Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Grootste klimaat-evenement van Nederland
Alle steden, groot en klein, worden nu en de komende jaren geconfronteerd met het klimaatbestendig maken van de stedelijke leefomgeving.
08-11-2018 50 sec
Heel Holland Zakt. Maar Kockengen nog wat meer!
Klimaatverandering. We hebben er allemaal mee te maken, maar sommigen meer dan anderen. Neem een dorp als Kockengen in de gemeente Stichtse Vecht, dat door zijn veenrijke ondergrond alle zeilen moet bijzetten om niet in het water weg te zakken.
06-11-2018 285 sec
Waarom kiezen voor een groen(blauw) dak?
Tien jaar geleden kostte het bloed, zweet en tranen om een groendak te verkopen. Een dergelijk dak werd gezien als luxe. Er was geen verdienmodel aan gekoppeld en de voordelen leken vrij onbeduidend en indirect: ‘goed voor het milieu.’
02-11-2018 144 sec
In de Noordwaard verzorgen waterbuffels het maaiwerk
Als je opdracht krijgt van Rijkswaterstaat om een benedenrivierengebied te onderhouden, hoe pak je dat dan op een duurzame manier aan? Gebr. Van Kessel Onderhoud zet verschillende grazers in.
01-11-2018 346 sec
Column van de hoofdredacteur: Rotboompjes
Wij schrijven constant verhalen over hoe goed groen is. Dat is mooi, maar wat komt daar nu van terecht? Uit het raam van mijn tijdelijke flat zie ik vooral zwarte bitumen daken.
25-10-2018 91 sec
Groen op hoog niveau tegen hemelwateroverlast
Door klimaatverandering vinden er steeds meer extreme regenbuien plaats. Het riool kan al dat hemelwater dat in één keer valt niet verwerken, met als gevolg dat straten blank staan, kelders onderlopen of water uit het riool spuit.
25-10-2018 63 sec
Programma tegen watertekort, wateroverlast en hittestress ineen
Water vasthouden waar het kan en afvoeren waar het moet. Josette van Wersch, lid van het dagelijks bestuur van Waterschap Limburg, spreekt vol trots over ‘een uniek programma’ om de gevolgen van extreem weer in de provincie het hoofd te bieden.
22-10-2018 150 sec
Droogte brengt plezier en problemen in Rijn en Waal
Het water in de Rijn en de Waal staat historisch laag. Iedere dag sneuvelen er records. In de Waal is de waterstand zo extreem laag dat schippers de noodklok luiden.
18-10-2018 30 sec
‘We hebben een goed leerjaar achter de rug’
Openbaar groen en blauw staan laag op de prioriteitenlijst die in werking treedt bij extreme droogte zoals afgelopen zomer. Terwijl de beschikbaarheid van water verminderde, groeide de behoefte eraan.
15-10-2018 349 sec
Certificeringplicht voor drijvende werktuigen
Met ingang van 31 december geldt een wettelijke certificeringsplicht voor drijvende werktuigen en grote pleziervaartuigen. Die verplichting geldt ook voor kleinere drijvende werktuigen, zoals maai- en baggerboten. Hoe dat zit, lees je hier.
01-10-2018 187 sec
‘Ik had een haat-liefdeverhouding met de waterschappen’
Ooit was hij als lobbyist en actievoerder werkzaam bij een milieuorganisatie. Nu bezet hij namens Water Natuurlijk een zetel in het algemeen bestuur van waterschap Rijn en IJssel.
30-08-2018 217 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER