut.

De methodiek onder het GSES-platform is de GSE-standaard. Dit is de eerste wereldwijde overkoepelende standaard, gebaseerd op internationaal geaccepteerde normen voor duurzaamheid, sociaal ondernemen en de sustainable development goals (SDG). Een publieke variant met tendertool van dit platform is al beschikbaar voor gemeenten en provincies in Nederland. Stichting Groenkeur en NDI hebben een bijzondere samenwerking die de service naar hun klanten toe vergemakkelijkt en aanvult.

Groenkeur als vrijstelling op de GSE-standaard

Het Groenkeur-certificaat is in eerste instantie opgenomen in de GSE-standaard als vrijstelling. Dat betekent dat alle aannemers met een Groenkeur-certificaat hun certificaten kunnen uploaden op het GSES-platform. Op basis hiervan verschijnt een puntentotaal op de duurzame scorecard op het GSES- platform van het betreffende bedrijf. 'Zo belonen we bedrijven die al duurzaamheidscertificaten hebben en tonen we aan de hand van de certificaten die ze al hebben aan waar deze bedrijven staan en waar ze nog aan moeten werken.', aldus Kelly Ruigrok, ontwikkelaar van de GSE-standaard.


Duurzaamheidsimpuls

Groenkeur is als strategisch partner van het NDI en het Global Sustainable Enterprise System (GSES) van plan haar gecertificeerde leden een continue duurzaamheidsboost te geven, die voelbaar is in de gehele groensector. 'Elk Groenkeur-bedrijf beschikt al over een duurzaamheidsambitie. Ons streven is de deelnemers verder te stimuleren in het verduurzamen van hun werkzaamheden en dit ook aantoonbaar te maken. Samen met het NDI kunnen we hieraan invulling geven, zegt Dick Oosthoek.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER