Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Oude matrassen krijgen nieuw leven onder speeltoestellen

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 30 maart 2020
47 sec


Donker Groep heeft een nieuwe duurzame circulaire oplossing voor val ondergronden van speeltoestellen. Het is een nieuwe shockpad welke is gemaakt van gerecyclede matrassen: de Aslon Refoam valondergrond.


Refoam shockpad

Voor de ontwikkeling werkte Donker Groep nauw samen met Hecmar. De shockpads zijn gemaakt van foam dat afkomstig is uit matrassen. Donker Groep denkt continue mee met alle fabrikanten waar we onderdelen inkopen: hoe kunnen we een onderdeel duurzamer maken. Door de jarenlange samenwerking met Hecmar wist Donker Groep dat ze bezig waren om van gerecycled foam valondergronden te maken. Een samenwerking was toen snel gestart.


Vorig jaar zijn de nieuwe valondergronden getest, met zeer goed resultaat laat Donker Groep weten. De shockpad voldoet aan alle eisen en zijn gecertificeerd conform NEN-EN 1177 voor valhoogtes met een Head Injury Criterion (HIC).

Hoe mooi is het dat de matrassen opnieuw worden benut binnen gemeenten, maar dan als valondergrond onder speeltoestellen

Donker Groep wil de Refoam shockpads de nieuwe standaard maken voor het Polyplay kunstgrassysteem, dat weer geschikt is voor onder speeltoestellen. Daarnaast zijn de shockpads getest en gecertificeerd voor gebruik in combinatie met Flexis rubber vloeren en Softbark rubbermulch.

Circulaire toekomst

Dit product draagt bij aan het streven van Donker Groep om circulair te worden. Een mooie bijkomstigheid is dat de prijs marktconform is. Gemeenten zamelen zoveel matrassen in. Hoe mooi is het dat de matrassen opnieuw worden benut binnen gemeenten, maar dan als valondergrond onder speeltoestellen.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER