Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed

Hovenierscafé: Zero-Emissie of low-emissie in de groensector?

AGENDA
TUIN- EN PARKTECHNIEK
ONDERNEMEN
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, dinsdag 27 augustus 2024
106 sec


Wat is wijsheid in de energietransitie?

De energietransitie zorgt voor in de transportsector voor een overnamegolf. Met name de kleinere bedrijven kunnen volgens onderzoek van het FD niet meekomen in de verhoogde regeldruk én investeringen die de overschakeling op zero-emissie van bedrijven vraagt. Alhoewel er (nog) geen signalen zijn van een consolidatieslag vraagt de energietransitie ook in de groensector veel van ondernemers en hun medewerkers. Daarom gaan wij graag het gesprek met jullie aan.


De energietransitie is essentieel voor het versterken van samenwerking, het delen van kennis en het gezamenlijk aanpakken van de uitdagingen die daarbij komen kijken. De uitkomsten kan VHG vervolgens inzetten voor belangenbehartiging, zodat we kunnen pleiten voor gunstige beleidsmaatregelen en subsidies die deze transitie ondersteunen.

Hovenierscafé

Op 12 september organiseert Vakblad de Hovenier in samenwerking met Koninklijke VHG tijdens GroenTechniek Holland een speciaal hovenierscafé met als thema 'Zero-Emissie vs. Low-Emissie'. Tijdens deze bijeenkomst delen twee bedrijven hun ervaringen en best practices met betrekking tot de overstap naar een emissievrije bedrijfsvoering. Onder andere ondernemer Wouter Rijkaart van Willemstein Hoveniers licht zijn pionierswerk toe. Waar loop je tegenaan in zo'n omschakeling en waar moet je aan denken? Binnen de bijeenkomst is ook speciale aandacht voor de trend van low-emissie, denk bijvoorbeeld aan technieken zoals met HvO-diesel of hybride werken.


Waar loop je tegenaan in zo'n omschakeling en waar moet je aan denken?

Zero-Emissie in de praktijk

Wouter Rijkaart van Willemstein Hoveniers reed misschien wel als een van de eerste hoveniersbedrijven in Nederland met een elektrische bus rond. Rijkaart zal gaat in op de uitdagingen en successen die zijn bedrijf heeft ervaren tijdens de overgang naar elektrische voertuigen.


Interactieve sessie

Na twee blokken van elk tien minuten waarin twee praktijkvoorbeelden worden gepresenteerd volgt een interactieve sessie. Hierbij krijgen deelnemers de kans om met elkaar in gesprek te gaan, vragen te stellen en ideeën uit te wisselen over de toekomst van zero-emissie in de hoveniersbranche. Deze interactieve sessie biedt een waardevolle gelegenheid om te leren van pioniers in de sector en om kennis en ervaringen te delen met collega-professionals. Daarnaast is biedt de omgeving van GroenTechniek Holland ook volop kansen om nieuwe machine innovaties te bekijken. Zowel op het gebied van low-emissie als zero-emissie.


Deze interactieve sessie biedt een waardevolle gelegenheid om te leren van pioniers in de sector en om kennis en ervaringen te delen met collega-professionals

Aanmelden

Het hovenierscafé vindt plaats op 12 september tijdens GroenTechniek Holland. Inloop is vanaf 10:00 uur, de presentaties beginnen om 10:30 uur. Aanmelden voor dit evenement kan door een e-mail te sturen naar willemijn@nwst.nl. Bij aanmelding ontvang je een gratis ticket voor GroenTechniek Holland, ter waarde van 20 euro. Om 12:30 serveren we een eenvoudige voedzame lunch en is het evenement ten einde.
Kom naar het hovenierscafé en raak geïnspireerd met collega ondernemers over de toekomst van ons vak. De bijeenkomst is op GroenTechniek Holland beurs in Biddinghuizen. Navigeren op Spijkweg 30 Biddinghuizen. Het hovenierscafé vindt plaats in het NWST Paviljoen standnummer: 2.07. Let op: wandeltijd van de parkeerplaats tot de locatie van het café kan zomaar 20 minuten zijn.


Een verslag van dit evenement verschijnt in de achtste editie van Vakblad de Hovenier. Binnen VHG media wordt ook aandacht besteed aan dit Hovenierscafé.


LEES OOK
Hoe word je 'duurzaamste hovenier'?
02-07-2024 | ARTIKEL
231 sec

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
GaLaBau 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Open dag AH Vrij
zaterdag 21 september 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER