Whatsapp Facebook X LinkedIn Instagram RSS feed
Wereldredders
Mooi vak heb ik toch. Kijk nu bijvoorbeeld eens in deze uitgave van Stad + Groen. Hartstikke bommetje vol met mensen die het groene geloof uitdragen. Dat heeft natuurlijk primair alles te maken met onze vierde editie van de Greenfluencer Award.
05-01-2023 77 sec
'Stad moet wandelparadijs worden'
Waar de auto steeds meer plek in de stad inlevert voor duurzamer vervoer zoals trein, tram en fiets, blijft de verbetering van de infrastructuur voor de eenvoudigste vorm van mobiliteit achter.
05-01-2023 206 sec
'Als bomen kunnen wandelen, kunnen wij veranderen'
Afgelopen zomer vond in Leeuwarden 'Bosk' plaats, een kunstinstallatie waarin gedurende 100 dagen meer dan 1000 bomen door de stad 'wandelden'.
05-01-2023 413 sec
Weg met de jongeren
Goed nieuws. Steeds meer gemeenten zoeken een positieve insteek voor jongeren in de openbare ruimte. De trend van jongeren 'opjagen' door de wijken, juist de overlastgevende jongeren belonen en handhaven lijkt na de coronaperiode doorbroken.
04-01-2023 248 sec
Stoeien met cultureel erfgoed
Als Frank Talsma van H+N+S Landschapsarchitecten zich buigt over de herinrichting van de Beatrixsluis bij Nieuwegein, weet hij dat zijn werk beoordeeld zal worden in het kader van een voordracht voor de UNESCO-Werelderfgoedlijst.
03-01-2023 474 sec
'Struikroven is een opmaat naar méér'
Vier jaar geleden nam Bernice Kamphuis het initiatief om te 'struikroven': groen dat moest wijken voor nieuwbouw of renovatie, redden zij en andere buurtbewoners van de ondergang om het een tweede leven te gunnen op een andere plaats.
03-01-2023 347 sec
Groene Daken Projectenparade
De Projectenparade is een overzicht van bijzondere, mooie of gewoon heel leuke groenprojecten die recent zijn gerealiseerd. Deze keer aandacht voor groendaken en duurzaam bouwen.
02-01-2023 11 sec
Minishovel Relly brengt veel teweeg tijdens open dagen De Schans
Het waren feestdagen, maar er hing een schaduw overheen. De open dagen bij De Schans in Hedel, bekend van de populaire Knikmops en Rollmops, stonden grotendeels in het teken van de nieuwe serie minishovels met de naam Relly.
02-01-2023 184 sec
De straat weer van ons ... Wie durft?
'Je moet omrijden, want de straat ligt weer eens open.' Een typisch Nederlands zinnetje, dat ik vrijwel dagelijks hoor. Wat mij betreft verdwijnt het binnenkort uit het vocabulaire. Want wat gebeurt daar toch allemaal in de grond?
29-12-2022 86 sec
Greenfluencer-genomineerde is kartrekker van tiny forest-beweging in Nederland
Greenfluencer-genomineerde Daan Bleichrodt is 'de Nederlandse Shubhendu Sharma' - de Indiase ingenieur die honderden tiny forests heeft aangelegd in de hele wereld. Geïnspireerd door Sharma legde Bleichrodt als initiatiefnemer in Nederland ruim 250 tiny forests aan.
23-12-2022 358 sec
'Schoonmaken moet je aan vaklui overlaten'
Op verscheidene plaatsen in het centrum van Tilburg en Arnhem kun je meermaals per jaar de reinigingsmachines van Jadon tegenkomen. Het bedrijf is gespecialiseerd in kauwgomverwijdering en het reinigen van straatwerk.
22-12-2022 237 sec
Direct om de tafel met urban green development
De topopleiding urban green development van Yuverta leven lang ontwikkelen (LLO) levert mensen af die vanuit diverse invalshoeken kennis hebben over onderwerpen als biodiversiteit en hoe dit toe te passen in hun gemeente of project.
22-12-2022 180 sec
Sedumdaken en groengevels voor nieuwbouwproject 'Haagse Hendrik'
In Den Haag zijn door aannemersbedrijf Heembouw 154 duurzame woningen gerealiseerd. Bij dit project, genaamd 'Haagse Hendrik', is veel aandacht besteed aan groen.
21-12-2022 61 sec
'Berm- en natuurterreinbeheer kun je niet meer overlaten aan iemand die alleen weet hoe je een trekker bedient'
Greenfluencer-genomineerde Jaap Mekel is al eens in de prijzen gevallen met het winnen van de BovensteBeste Bermbeheerder-award. Mekel focust zich op kleinschalig en gefaseerd maaien.
21-12-2022 291 sec
'Fijn dat VHG faciliteert dat de medewerkers zich bij ons kunnen ontplooien'
Sinds begin dit jaar biedt VHG een personeelsontwikkelingsprogramma voor hoveniersbedrijven dat is gericht op ontwikkeling en behoud van personeel. Sterk in je Werk is de variant voor alle medewerkers.
21-12-2022 437 sec
Daktuinen en vergroening rondom voormalig ING-gebouw Arnhem
High Park is een groots gebouw met een rijke historie, gelegen aan de Velperweg in Arnhem. Het voormalige ING-kantoor is in de afgelopen jaren getransformeerd tot een luxe appartementencomplex.
20-12-2022 88 sec
Innovatieve materialen, technieken en software bij Verheij Integrale groenzorg
Tijdens de afgelopen Vakbeurs Openbare Ruimte schudde vakblad Stad en Groen de hand van Jacob Verheij (24). Hij is de jongste telg van de familie die voltijd aan de slag is bij Verheij Integrale groenzorg. In dit artikel maken we kennis met hem.
19-12-2022 147 sec
'Het is boeiend om alle groenkennis toe te passen die ik in ruim twee decennia Groene Stad-toewijding verzameld heb'
Niek Roozen wordt wel eens Mr Floriade genoemd. Maar ook is Roozen internationaal een bekend landschapsarchitect die ver voor de troepen uit De Groene Stad promootte. Wereldwijd hebben zijn ontwerpen veel invloed uitgeoefend.
19-12-2022 308 sec
Invasieve waterplanten 'harken' in plaats van afmaaien levert alleen maar winnaars op.
Veel EU-landen worstelen met de aanpak van invasieve waterplanten*). Ze wortelen in de bodem en vermenigvuldigen zich veelal door stekvorming. Bovendien hebben de invasieve exoten geen natuurlijke vijanden.
19-12-2022 583 sec
Ambassadeur voor vaste planten
Hernieuwd enthousiasme voor vaste planten creëren en aandacht vragen voor de uitvoerende medewerkers in het openbaar groen. Dit zijn zomaar wat redenen waarom Griffioen Wassenaar de workshop Onderhoud vaste planten heeft ontwikkeld.
19-12-2022 279 sec
De stekkertrekker van Massey Ferguson
De energietransitie is in volle gang en dat gaat niet ongemerkt voorbij aan de mechanisatiebranche. Zo is Massey Ferguson samen met de Mechan Groep en VDL bezig plannen te ontwikkelen voor een elektrisch aangedreven trekker.
16-12-2022 178 sec
Groene schoolpleinen zijn klimaatbestendig
De meeste schoolpleinen zijn betegeld en hebben een zandbak en enkele speeltoestellen. De groene schoolpleinen die Alvin Riga van Donker Design ontwerpt, zijn ook geschikt voor natuureducatie en bieden schaduw op hete dagen.
15-12-2022 318 sec
Batterij-elektrische perscontainer maakt lange ritten elektrische veeg-zuigcombinaties naar stortlocatie overbodig
De gemeente Rotterdam zet sterk in op de verduurzaming van het gebruikte materieel en handgereedschap. Recentelijk werd daar een wereldprimeur aan toegevoegd: een standalone vuilpers die op accu's werkt.
14-12-2022 262 sec
'Risicogestuurd en een eerlijke prijs voor eerlijk werk'
Marieke Roorda, directeur Krinkels, is van mening dat de steeds hogere complexiteit van aanbestedingen en de enorme investeringen die daarmee samenhangen ertoe zullen leiden dat er in de toekomst partijen zullen afvallen. Volgens Roorda ziet Rijkswaterstaat als meest richtinggevende opdrachtgever die ontwikkeling ook.
14-12-2022 180 sec
Skimmia
Maar weinig tuinplanten zijn zo populair als Skimmia. Sinds deze plant de succesvolle overstap heeft gemaakt van tuinplant naar potplant is hij niet meer weg te denken uit tuincentra, bouwmarkten en supermarkten.
13-12-2022 441 sec

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER