Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Eerste compleet duurzame speeltuin bevindt zich in de gemeente Amsterdam

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, maandag 3 juli 2023
65 sec


Opening Brasapark op dak Gaasperdammertunnel

In Amsterdam heeft KSP een circulair project van formaat gerealiseerd. Op het dak van de Gaasperdammertunnel (boven de A9) kunnen kinderen nu genieten van Het Brasapark. Een duurzame speeltuin zonder beperkingen, waar ook kinderen met een lichamelijke of verstandgelijke beperking veel plezier aan gaan beleven.

(Foto: Sanne Couprie/gemeente Amsterdam)
(Foto: Sanne Couprie/gemeente Amsterdam)

Voor de realisatie van dit speelterrein is niet alleen circulair ONE-DNA-kunstgras toegepast, maar ook circulaire Kompan-speeltoestellen en shockpads van Schmitz.

Voor iedereen toegankelijk

'Brasa' betekent 'omhelzing' in de Surinaamse cultuur. Het Brasapark omhelst daarom iedereen en is ontworpen met speciale aandacht voor brede toegankelijkheid. Dat betekent dat 70% van alle speeltoestellen in dit park ook toegankelijk is voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Een aantal toestellen is rolstoelvriendelijk gemaakt en er is ook in het kleurgebruik rekening gehouden met deze doelgroep.


Circulair systeem

De gemeente Amsterdam heeft niet alleen sociale keuzes gemaakt bij totstandkoming van het Brasapark. Ze heeft ook duurzame keuzes gemaakt, door te kiezen voor circulaire elementen en die samen te voegen in één speelterrein. Zedgar Velthuizen, projectleider Fysiek Domein bij de gemeente en samen met projectleidster Marijn Sleurink betrokken bij dit project: 'Voor ons was de keuze voor circulair kunstgras een voor de hand liggende. Wij als gemeente willen duurzaam inkopen en de combinatie van het ONE-DNA-kunstgras van LimeGreen met de duurzame speeltoestellen van Kompan was de perfecte match.'


Vooraanstaande positie

Met dit project neemt de gemeente Amsterdam een vooraanstaande positie in. Niet alleen vanwege de brede toegankelijkheid van het park (90% van de Nederlandse speelplaatsen is immers niet voldoende toegankelijk voor kinderen met een handicap), maar ook vanwege het volledig duurzame karakter van dit project. De gemeente heeft gekozen voor samenwerking met KSP, dat als bedrijf vooroploopt met haar duurzame workflow, en daarbij voor het circulaire ONE-DNA-gras, de circulaire shockpads van Schmitz én de Kompan-speeltoestellen. Hierdoor belanden er aan het eind van de levensduur geen kunststoffen meer op de afvalberg of in de verbrandingsoven.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Foire de Libramont
zondag 28 juli 2024
t/m woensdag 31 juli 2024
PlantariumGroen-Direkt Najaarseditie 2024
woensdag 21 augustus 2024
t/m donderdag 22 augustus 2024
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Future Green City 2024 in Utrecht
maandag 23 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024
Vakbeurs Openbare Ruimte 2024
woensdag 25 september 2024
t/m donderdag 26 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER