Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Avant-kniklader: compact, multifunctioneel en comfortabel

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
woensdag 1 september 2021
141 sec


'Een ideale werkpartner voor openbaargroenvoorziening in centra en binnensteden'

De knikladers van Avant zijn verkrijgbaar via een netwerk van circa vijftig dealers in Nederland en België. Het Finse bedrijf Avant staat bekend om zijn compacte knikladers, die populair zijn bij gemeentediensten en openbaargroenvoorzieners, omdat ze multifunctioneel inzetbaar zijn op plaatsen waar de bewegingsruimte beperkt is. Dankzij de talrijke opties op de machines kan er met comfort gewerkt kan worden in onder meer stadskernen, woonwijken, op begraafplaatsen en in sportparken.


Alle Avant-machines bestaan uit twee afzonderlijke chassisdelen, met elkaar verbonden door middel van een star scharnierpunt, dat zorgt voor een zeer groot hefvermogen gekoppeld aan een zo mogelijk nog grotere stabiliteit. De Avant-bestuurder zit op het voorste gedeelte van het chassis en heeft daardoor perfect zicht op het werk. Het gamma omvat types met een bedrijfsgewicht tussen 700 en 2.500 kg.

Comfort

De compacte Avant kan alle hoeken in binnensteden en stadscentra bereiken en is zeer geschikt voor het onderhoud van fiets- en wandelpaden. Voor nog meer werkcomfort kunnen bijna alle types Avant met een comfortabele, geluidswerende GT-cabine worden voorzien van verwarming, airco, een luchtgeveerde stoel, weg- en werkverlichting, radio en tal van andere snufjes. De cabine is zeer ruim en voorzien van grote glaspartijen, voor een perfect zicht op het werktuig en de omgeving rond de machine.


'De bestuurder zit op een luchtgeveerde stoel in een geluidsarme cabine, die 's winters verwarmd kan worden'

Walter Boonen, salesmanager bij Avant: 'Werkgevers willen dat er goed werk afgeleverd wordt, maar ook dat de medewerkers hun werk in zo comfortabel mogelijke omstandigheden kunnen uitvoeren. Dankzij de volledig uitgeruste GT-cabine op de verschillende Avant-types kunnen hun medewerkers met alle comfort en onder alle weersomstandigheden op een prettige manier hun dagtaak volbrengen.'

Multifunctioneel

Een Avant-kniklader is uniek, omdat hij compacte afmetingen en een laag eigen gewicht perfect combineert met een hoog hefvermogen (tot 1.900 kg) en hydraulisch debiet (tot 80 l/min). Standaard zijn alle machines voorzien van een telescopische laadarm, die uitgerust kan worden met meer dan 200 verschillende aanbouwwerktuigen, van grondbak, palletvork en diverse maaiers en borstels tot heggenscharen, breekhamers en zoutstrooiers. Dankzij het hydraulische snelwisselsysteem kan er eenvoudig en snel geswitcht worden tussen de verschillende aanbouwdelen.


Gebruikerservaringen

Onder meer de Vlaams-Brabantse gemeente Glabbeek heeft een Avant 640 met cabine in het machinepark. Samen met de machine kocht deze gemeente tal van aanbouwwerktuigen, zoals een sneeuwschuif, een hydraulisch kantelbare onkruidborstel en een klepelmaaier. De machine is standaard uitgerust met 26*12-12-banden, zodat de werkbreedte uitkomt op 130 cm. Om de spoorbreedte te kunnen versmallen tot 103 cm, nam de gemeente er een extra setje smalle banden bij. De Avant 640 haalt een maximale rijsnelheid van 22 km/u en is uitgerust met een full option cabine.


Boonen: 'Niet alleen België, maar ook in Nederland zijn buitendienstmedewerkers en hun leidinggevenden uiterst tevreden over de Avant. Daarbij gaat het om tal van Nederlandse steden en gemeentes, zoals Maastricht, Groningen, Utrecht, Bloemendaal, Hoogeveen, Kerkrade, Hoeksche Waard en Bergen-op-Zoom.'

De Avant 640 met cabine van de gemeente Glabbeek. Ook burgemeester Peter Reekmans is blij met de kniklader.
De Avant 640 met cabine van de gemeente Glabbeek. Ook burgemeester Peter Reekmans is blij met de kniklader.
Gert-Jan Ziel is machinist bij Donker Groen Dronten. Ook hij werkt met een Avant 640 met cabine. 's Ochtends rijdt Ziel de machine op een aanhanger naar de plaats van bestemming. Vervolgens rijdt hij met 20 km/uur naar alle werklocaties. 'We voeren er bestekken mee uit op het gebied van hagen knippen. Tweemaal per jaar knippen we alle hagen in Zeewolde, Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen. Dan zetten we de heggenschaar als aanbouwwerktuig op de Avant 640. In de winter koppelen we er een sneeuwschuiver aan. Hij bevalt heel goed. Wat opvalt vergeleken bij andere knikladers is de grote stabiliteit. Je kunt er makkelijk mee op taluds werken en hoeft nauwelijks bang te zijn dat hij omkiept, wat bij andere knikladers nog weleens kan gebeuren. Vóór de Avant 640 hadden we een kniklader zonder deur. Ik had toen erg last van het stof dat van de hagen af komt. De cabine van de Avant 640 heeft rondom zicht. Ik houd de ramen schoon met de ruitenwisser en met Glassex. In de winter gebruik ik de verwarming, in de zomer de airco, die overigens niet heel koud wordt, maar wel verlichting biedt. En ik heb minder last van mijn rug omdat ik in de Avant 640 op een geveerde stoel zit. Ik kan uit volle overtuiging zeggen dat er met de Avant 640 prima acht uur achter elkaar te werken is.'

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

download artikel

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER